IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

> Cara cuci mesin top load?
belle123
kiriman Mar 10 2022, 01:08 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 14-September 16
No. Ahli: 2,649



hai korang nak tanya lah kat sini ada tak masalah yg sama macam sy mesin basuh berbau busuk top load lah ?
sebab sy tgk macam leceh je nak cuci bersihkan nanti salah buat rosak pulak mesin basuh sy tu ini dah 4 tahun guna
tak pernah cuci dan dah mula berbau yg tak sedap dan dia kadang2 pusing kadang2 tak pusing langsung.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Susulan
john77
kiriman Mar 14 2022, 03:55 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (belle123 @ Mar 10 2022, 01:08 PM) *
hai korang nak tanya lah kat sini ada tak masalah yg sama macam sy mesin basuh berbau busuk top load lah ?
sebab sy tgk macam leceh je nak cuci bersihkan nanti salah buat rosak pulak mesin basuh sy tu ini dah 4 tahun guna
tak pernah cuci dan dah mula berbau yg tak sedap dan dia kadang2 pusing kadang2 tak pusing langsung.

mcm kena beli washer baru je sbb dah lama haha saya pun tgh cari washer baru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
H.Y
kiriman Mar 15 2022, 07:10 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 8-September 16
Daripada: Di rumah
No. Ahli: 2,644



QUOTE (john77 @ Mar 14 2022, 03:55 PM) *
mcm kena beli washer baru je sbb dah lama haha saya pun tgh cari washer baru

berbaloi jugak beli washer baru kalau yg lama dah betul2 nazak hahahah.. sebab skrg ni mmg banyak washer yg ada macam2 function.. so mmg x rugi kalau invest. and sekarang pun ada installment so xperlu risau la kan psl kewangan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Mar 16 2022, 10:51 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (H.Y @ Mar 15 2022, 07:10 PM) *
berbaloi jugak beli washer baru kalau yg lama dah betul2 nazak hahahah.. sebab skrg ni mmg banyak washer yg ada macam2 function.. so mmg x rugi kalau invest. and sekarang pun ada installment so xperlu risau la kan psl kewangan

washer apa yg elok ya? bnyk sgt washer taktahu yg mana okey berbaloi dgn duit haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Mar 16 2022, 08:23 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (john77 @ Mar 16 2022, 10:51 AM) *
washer apa yg elok ya? bnyk sgt washer taktahu yg mana okey berbaloi dgn duit haha

banyak sngtt lah kalau nak suggest kan. sebab kena tgk jugak jenis mcm mana yg awak nak. macam prefer front load ke top load gituu. tapi saya suggest guna front load sebab dia senang sngt nak basuh and guna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Mar 17 2022, 12:07 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (Terlajakpulak @ Mar 16 2022, 08:23 PM) *
banyak sngtt lah kalau nak suggest kan. sebab kena tgk jugak jenis mcm mana yg awak nak. macam prefer front load ke top load gituu. tapi saya suggest guna front load sebab dia senang sngt nak basuh and guna

saya tak pernah guna front load, org ckp jimat space. tpi top load pun jimat space je saya rasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Mar 17 2022, 09:49 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (john77 @ Mar 17 2022, 12:07 PM) *
saya tak pernah guna front load, org ckp jimat space. tpi top load pun jimat space je saya rasa.

front load best gunaa sebab mostly tu mmg auto so senang nak basuh bajuu. macam kalau awak guna panasonic washer tu, 38 minit je dah siap basuh semua. lagi satu kalau guna front load ni. atas dia kita bleh letak barangg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belle123
kiriman Mar 17 2022, 09:52 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 14-September 16
No. Ahli: 2,649



QUOTE (Terlajakpulak @ Mar 17 2022, 09:49 PM) *
front load best gunaa sebab mostly tu mmg auto so senang nak basuh bajuu. macam kalau awak guna panasonic washer tu, 38 minit je dah siap basuh semua. lagi satu kalau guna front load ni. atas dia kita bleh letak barangg

hahahaha setuju!! atas washer tu memang letak smua detergent.. best nya sebab dia tak bergegar pun time basuh so memang tak jatuh pun barang atas tu kan.. plus panasonic punya front load mmg recommended untuk yg baru nak beli
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Mar 18 2022, 08:23 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (belle123 @ Mar 17 2022, 09:52 PM) *
hahahaha setuju!! atas washer tu memang letak smua detergent.. best nya sebab dia tak bergegar pun time basuh so memang tak jatuh pun barang atas tu kan.. plus panasonic punya front load mmg recommended untuk yg baru nak beli


Jimat space jgk kalau letak dlm drawer sbb size front load kecik je. Dulu guna mesin basuh top load mmg bergegar teruk sbb putaran tu kuat sngt tapi baju x bersih sngt pn. Hrga front load mahal sikit je kena ada budget lebih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belle123
kiriman Mar 19 2022, 12:10 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 14-September 16
No. Ahli: 2,649



