IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Rambut gugur sebab hormon ke?
sunflo0303
kiriman Aug 15 2021, 08:24 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 120
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



Macam mana nak urus rambut gugur untuk yang berhijab ek korang? I rasa normal la kalau kita gugur rmabut sikit - sikit tu kan. Tapi recently i perasan bila basuh rambut tu banyak gila rambut yang sekat kat drain filter. Ni i bersih everyday still sama jugak. I rasa dah byk tips i cari. Camne nak setel ek, tak kisah la mahal sikit pun i rela invest for my condition ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 18 2021, 08:42 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 93
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (sunflo0303 @ Aug 15 2021, 08:24 PM) *
Macam mana nak urus rambut gugur untuk yang berhijab ek korang? I rasa normal la kalau kita gugur rmabut sikit - sikit tu kan. Tapi recently i perasan bila basuh rambut tu banyak gila rambut yang sekat kat drain filter. Ni i bersih everyday still sama jugak. I rasa dah byk tips i cari. Camne nak setel ek, tak kisah la mahal sikit pun i rela invest for my condition ni.


i rse u try buat treatment utk rambut.. try jugak jgn syampu hri2.. ada tips i bce jgn ikat rmbut ketat2 try pkai cepit rmbut klau boleh biar longgar jdi rmbut x sllalu stress nnti kepala pn boleh sakit..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Aug 18 2021, 08:59 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Aug 15 2021, 08:24 PM) *
Macam mana nak urus rambut gugur untuk yang berhijab ek korang? I rasa normal la kalau kita gugur rmabut sikit - sikit tu kan. Tapi recently i perasan bila basuh rambut tu banyak gila rambut yang sekat kat drain filter. Ni i bersih everyday still sama jugak. I rasa dah byk tips i cari. Camne nak setel ek, tak kisah la mahal sikit pun i rela invest for my condition ni.


awk dh cuba makan vitamin ke? tkar shampoo ke? pastu bnyk mkn makanan yg bnyk sumber protein mcm tuu. bnyk mkn sayuur dgn buah juga kdg2 kita x jaga permakanan boleh jadi salah stu pnca dn sbb.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Aug 19 2021, 12:14 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 78
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



kalau mcm i skrg kat rumah ni guna tonic je and make sure udara bilik tak dry sangat. which means i guna humidifier and nak sedap kan letak essential oil sikit hihi. so ada moisture sikit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Aug 19 2021, 12:20 AM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 120
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (cyclebin10 @ Aug 18 2021, 08:59 PM) *
awk dh cuba makan vitamin ke? tkar shampoo ke? pastu bnyk mkn makanan yg bnyk sumber protein mcm tuu. bnyk mkn sayuur dgn buah juga kdg2 kita x jaga permakanan boleh jadi salah stu pnca dn sbb.


ingatkan nak guna supplement kan tpi tk sure la supplement apa yg best bila nak guna ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Aug 19 2021, 05:41 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Aug 19 2021, 12:20 AM) *
haah supplement ok juga i think yg blacksmores or 21st century tu ok je. yg lain tak sure sbb mostly vitamin ke apa mmg beli from this brand je and mmg berbaloi sangat guna. yg hair pernah try dari 21st tu la


haaa betul2 mmg biasa dengar brand tuu. blacksmore tuu yg botol kaca tu knn ramai gak kawan2 suggest tp sye pakai lokal product sugardoll tu mahal gak ah hahaha tp so far pakai ok je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 19 2021, 06:13 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 93
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (zizi_zack @ Aug 19 2021, 12:14 AM) *
kalau mcm i skrg kat rumah ni guna tonic je and make sure udara bilik tak dry sangat. which means i guna humidifier and nak sedap kan letak essential oil sikit hihi. so ada moisture sikit


eh udare bilik pn effect juge?? la baru tau ingt kn benda tu pasal skincare je rupenye rambut pn. best betul siap ada humidifier bgai nk chill chilll mcm tuu kn bleh lah try beli pasni hahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Aug 19 2021, 06:26 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 120
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (cyclebin10 @ Aug 19 2021, 05:41 PM) *
haaa betul2 mmg biasa dengar brand tuu. blacksmore tuu yg botol kaca tu knn ramai gak kawan2 suggest tp sye pakai lokal product sugardoll tu mahal gak ah hahaha tp so far pakai ok je


