IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sape Pernah Pi The Lost World of Tambun, Best ke?
B@zSh™
kiriman Oct 13 2008, 07:37 PM
Kiriman #1


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Assalamualaikum sume

Aku ada sumthing nak tanya member2 kat sini
Ada x sape2 yang pernah pergi Tambun
Coz aku plan nak pi weekend ni
So nak tau la jugak best ke x? tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Oct 21 2008, 04:30 PM
Kiriman #2


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Isk3...
Lama betul aku tunggu kot2 ada orang yang pernah pi Tambun
Sampai aku dah balik dr Tambun pun xder sape2 yang reply
Neway...aku dah pergi The Lost World of Tambun
Hmm....pendapat aku....tempat dia memang cantik
Tapi sayangnya...kecik jer & x banyak sangat permainan outdoor yang di tawarkan
Tp kira berbaloi gak pergi coz memang pemandangannya cantik biggrin.gif
Aku harap owner dia (owner yang sama untuk Sunway Lagoon) akan dapat improve tempat ni
Coz the potential is there wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Oct 21 2008, 05:10 PM
Kiriman #3


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



QUOTE (B@zSh @ Oct 21 2008, 04:30 PM) *
Isk3...
Lama betul aku tunggu kot2 ada orang yang pernah pi Tambun
Sampai aku dah balik dr Tambun pun xder sape2 yang reply
Neway...aku dah pergi The Lost World of Tambun
Hmm....pendapat aku....tempat dia memang cantik
Tapi sayangnya...kecik jer & x banyak sangat permainan outdoor yang di tawarkan
Tp kira berbaloi gak pergi coz memang pemandangannya cantik biggrin.gif
Aku harap owner dia (owner yang sama untuk Sunway Lagoon) akan dapat improve tempat ni
Coz the potential is there wink.gif


Tambun.. kat mana tu B@zSh? resort ke apa tu.. sana kalau buat tempat team building ok ker?


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aina_sara
kiriman Oct 27 2008, 07:57 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



tambun kat indon lah... huh.gif


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Oct 31 2008, 02:00 PM
Kiriman #5


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



QUOTE
tambun kat indon lah... huh.gif

Indon?
Mak ai...nape sampai jauh ke situ?
Kat Sunway City Ipoh jer


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aina_sara
kiriman Nov 1 2008, 12:57 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



QUOTE (B@zSh @ Oct 31 2008, 02:00 PM) *
Indon?
Mak ai...nape sampai jauh ke situ?
Kat Sunway City Ipoh jer


haha.. aku teka je lah.. sbb tambun tu cam nama indon je.
kat Ipoh je rupanya.. ni 1st time aku dengar. sunway city ipoh tu sama cam kat sunway lagoon ke? ada water park ngan dry park ke?


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raja Kayangan
kiriman Nov 12 2008, 09:32 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 48
Sertai: 12-November 08
No. Ahli: 220



Aku plan nk gi ujung tahun ni, tp kalo tak byk outdoor games, aku rase aku cancel je la....
ade tak sesape yg penaha pegi TAMBUN & BUKIT MERAH??? Aku penah gi Bukit Merah, kalo ade sesape yg bleh wat perbandingan serba sedikit pasal 2 tempat ni, bagus gak..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Nov 14 2008, 07:29 PM
Kiriman #8


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Yups ada dry & wet
Utk water park...dia design mcm pantai...tp xder wave mcm kat Desa Waterpark
Pastu ada mcm water wave tracking....sama cam Desa Water Park
Aku compare ngan Desa Water Park coz aku x pernah masuk Water Park Sunway Lagoon tongue.gif
Aku just masuk dry park jer kat Sunway Lagoon dulu
Yep....Sunway City Ipoh ni bawah company yang sama kat Sunway Pyramid/Lagoon

Untuk dry park pulak...
Ada 3 jer permainan...tu pun aku x main sangat coz aku ada motion sickness (even dah makan ubat)
Pastu ada mcm gua...tp x best sangat
Ada harimau belang...hehe 3 ekor kot...pastu ada la anak depa 2 ekor...
Pastu ada lake...bole snow cycling....bg makan ikan...tp tempat dia x berapa best

Overall utk view...aku rasa mmg cantik
Tp disebabkan x banyak sangat benda yang ditawarkan....aku rate 3/5 la kot
Bg aku lg best pi Genting kalo nak main dry park biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raja Kayangan
kiriman Nov 14 2008, 07:33 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 48
Sertai: 12-November 08
No. Ahli: 220



ERMM...GRY PARK GENTING MMG THE BEST..AKU CARI WATER PARK YG MMG BERBALOI...bukan pe, aku ni cepat boring...n temper sket kalo ape yg aku wat tu aku rase cam membazir 3 elemen penting aku :
1. Masa
2. Tenaga
3. $$$$
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 7th August 2020 - 12:12 PM