IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Phone Keluarga package ada apa cadangan?
BukitRibuan
kiriman Jun 28 2017, 09:36 PM
Kiriman #1


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



Aku tenggah tukar phone baru utk keluarga sbb dia org masih guna phone biasa shj...
smartphone selalu x nak tukar cakap x tahu guna...
skrg dah modern kan...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MalaysiaBoleh
kiriman Jun 28 2017, 09:38 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 6
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,629



QUOTE (BukitRibuan @ Jun 28 2017, 09:36 PM) *
Aku tenggah tukar phone baru utk keluarga sbb dia org masih guna phone biasa shj...
smartphone selalu x nak tukar cakap x tahu guna...
skrg dah modern kan...


Boleh cuba tanya telco plan kan... skrg byk ambil plan dgn free smartphone....
tiada paya buat apa bayaran... terus ambil FOC shj... untung kan? hahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zabanya
kiriman Jun 29 2017, 11:12 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 6-January 16
No. Ahli: 2,581



Umobile microcredit, blh bli phone dgn byr ansuran...
Aritu baru dpt msg, kata iPhone 6 32gb hanya rm41 sebulan je.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FaizalFerqin
kiriman Jun 29 2017, 10:57 PM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 1-November 16
No. Ahli: 2,690



QUOTE (BukitRibuan @ Jun 28 2017, 09:36 PM) *
Aku tenggah tukar phone baru utk keluarga sbb dia org masih guna phone biasa shj...
smartphone selalu x nak tukar cakap x tahu guna...
skrg dah modern kan...


Boleh beli S8 atau Iphone7... kedua-dua fhone ni fhone yang tercanggih, tapi harga dia sangat mahal!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FaizalFerqin
kiriman Jun 29 2017, 11:01 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 1-November 16
No. Ahli: 2,690



QUOTE (MalaysiaBoleh @ Jun 28 2017, 09:38 PM) *
Boleh cuba tanya telco plan kan... skrg byk ambil plan dgn free smartphone....
tiada paya buat apa bayaran... terus ambil FOC shj... untung kan? hahaha


Huh mana ada yang bagi fhone secara percuma punya?! Mesti ada secret caj punya lah!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TOFU
kiriman Jun 30 2017, 10:20 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 17-April 17
No. Ahli: 2,721



QUOTE (Zabanya @ Jun 29 2017, 11:12 AM) *
Umobile microcredit, blh bli phone dgn byr ansuran...
Aritu baru dpt msg, kata iPhone 6 32gb hanya rm41 sebulan je.


betul ke? tapi ni hanya se buah phone... tapi celcom tu ada 3 buah phone...
tapi x blh dpt tiga2 iphone 7 yg sama... hanya bagi lama iphone... siapa mau...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TOFU
kiriman Jun 30 2017, 10:24 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 17-April 17
No. Ahli: 2,721



QUOTE (FaizalFerqin @ Jun 29 2017, 11:01 PM) *
Huh mana ada yang bagi fhone secara percuma punya?! Mesti ada secret caj punya lah!


mestila ada term and condition punya... kena bayar lebih jika cancel sim card tu...
penalty... hahaha... x ada free barang begitu senang dpt...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anatasha2020
kiriman Jul 1 2017, 07:44 AM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 1-July 17
No. Ahli: 2,758



QUOTE (TOFU @ Jun 30 2017, 10:20 PM) *
betul ke? tapi ni hanya se buah phone... tapi celcom tu ada 3 buah phone...
tapi x blh dpt tiga2 iphone 7 yg sama... hanya bagi lama iphone... siapa mau...


Ya, pakej dia tak ada tiga Iphone7 lah, tapi dia ada bagi satu IPhone 7 pula! Dan jika anda mampu bayar lebih, anda boleh dapat S8 yang tercanggih tu juga!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anatasha2020
kiriman Jul 1 2017, 07:47 AM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 1-July 17
No. Ahli: 2,758



QUOTE (TOFU @ Jun 30 2017, 10:24 PM) *
mestila ada term and condition punya... kena bayar lebih jika cancel sim card tu...
penalty... hahaha... x ada free barang begitu senang dpt...


Tapi jika anda mengikuti perjanjian anda dgn dia, anda tidak akan dicaj penalty pula. Macam ni, anda dpt phone-phone tersebut secara percuma saja!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BukitRibuan
kiriman Jul 2 2017, 11:25 PM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



QUOTE (Anatasha2020 @ Jul 1 2017, 07:44 AM) *
Ya, pakej dia tak ada tiga Iphone7 lah, tapi dia ada bagi satu IPhone 7 pula! Dan jika anda mampu bayar lebih, anda boleh dapat S8 yang tercanggih tu juga!


Jgnlah ambil phone canggih tu... plan yg penting utk keluarga nya...
dpt share dpt harga murah apa lahgi mau... hahahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BukitRibuan
kiriman Jul 2 2017, 11:26 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



QUOTE (Anatasha2020 @ Jul 1 2017, 07:47 AM) *
Tapi jika anda mengikuti perjanjian anda dgn dia, anda tidak akan dicaj penalty pula. Macam ni, anda dpt phone-phone tersebut secara percuma saja!


Aku rasa ambil phone dulu... guna sampai perjanjian sampai tukar lagi...
jadi free phone tu sdh dpt kan... mana tahu lagi ada pertukaran plan lagi akan datang?
tapi plan ni hanya utk raja ni shj kan?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 15th December 2017 - 06:26 PM