IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Trade in kereta accident
belle123
kiriman Apr 6 2023, 12:32 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 14-September 16
No. Ahli: 2,649



Hiii korang, I hari tu accident then kereta semua baru keluar bengkel and rasa macam nak trade in je lah kereta lama ni dengan used car lain ke baru ke.
kalau kes macam I ni, boleh ke trade in kereta yg lepas accident? sebab ye lah kalau tolak kat kedai mesti dorang tak nak beli kan? ke macam mana?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 11 2023, 01:06 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (belle123 @ Apr 6 2023, 12:32 PM) *
Hiii korang, I hari tu accident then kereta semua baru keluar bengkel and rasa macam nak trade in je lah kereta lama ni dengan used car lain ke baru ke.
kalau kes macam I ni, boleh ke trade in kereta yg lepas accident? sebab ye lah kalau tolak kat kedai mesti dorang tak nak beli kan? ke macam mana?

If not mistaken, boleh jerr, as long as ur car is well repaired and masih dalam good condiiton.. So tk perlu risau msih boleh trade in! Nk lgi senang, boleh refer atau guna apps lah.. So procedure awk lagi mudah and diorg akan bantu gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 11 2023, 01:21 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ Apr 11 2023, 01:06 PM) *
If not mistaken, boleh jerr, as long as ur car is well repaired and masih dalam good condiiton.. So tk perlu risau msih boleh trade in! Nk lgi senang, boleh refer atau guna apps lah.. So procedure awk lagi mudah and diorg akan bantu gedik.gif

yes! guna apps pling senang, smua criteria utk trade in pun ada kt situu. nak sort out semua senang. nnti diorg akan contact kita and everything is one click away jee. tkdela susah2 nk kena pergi kedai every single time
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 11 2023, 01:23 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (belle123 @ Apr 6 2023, 12:32 PM) *
Hiii korang, I hari tu accident then kereta semua baru keluar bengkel and rasa macam nak trade in je lah kereta lama ni dengan used car lain ke baru ke.
kalau kes macam I ni, boleh ke trade in kereta yg lepas accident? sebab ye lah kalau tolak kat kedai mesti dorang tak nak beli kan? ke macam mana?

kadang tu mmg depends pada dealership. tpi, if awak guna apps yg btul. diorg ada smua list utk jenis kereta yg awk nak trade in tu. so no big problem pun
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 11 2023, 01:25 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (bazaoyu @ Apr 11 2023, 01:21 PM) *
yes! guna apps pling senang, smua criteria utk trade in pun ada kt situu. nak sort out semua senang. nnti diorg akan contact kita and everything is one click away jee. tkdela susah2 nk kena pergi kedai every single time

Mcm skrg ni, kalau guna website ke online ke. Mmg akan ada inspection psl kereta kita whether akan proceed atau tk. Tpi boleh cuba dgn CARSOME
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 12 2023, 08:51 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ Apr 11 2023, 01:25 PM) *
Mcm skrg ni, kalau guna website ke online ke. Mmg akan ada inspection psl kereta kita whether akan proceed atau tk. Tpi boleh cuba dgn CARSOME

yeepp. tambah plak kita sbnrnya boleh dpt 5 days refund if anything happen. like kita tukar fikiran ke kan.. and also ada money back guarantee. kan berbaloi tuu??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 12 2023, 08:52 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (bazaoyu @ Apr 12 2023, 08:51 PM) *
yeepp. tambah plak kita sbnrnya boleh dpt 5 days refund if anything happen. like kita tukar fikiran ke kan.. and also ada money back guarantee. kan berbaloi tuu??

Tulaa. Benefits tu memang bnyk dpt kat kita pun. Jdi x perlu risau lah kan.. Tmbh plak mcm2 jenis kereta kita boleh trade in..Mcm blan ni nk raya kann, baik join giveaway diorg tuu sblum terlambat tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 13 2023, 02:06 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ Apr 12 2023, 08:52 PM) *
Tulaa. Benefits tu memang bnyk dpt kat kita pun. Jdi x perlu risau lah kan.. Tmbh plak mcm2 jenis kereta kita boleh trade in..Mcm blan ni nk raya kann, baik join giveaway diorg tuu sblum terlambat tongue.gif

kan! skrg ni diorg ada promo raya laa smpi 30 april ni.. memang kena join rmai2 hahahhaa. sebab bnyk btul prize dia. RM200K tuu boleh menang. kalau kt tmpt lain, susah nk dpt offer cmni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 13 2023, 02:08 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (bazaoyu @ Apr 13 2023, 02:06 PM) *
kan! skrg ni diorg ada promo raya laa smpi 30 april ni.. memang kena join rmai2 hahahhaa. sebab bnyk btul prize dia. RM200K tuu boleh menang. kalau kt tmpt lain, susah nk dpt offer cmni

Yeeee. Sy excited gila time nampak posting tu haa. Mmg cpt2 la cari CARSOME and join. Dh la kalau beli kereta pun ada discounts smpi RM8K! dgn warranty lagi. Mcm2 laa bleh dpt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman Apr 14 2023, 04:29 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



QUOTE (belle123 @ Apr 6 2023, 12:32 PM) *
Hiii korang, I hari tu accident then kereta semua baru keluar bengkel and rasa macam nak trade in je lah kereta lama ni dengan used car lain ke baru ke.
kalau kes macam I ni, boleh ke trade in kereta yg lepas accident? sebab ye lah kalau tolak kat kedai mesti dorang tak nak beli kan? ke macam mana?


