IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Honda Jazz
Abang Jib
kiriman Feb 27 2017, 01:12 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615



salam, yg jazz aku ni nak tkr tyre. ape brand yg korg pakai rasa ok, harge pn ok
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abu hassan
kiriman Feb 27 2017, 11:49 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637



QUOTE (Abang Jib @ Feb 27 2017, 01:12 AM) *
salam, yg jazz aku ni nak tkr tyre. ape brand yg korg pakai rasa ok, harge pn ok


jazz ako Continental WinterContact TS 800, ok je pakai utk keja tiap2 hari dah 2 tahun lebih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
faizuldin
kiriman Feb 28 2017, 12:28 AM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 2-October 16
No. Ahli: 2,663



recomend tu continental jg, sbl tu ako pakai lain2 , lepas tkr ni rsa best je pandu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zabanya
kiriman Feb 28 2017, 05:05 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 6-January 16
No. Ahli: 2,581



QUOTE (faizuldin @ Feb 28 2017, 12:28 AM) *
recomend tu continental jg, sbl tu ako pakai lain2 , lepas tkr ni rsa best je pandu


Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Mar 1 2017, 06:39 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (Zabanya @ Feb 28 2017, 05:05 PM) *
Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?

ari tu baru je gi workshop service kereta, foreman tu suggest aku tukar tayar continental,
tapi aku bawa kereta saga yg lama tu, haiz, mana ada duit tukar baru tayar,
walaupun continental brand bagus, tpi mahal sikit juga, aiks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiKasih
kiriman Mar 1 2017, 06:43 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



QUOTE (faizuldin @ Feb 28 2017, 12:28 AM) *
recomend tu continental jg, sbl tu ako pakai lain2 , lepas tkr ni rsa best je pandu

kau pakai continental dah brp lama?
kereta ape kau pakai?
tapi aku rase continental byk sgt model, pening nk tgk, suruh foreman suggest je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zabanya
kiriman Mar 1 2017, 02:44 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 6-January 16
No. Ahli: 2,581



QUOTE (TunTeratai @ Mar 1 2017, 06:39 AM) *
ari tu baru je gi workshop service kereta, foreman tu suggest aku tukar tayar continental,
tapi aku bawa kereta saga yg lama tu, haiz, mana ada duit tukar baru tayar,
walaupun continental brand bagus, tpi mahal sikit juga, aiks


Abes tu? Michelin ke Conti yg lg mahal?

Kalau tak cukup bajet, boleh consider silverstone.

Walaopun ada suara ckit masa jln kat highway, tapi mmg murah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Mar 2 2017, 12:20 AM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (Zabanya @ Mar 1 2017, 02:44 PM) *
Abes tu? Michelin ke Conti yg lg mahal?

Kalau tak cukup bajet, boleh consider silverstone.

Walaopun ada suara ckit masa jln kat highway, tapi mmg murah...


ya juga, walao ape2 tayar, asal bleh sampai tempat yg kita nk dah bleh...
tapi tayar mahal ada byk sikit features, haiz......
x tau nk pakai tayar mane
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiKasih
kiriman Mar 2 2017, 12:58 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



QUOTE (Zabanya @ Mar 1 2017, 02:44 PM) *
Abes tu? Michelin ke Conti yg lg mahal?

Kalau tak cukup bajet, boleh consider silverstone.

Walaopun ada suara ckit masa jln kat highway, tapi mmg murah...

ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abu hassan
kiriman Mar 2 2017, 04:45 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637



QUOTE (Zabanya @ Feb 28 2017, 05:05 PM) *
Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?


Conti murah ckit. Walaopun murah, tapi kualiti mmg ada sbb made from german.
Dua tayar spec ni, lebih kurang sama je. Tahan lama, takde sura, lps tu bagus utk cornening dan brake.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zafri
kiriman Mar 4 2017, 12:18 AM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 4-March 17
No. Ahli: 2,701



ape2 tayar pun bole je, yg penting janji kasi kete service , 3bln skali cukp. lubang punye jln lambat skt tayr tahan lama2. saya pakai continental ok je. x mahal lg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zafri
kiriman Mar 4 2017, 12:23 AM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 4-March 17
No. Ahli: 2,701



QUOTE (TunTeratai @ Mar 2 2017, 12:20 AM) *
ya juga, walao ape2 tayar, asal bleh sampai tempat yg kita nk dah bleh...
tapi tayar mahal ada byk sikit features, haiz......
x tau nk pakai tayar mane


xya la susah sgt, pegi kedai tu srh dia recomend je, tanye tu org, imagine kete ni awk punye, ko akn pakkai ape tayar rclxm9.gif rclxm9.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zafri
kiriman Mar 4 2017, 12:29 AM
Kiriman #13


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 4-March 17
No. Ahli: 2,701



QUOTE (SitiKasih @ Mar 2 2017, 12:58 AM) *
ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu


x manpu pn nak pakai jg, sikit je tu beze, bukan sentiasa tukar tu . brp tahun baru sekali. kemalangan smkin tambah....sebabkan fikiran ni..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abang Jib
kiriman Mar 4 2017, 03:20 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615



QUOTE (Zafri @ Mar 4 2017, 12:29 AM) *
x manpu pn nak pakai jg, sikit je tu beze, bukan sentiasa tukar tu . brp tahun baru sekali. kemalangan smkin tambah....sebabkan fikiran ni..

ya tu same pikir ako , kete pnting o. kala ade masalah x bole keje hahaha. continental baik ke michelin.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abang Jib
kiriman Mar 4 2017, 03:21 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615



QUOTE (SitiKasih @ Mar 2 2017, 12:58 AM) *
ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu

agak2 harge berpa tu continel ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 20th November 2017 - 12:12 AM