bagus ke ek kalau guna tu?? saya pun mcm nak try juga tpi tak sure la pulak berbaloi ke tak atau terus je pergi ke salun and buat treatment kan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Aug 19 2021, 06:36 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (sunflo0303 @ Aug 19 2021, 06:26 PM) *
bagus ke ek kalau guna tu?? saya pun mcm nak try juga tpi tak sure la pulak berbaloi ke tak atau terus je pergi ke salun and buat treatment kan

bagus je. sbb rasanya nak pegi salun skrg mcm terhad kan so better pergi je guna product product trusted. yg penting jaga makan pun penting juga sebenarnya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Aug 19 2021, 07:22 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 78
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (weiyaow @ Aug 19 2021, 06:36 PM) *
bagus je. sbb rasanya nak pegi salun skrg mcm terhad kan so better pergi je guna product product trusted. yg penting jaga makan pun penting juga sebenarnya


tpi shampu apa yg best ek sbb stiap kali guna je mesti kelemumur, bnyk kali je tukar cuma mmg x sesuai langsung la kat kepala. and msti jadi gatal rimas gilaaa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 20 2021, 04:05 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 93
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (sunflo0303 @ Aug 19 2021, 06:26 PM) *
bagus ke ek kalau guna tu?? saya pun mcm nak try juga tpi tak sure la pulak berbaloi ke tak atau terus je pergi ke salun and buat treatment kan


bagus tapi mahal sket lah dari supplement or vitamin yg lain, kalo nk buat treatment tengah2 covid ni baik buat sndiri je dkt rumah. sbnarnya buat dkt salon mmg best tp ada je product yg jual pstu buat sendiri hehe sng nak jaga jimat pun jimat cume kna caari yg sesuai dgn rambut la
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Aug 20 2021, 04:12 PM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Aug 19 2021, 06:26 PM) *
bagus ke ek kalau guna tu?? saya pun mcm nak try juga tpi tak sure la pulak berbaloi ke tak atau terus je pergi ke salun and buat treatment kan


best awk bagus je product tu. awk try buat dkt rumah bukan susah pn treatment ni. mcm hair mask pun ada, leave on cream pun ada tu pn tengok apa concern awk dkt rambut. mcm awk ada masalah gugur rambut kn awk boleh lh try leave on cream warna oren tuu, dia buat rambut jadi lebih sihat yg best dia ganti conditioner so awk tkyah nak basuh balik. leave on cream oren safi shayla tu awk try
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Aug 20 2021, 10:25 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 78
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Aug 20 2021, 04:12 PM) *
best awk bagus je product tu. awk try buat dkt rumah bukan susah pn treatment ni. mcm hair mask pun ada, leave on cream pun ada tu pn tengok apa concern awk dkt rambut. mcm awk ada masalah gugur rambut kn awk boleh lh try leave on cream warna oren tuu, dia buat rambut jadi lebih sihat yg best dia ganti conditioner so awk tkyah nak basuh balik. leave on cream oren safi shayla tu awk try


diaa ada untuk type type rambut banyak tak. contohnya just untuk cooling scalp ke kan. sbb rmbut sy ni banyak gugur kann and kot ada macam jenis boleh juga share dekat siblings hihi. guna time panas syok sikitt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Aug 21 2021, 07:21 PM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (zizi_zack @ Aug 20 2021, 10:25 PM) *
diaa ada untuk type type rambut banyak tak. contohnya just untuk cooling scalp ke kan. sbb rmbut sy ni banyak gugur kann and kot ada macam jenis boleh juga share dekat siblings hihi. guna time panas syok sikitt


safi punya shampoo bnyk jee ada untk kelemumur, rambut gugur dll. betul lepas pkai terus rasa fresh je kepala knnn. lagi2 jenis rambut gugur, awk boleh la try sbb hrga dia sangat berpatutan pastu dia guna bahan yg selamat dgunakan so tkde lah mcm nak risau sgtkn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 21 2021, 07:43 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 93
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (cyclebin10 @ Aug 20 2021, 04:12 PM) *
best awk bagus je product tu. awk try buat dkt rumah bukan susah pn treatment ni. mcm hair mask pun ada, leave on cream pun ada tu pn tengok apa concern awk dkt rambut. mcm awk ada masalah gugur rambut kn awk boleh lh try leave on cream warna oren tuu, dia buat rambut jadi lebih sihat yg best dia ganti conditioner so awk tkyah nak basuh balik. leave on cream oren safi shayla tu awk try


