IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jom Post Screenshot Desktop !!
eskep
kiriman Mar 25 2009, 10:59 AM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269



Topik camni dah lama popular di kebanyakan forum. Jom kita post screenshot desktop masing2.
Mana yg cantik wallpaper ke, gadget ke, itu ini ke, kalau ada yg berminat, boleh kita berkongsi nanti... Jom..

Ni screenshot desktop aku sekarang.



Windows XP SP2
with Win Seven visual style
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 25 2009, 11:52 AM
Kiriman #2


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373




aku jenis desktop berserabut sikit..maleh nak susun
jangan mrah tongue0011.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 25 2009, 11:55 AM
Kiriman #3


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Ni desktop aku
Tp themes selalu berubah2 coz aku guna Windows Blinds smile.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 25 2009, 12:05 PM
Kiriman #4


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



walaupon kita dpt melihat/saksikan desktop2 member2 kat sini..boleh juga kita tahu software ape yng mereka gunakan...
doc..startup faster tu software pe???icon cam your uninstaller...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 25 2009, 12:10 PM
Kiriman #5


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Startup Faster ni dari company yang sama cam Your Uninstaller
Untuk lajukan startup smile.gif
So far ini adalah antara software yang aku akan install dalam PC
Bro boleh test & tgk perbezaannya


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eskep
kiriman Mar 25 2009, 01:30 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269



cisqo, desktop hang mmg 'berserabut'. tapi kalo dah stail camtu... ok jer. macam aku, tak nak letak banyak mende kat desktop. kebanyakan application pun run pakai shorcut jer, tekan beberapa keyboard key, kuar program2 tu semua. itu stail aku. biggrin.gif

b@zsh, cunlah wallpaper spidey tu. guna WB lak tu, mmg masyuk. gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 25 2009, 01:36 PM
Kiriman #7


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (eskep @ Mar 25 2009, 01:30 PM) *
cisqo, desktop hang mmg 'berserabut'. tapi kalo dah stail camtu... ok jer. macam aku, tak nak letak banyak mende kat desktop. kebanyakan application pun run pakai shorcut jer, tekan beberapa keyboard key, kuar program2 tu semua. itu stail aku. biggrin.gif

b@zsh, cunlah wallpaper spidey tu. guna WB lak tu, mmg masyuk. gedik.gif

sabar..nanti makeup baik2.post sini...
lagi pon aku bukan jenis suke pakai2 software cam WB, styler ni semua..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eskep
kiriman Mar 25 2009, 01:43 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269



QUOTE (cisqo87 @ Mar 25 2009, 01:36 PM) *
sabar..nanti makeup baik2.post sini...
lagi pon aku bukan jenis suke pakai2 software cam WB, styler ni semua..

takpe, itu pun ok gak, tunjukkan apa yg kita ada sebenarnya.
tapi kalau nak make-up cun2, postlah lagi nanti cisqo. grin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 25 2009, 03:03 PM
Kiriman #9


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Kalo PC/Lappy low end aku rasa ok la kalo x make up
Hehe...kalo la PC guna dual core & ram pun 1GB & ke atas...aku rasa x der menyebabkan PC jadi slow pun
Berkerja dalam suasana yang x berserabut
Aku x suka letak banyak sangat file2 kat depan
Kalo banyak....jadi pening kepala hehe

P/S : Marilah sama2 menggunakan WB & share skin2 nyer hface.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WaKenaBeb
kiriman Mar 25 2009, 03:21 PM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 425
Sertai: 16-November 08
Daripada: NegeriHangJebat
No. Ahli: 252





ni pulak aku punya screenshot laptop aku skrg. sempoi je... smoke.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eskep
kiriman Mar 25 2009, 04:45 PM
Kiriman #11


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269



Fuh, cantik wallpaper tu Wakenanbeb..., ganass.
Shortcut + folder pun banyak, tapi terusun kemas - mervelous. thumbup.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 25 2009, 04:55 PM
Kiriman #12


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Ahaks...wakenabeb
Ada kat atas sebelah kanan....folder nama 'x' tu folder apa eh? hehe
Folder resepi pun ada....fuh....mesti pandai masak ni laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WaKenaBeb
kiriman Mar 25 2009, 05:42 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 425
Sertai: 16-November 08
Daripada: NegeriHangJebat
No. Ahli: 252



dlm folder 'x' 2 file yg dilarang utk santapan umum. hahaha... biggrin.gif
hya utk yg berkawin aje. doc mcm tetahu je...
dan folder resepi 2 pulak, aku selalu cari resepi2 yg bagus dan x penah buat dan simpan kat situ. senang nti nk keluarkan menu.
keje pun jd senang. icon_idea.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Mar 25 2009, 08:31 PM
Kiriman #14


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



QUOTE (cisqo87 @ Mar 25 2009, 11:52 AM) *
aku jenis desktop berserabut sikit..maleh nak susun
jangan mrah tongue0011.gif

Desktop berserabut dan full macam ni increase explorer.exe memory consuming .. reduce shutdown dan startup speed, reduce explorer responsiveness ... cuba kemaskan, buang mana2 shortcut tak perlu atau masukkan ke Quick Launch, lihat perbezaannya ..... wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 25 2009, 09:21 PM
Kiriman #15


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (e_sentinel @ Mar 25 2009, 08:31 PM) *
Desktop berserabut dan full macam ni increase explorer.exe memory consuming .. reduce shutdown dan startup speed, reduce explorer responsiveness ... cuba kemaskan, buang mana2 shortcut tak perlu atau masukkan ke Quick Launch, lihat perbezaannya ..... wink.gif

otai dah beri pandangan..kena ikut ni...dah susun pon..tgh belajar2 nak make-up..mane leh jadi yang lain semua cantik2...
mane boleh mengalah...
tq e_sentinel hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Mar 25 2009, 10:15 PM
Kiriman #16


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Wohhohhoo .. jangan panggil otai la bro, aku budak tua baru belajar je ... keheheheh ... grin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 25 2009, 11:34 PM
Kiriman #17


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Make up lawa2
Nnt kita wat pertandingan desktop terlawa
Admin akan kasi hadiah huhu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Mar 26 2009, 01:30 AM
Kiriman #18


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Ni le Desktop aku tanpa bedak dan gincu tongue.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 26 2009, 03:44 AM
Kiriman #19


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Yang kat atas tu Win 7 ke e_sentinel?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 26 2009, 08:17 AM
Kiriman #20


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103





memandangkan kawe orang business, nie kawe punya desktop ... ada gambar grand livina ....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 20th November 2018 - 12:00 AM