QUOTE (john77 @ Mar 18 2022, 08:23 AM) *
Jimat space jgk kalau letak dlm drawer sbb size front load kecik je. Dulu guna mesin basuh top load mmg bergegar teruk sbb putaran tu kuat sngt tapi baju x bersih sngt pn. Hrga front load mahal sikit je kena ada budget lebih

yupp. lagipun ruang x besar pun front load yg panasonic ni punya which is bagus la sebab fit in any type of house jugak.. and kalau bayar installment bulanan pun baru berapa ratus which is still boleh tanggung
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Mar 19 2022, 12:16 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (belle123 @ Mar 19 2022, 12:10 AM) *
yupp. lagipun ruang x besar pun front load yg panasonic ni punya which is bagus la sebab fit in any type of house jugak.. and kalau bayar installment bulanan pun baru berapa ratus which is still boleh tanggung

haah, kalau x silap bleh je fit dalam apartment so mmg saiz dia kalau duduk condo pulak, lagi lah muatt. apa apa pun mmg best sebab function dia ni susah nak dpt kat washer lain
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Kirim dalam topik ini
- belle123   Cara cuci mesin top load?   Mar 10 2022, 01:08 PM
- - chucheongfan   QUOTE (belle123 @ Mar 10 2022, 01:08 PM) ...   Mar 14 2022, 03:54 PM
|- - H.Y   QUOTE (chucheongfan @ Mar 14 2022, 03:54 ...   Mar 15 2022, 07:08 PM
- - john77   QUOTE (belle123 @ Mar 10 2022, 01:08 PM) ...   Mar 14 2022, 03:55 PM
|- - H.Y   QUOTE (john77 @ Mar 14 2022, 03:55 PM) mc...   Mar 15 2022, 07:10 PM
|- - john77   QUOTE (H.Y @ Mar 15 2022, 07:10 PM) berba...   Mar 16 2022, 10:51 AM
|- - H.Y   QUOTE (john77 @ Mar 16 2022, 10:51 AM) wa...   Mar 16 2022, 08:21 PM
|- - Terlajakpulak   QUOTE (john77 @ Mar 16 2022, 10:51 AM) wa...   Mar 16 2022, 08:23 PM
|- - john77   QUOTE (Terlajakpulak @ Mar 16 2022, 08:23...   Mar 17 2022, 12:07 PM
|- - Terlajakpulak   QUOTE (john77 @ Mar 17 2022, 12:07 PM) sa...   Mar 17 2022, 09:49 PM
|- - belle123   QUOTE (Terlajakpulak @ Mar 17 2022, 09:49...   Mar 17 2022, 09:52 PM
||- - john77   QUOTE (belle123 @ Mar 17 2022, 09:52 PM) ...   Mar 18 2022, 08:23 AM
||- - belle123   QUOTE (john77 @ Mar 18 2022, 08:23 AM) Ji...   Mar 19 2022, 12:10 AM
||- - Terlajakpulak   QUOTE (belle123 @ Mar 19 2022, 12:10 AM) ...   Mar 19 2022, 12:16 AM
|- - weiyaow   QUOTE (Terlajakpulak @ Mar 17 2022, 09:49...   Mar 18 2022, 07:03 AM
|- - FattahAmin   QUOTE (weiyaow @ Mar 18 2022, 07:03 AM) S...   Mar 18 2022, 08:26 AM
|- - Terlajakpulak   QUOTE (weiyaow @ Mar 18 2022, 07:03 AM) S...   Mar 19 2022, 12:14 AM
- - cyclebin10   klau washing machine kita berbau tu sebab ada koto...   Mar 15 2022, 12:51 AM
- - belle123   QUOTE (cyclebin10 @ Mar 15 2022, 12:51 AM...   Mar 15 2022, 07:12 PM
- - Terlajakpulak   QUOTE (belle123 @ Mar 15 2022, 07:12 PM) ...   Mar 15 2022, 07:14 PM
|- - john77   QUOTE (Terlajakpulak @ Mar 15 2022, 07:14...   Mar 16 2022, 10:53 AM
- - cyclebin10   QUOTE (belle123 @ Mar 15 2022, 07:12 PM) ...   Mar 15 2022, 07:19 PM
- - weiyaow   QUOTE (cyclebin10 @ Mar 15 2022, 07:19 PM...   Mar 16 2022, 07:03 AM
- - cyclebin10   QUOTE (weiyaow @ Mar 16 2022, 07:03 AM) B...   Mar 16 2022, 08:18 PM


Reply to this topicStart new topic
2 pengguna membaca topik ini (2 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 20th May 2024 - 05:16 PM