ha ye! yg ni! i ada prnah dengar mmg ramai ckp best yg leave on cream tu. snang nk guna sbb tkmelekit kn then tkyah basuh terus boleh style ke ikat rmabut or biar je dh siap.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Aug 21 2021, 08:34 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 78
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Aug 21 2021, 07:21 PM) *
safi punya shampoo bnyk jee ada untk kelemumur, rambut gugur dll. betul lepas pkai terus rasa fresh je kepala knnn. lagi2 jenis rambut gugur, awk boleh la try sbb hrga dia sangat berpatutan pastu dia guna bahan yg selamat dgunakan so tkde lah mcm nak risau sgtkn

lahhh biar betik?? dah lama ke release eh pasal safi ni? sbb sy tak pernah dengar la pulak lagi pasal safi ni. mmg tengah cri sngt shampu baru sbb kepala ni senang sangat berminyak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 22 2021, 02:28 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 93
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (zizi_zack @ Aug 21 2021, 08:34 PM) *
lahhh biar betik?? dah lama ke release eh pasal safi ni? sbb sy tak pernah dengar la pulak lagi pasal safi ni. mmg tengah cri sngt shampu baru sbb kepala ni senang sangat berminyak


yeee u kne try rmai ckp best dn berbaloi utk cuba. klau u jenis kulit kepala berminyak try pkai shampoo dgn conditioner dia, bcs dia boleh bntu u nnti rambut u takde rasa minyak so jdi lebih fresh dn rambut rasa ringan then rambut u senanng nk uruskn. yg paling best wangi sgt dn tahan lama bau diia so later u cuci rambut stiap selepas 2 hari pun masih bau best. tp ada jugak yg cakap smpai 3 hari pun masih bau wangii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Aug 22 2021, 02:56 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Aug 21 2021, 07:43 PM) *
ha ye! yg ni! i ada prnah dengar mmg ramai ckp best yg leave on cream tu. snang nk guna sbb tkmelekit kn then tkyah basuh terus boleh style ke ikat rmabut or biar je dh siap.


haa betul2. paling best dia dlm botol yg senang kita nk bwk ke mana2. so tkde lah risau msuk dlm bag so bila rasa mcm dperlukn boleh je trus gne. texture dia tkmelekit mcm conditioner biasa tuu sgt senang nk pakai.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Aug 22 2021, 11:29 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 78
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (chucheongfan @ Aug 22 2021, 02:28 PM) *
yeee u kne try rmai ckp best dn berbaloi utk cuba. klau u jenis kulit kepala berminyak try pkai shampoo dgn conditioner dia, bcs dia boleh bntu u nnti rambut u takde rasa minyak so jdi lebih fresh dn rambut rasa ringan then rambut u senanng nk uruskn. yg paling best wangi sgt dn tahan lama bau diia so later u cuci rambut stiap selepas 2 hari pun masih bau best. tp ada jugak yg cakap smpai 3 hari pun masih bau wangii.


tula dengr u ckp ni pun i rasa mcm nak ttry sangat since ingredients dia pulak safe kan. susahla nk cri lagi2 product local kann. but thankss sngt recommend sbb sy dh lama cari shampoo jugak, lagi2 ni ada leave on cream ha mmg best betul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Aug 22 2021, 11:35 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (zizi_zack @ Aug 22 2021, 11:29 PM) *
tula dengr u ckp ni pun i rasa mcm nak ttry sangat since ingredients dia pulak safe kan. susahla nk cri lagi2 product local kann. but thankss sngt recommend sbb sy dh lama cari shampoo jugak, lagi2 ni ada leave on cream ha mmg best betul


yee rs mcm nak beli sngt hihi tunggu sale ni mmg saya angkut je terus lagi2 dia punya leave on cream tadi dah check dekat shopee kan mmg murah gila dohh lgipun dia punya packaging bukan nya kecik. mmg rasa berbaloi la beli
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 17th October 2021 - 02:00 AM