Jual kat mytukar pun boleh sebab dorang beli je kereta lama ke baru lepas eksiden dgn harga boleh tahan gak
lepas tu duit tu boleh buat deposit kereta baru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman Apr 14 2023, 04:31 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



QUOTE (bazaoyu @ Apr 13 2023, 02:06 PM) *
kan! skrg ni diorg ada promo raya laa smpi 30 april ni.. memang kena join rmai2 hahahhaa. sebab bnyk btul prize dia. RM200K tuu boleh menang. kalau kt tmpt lain, susah nk dpt offer cmni


ye ke ni?? RM 200k menang, lepas tu beli kereta betul2 baru kat showroom terus haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 14 2023, 06:35 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (sagamerah @ Apr 14 2023, 04:29 PM) *
Jual kat mytukar pun boleh sebab dorang beli je kereta lama ke baru lepas eksiden dgn harga boleh tahan gak
lepas tu duit tu boleh buat deposit kereta baru

Tpi aku lebih prefer kalau guna CARSOME.. Sbbnye process dia cepat and bila consult mmg details sgtt kerja diorg. Skrg ni plak ada mcm2 offer tau.. Lbih baik check out cpt2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 15 2023, 01:55 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (belle123 @ Apr 6 2023, 12:32 PM) *
Hiii korang, I hari tu accident then kereta semua baru keluar bengkel and rasa macam nak trade in je lah kereta lama ni dengan used car lain ke baru ke.
kalau kes macam I ni, boleh ke trade in kereta yg lepas accident? sebab ye lah kalau tolak kat kedai mesti dorang tak nak beli kan? ke macam mana?

kawan i haritu dia jual kat personal dealer je. sebab kedai taknak amik, itu pun mmg susah nak jual. kalau lucky tu mmg untung sngt org nk beli kereta yang accident..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Apr 15 2023, 02:03 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (melindaapang @ Apr 11 2023, 01:06 PM) *
If not mistaken, boleh jerr, as long as ur car is well repaired and masih dalam good condiiton.. So tk perlu risau msih boleh trade in! Nk lgi senang, boleh refer atau guna apps lah.. So procedure awk lagi mudah and diorg akan bantu gedik.gif

guna agak susah for me. maybe pergi kedai direct lagi senang huhu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Apr 15 2023, 02:27 PM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (sagamerah @ Apr 14 2023, 04:31 PM) *
ye ke ni?? RM 200k menang, lepas tu beli kereta betul2 baru kat showroom terus haha

yee. menarik gila kan.. ni nak raya ni kalau menang, mmg syukur sgt ihihih. boleh tgk kat sini for more infoo https://www.facebook.com/Carsome.my/videos/1473267036539784/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Apr 15 2023, 03:45 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (bazaoyu @ Apr 11 2023, 01:21 PM) *
yes! guna apps pling senang, smua criteria utk trade in pun ada kt situu. nak sort out semua senang. nnti diorg akan contact kita and everything is one click away jee. tkdela susah2 nk kena pergi kedai every single time

tapi boleh percaya ke? takut la nanti dah setting everything suddenly kena scam pulak huaaa. yela online apps ni faham2 jela huhu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 15 2023, 04:17 PM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (bazaoyu @ Apr 13 2023, 02:06 PM) *
kan! skrg ni diorg ada promo raya laa smpi 30 april ni.. memang kena join rmai2 hahahhaa. sebab bnyk btul prize dia. RM200K tuu boleh menang. kalau kt tmpt lain, susah nk dpt offer cmni

wow mcm untung jugak ehh kalau guna CARSOME ni. rasa mcm nak try survey kereta untuk raya pulak. tp mmg trusted kan apps ni?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 15 2023, 04:19 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (bazaoyu @ Apr 15 2023, 02:27 PM) *
yee. menarik gila kan.. ni nak raya ni kalau menang, mmg syukur sgt ihihih. boleh tgk kat sini for more infoo https://www.facebook.com/Carsome.my/videos/1473267036539784/

tadi baru cari link mana nk baca rupanya kt sini. tp seriouslahh mmg untung gila kalau guna CARSOME ni. kalau memang mmg tk thu laaa nk ckp apa hahaha patutlaa ramai kawan2 suruh guna CARSOME..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Apr 15 2023, 04:39 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (melindaapang @ Apr 14 2023, 06:35 PM) *
Tpi aku lebih prefer kalau guna CARSOME.. Sbbnye process dia cepat and bila consult mmg details sgtt kerja diorg. Skrg ni plak ada mcm2 offer tau.. Lbih baik check out cpt2

oooo kau dah penah try la ehh CARSOME ni? kiranya tak scam and trusted la kan. rasa nak try survey pulak alang2 dorg ada bg offer raya ni. thanks for info
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 pengguna membaca topik ini (2 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 28th November 2023 - 08:25 PM