IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Mesin kopi canggih
melindaapang
kiriman Nov 28 2019, 04:13 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 54
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



I dgn my husband memang peminat tegar kopi. Tiap pagi kena brew coffee, balik kerja pun minum coffee lagi. Yg tak bestnya, kita kena turun bawah lepas tu brew sendiri guna mesin. Tekan mesin then tunggu. Nak brew tu bukannya sekejap, nak dapat kopi yg ummphh kena brew lama. Kan bagus if ada mesin kopi yg I boleh control dpd phone je. Tak pun button atau suis kt rumah, terus ke mesin brew, nanti just tekan je lepas tu kopi pun siap dulu dah masa turun ke dapur. Wah best2, hehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Dec 2 2019, 05:43 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 21
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (melindaapang @ Nov 28 2019, 04:13 PM) *
I dgn my husband memang peminat tegar kopi. Tiap pagi kena brew coffee, balik kerja pun minum coffee lagi. Yg tak bestnya, kita kena turun bawah lepas tu brew sendiri guna mesin. Tekan mesin then tunggu. Nak brew tu bukannya sekejap, nak dapat kopi yg ummphh kena brew lama. Kan bagus if ada mesin kopi yg I boleh control dpd phone je. Tak pun button atau suis kt rumah, terus ke mesin brew, nanti just tekan je lepas tu kopi pun siap dulu dah masa turun ke dapur. Wah best2, hehe

I suggest u to buy a Breville Smart Grinder. It can grind coffee beans for many beverage styles including espresso, drip, French press, and cold brew after receiving ur order remotely.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Dec 2 2019, 08:50 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 22
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (melindaapang @ Nov 28 2019, 04:13 PM) *
I dgn my husband memang peminat tegar kopi. Tiap pagi kena brew coffee, balik kerja pun minum coffee lagi. Yg tak bestnya, kita kena turun bawah lepas tu brew sendiri guna mesin. Tekan mesin then tunggu. Nak brew tu bukannya sekejap, nak dapat kopi yg ummphh kena brew lama. Kan bagus if ada mesin kopi yg I boleh control dpd phone je. Tak pun button atau suis kt rumah, terus ke mesin brew, nanti just tekan je lepas tu kopi pun siap dulu dah masa turun ke dapur. Wah best2, hehe

Smart coffee machine is really good! You can remotely brew your coffee from anywhere in the home, through the free Smarter mobile app
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Suhada
kiriman Dec 3 2019, 01:33 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,789



QUOTE (Azeerah @ Dec 2 2019, 08:50 PM) *
Smart coffee machine is really good! You can remotely brew your coffee from anywhere in the home, through the free Smarter mobile app

that's cool! i wanna to buy one to make my favorite expresso, where can i get this smart coffee machine?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Dec 3 2019, 04:05 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 22
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Suhada @ Dec 3 2019, 01:33 PM) *
that's cool! i wanna to buy one to make my favorite expresso, where can i get this smart coffee machine?

u can get it from online shopping platform like Lazada, Shopee or PrestoMall...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Dec 4 2019, 02:09 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 21
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Azeerah @ Dec 3 2019, 04:05 PM) *
u can get it from online shopping platform like Lazada, Shopee or PrestoMall...

yaya, nowadays we can buy anything easily online, so being connected to the internet is a very important aspect of our life...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Dec 4 2019, 04:27 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (Fatihah @ Dec 2 2019, 05:43 PM) *
I suggest u to buy a Breville Smart Grinder. It can grind coffee beans for many beverage styles including espresso, drip, French press, and cold brew after receiving ur order remotely.

memang wujud eh mesin bru kopi ni? uish mesti awk ni dah ada sebiji mesin ni kt rumah kan.. tapi menariknya wey, aku pun nak beli gak satu.. nak tunggu bru bukannya kejap, dia drip sikit2.. boleh tekan button dulu, mandi jap then pegi dapur dah siaaaap kopinya hehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Dec 4 2019, 04:28 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (Fatihah @ Dec 4 2019, 02:09 PM) *
yaya, nowadays we can buy anything easily online, so being connected to the internet is a very important aspect of our life...


Setuju sgt.. Skrg kalau internet laju pun mcm2 boleh invent.. Tgk lah kt pasaran skrg, ada je barang elektrik yg wireless skrg pastu control guna tepon je.. Senang sgt lah, boleh dikira maju lah kan camni hehehe gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Dec 5 2019, 02:56 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 21
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (sunflo0303 @ Dec 4 2019, 04:28 PM) *
Setuju sgt.. Skrg kalau internet laju pun mcm2 boleh invent.. Tgk lah kt pasaran skrg, ada je barang elektrik yg wireless skrg pastu control guna tepon je.. Senang sgt lah, boleh dikira maju lah kan camni hehehe gedik.gif

the invention of technology make all the appliance become smart and smarter, our life will become easier and comfortable with the introduction of network like 5G TM...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Kelmarin, 05:38 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 22
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Dec 5 2019, 02:56 PM) *
the invention of technology make all the appliance become smart and smarter, our life will become easier and comfortable with the introduction of network like 5G TM...

ya really...the introduction of network 5G TM will be a great things for us, it will benefit us from many aspects...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Hari ini, 01:18 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (sunflo0303 @ Dec 4 2019, 04:28 PM) *
Setuju sgt.. Skrg kalau internet laju pun mcm2 boleh invent.. Tgk lah kt pasaran skrg, ada je barang elektrik yg wireless skrg pastu control guna tepon je.. Senang sgt lah, boleh dikira maju lah kan camni hehehe gedik.gif


When we can control the phone anytimes anywhere, just a click button from it, then we can enjoy those premium services ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Hari ini, 01:19 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (Fatihah @ Dec 4 2019, 02:09 PM) *
yaya, nowadays we can buy anything easily online, so being connected to the internet is a very important aspect of our life...


internet is one of need in our daily life, we need badly suit for us
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Hari ini, 01:23 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (Azeerah @ Dec 6 2019, 05:38 PM) *
ya really...the introduction of network 5G TM will be a great things for us, it will benefit us from many aspects...


Those aspect can be from our daily life or those moment we enjoy or for during dining or what
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Hari ini, 01:24 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 99
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Fatihah @ Dec 5 2019, 02:56 PM) *
the invention of technology make all the appliance become smart and smarter, our life will become easier and comfortable with the introduction of network like 5G TM...

Yes, they still in testing stage, what we know is the coverage is good and we can enjoy those 5G, and those 5G can lead us to more better life
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Hari ini, 01:25 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 99
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (MissSheety @ Dec 7 2019, 01:19 PM) *
internet is one of need in our daily life, we need badly suit for us

really, we need internet to maintain our life ya
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 7th December 2019 - 11:14 PM