IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

14 Mukasurat V   1 2 3 > » 

eskep
Posted on: May 22 2011, 09:42 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


ye, kalau makin kuning air kencing tu, menandakan kita perlu minum banyak air lagi.
  Forum: Cakap Kesihatan & Petua · Post Preview: #20624 · Replies: 3 · Views: 4,432

eskep
Posted on: Jul 8 2010, 12:19 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Sekarang, aku guna FF v3.6.6, antara addons yang aku pakai sekarang ialah:

ColorfulTabs - tab akan berwarna-warni.
DownloadThemAll - sudah semestinya.
FlashGot - memperkasakan lagi DownloadThemAll
Fast Dial - sudah semestinya, seperti sebelum ini.
WOT - membantu dalam menafsir page mana yang ok atau tidak berdasarkan review penggunanya.

Korang lak, ada yang lain yg best?
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19921 · Replies: 6 · Views: 3,906

eskep
Posted on: Jul 7 2010, 11:54 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Cis, cinabeng betul sapa2 yang terlibat dalam melacurkan student2 tersebut, hampeh !!
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19920 · Replies: 2 · Views: 2,065

eskep
Posted on: Jul 5 2010, 10:06 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Mahal ke lesen tu, sampai ramai yang tiada lesen lagi. Isk isk....

P/s: Ingatkan cite pasal bola tadi pasal tengok tajuk topik yang sedemikian rupa. smile.gif
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19907 · Replies: 1 · Views: 1,459

eskep
Posted on: Jun 30 2010, 01:18 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


cite kartun paling syok
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #19890 · Replies: 387 · Views: 76,037

eskep
Posted on: Jun 27 2010, 10:47 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


isk isk, apa nak jadi dengan manusia sekarang? makin senang lah orang nak search.
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19865 · Replies: 4 · Views: 3,626

eskep
Posted on: Jun 23 2010, 10:10 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Macam2 hal, elok2 jadi orang, nak jugak jadi ulat. Tulah nak hidup senang, nak dapatkan duit cara senang, tapi menyusahkan orang. Isk isk... angry.gif
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19831 · Replies: 1 · Views: 1,153

eskep
Posted on: Jun 22 2010, 02:23 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Ada tak yg utk sebulan sahaja? Kalau ada, berapa harga?
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #19816 · Replies: 6 · Views: 2,015

eskep
Posted on: Jun 22 2010, 02:14 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Padan muka si penyamun2, selamat mangsa sekeluarga.

Moral of the story: Jangan jadi penyamun.
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19815 · Replies: 4 · Views: 1,842

eskep
Posted on: Jun 9 2010, 08:43 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Kawe pon dok pahe. 106.gif
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #19748 · Replies: 387 · Views: 76,037

eskep
Posted on: Jun 8 2010, 12:42 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Aku rasakan Chrome lagi best berbanding Firefox sekarang, extensions pun dah banyak macam addons dalam Firefox. Best, laju... Aku tinggalkan Firefox buat masa ni. Babai Firefox. smile.gif
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19737 · Replies: 25 · Views: 12,379

eskep
Posted on: Jun 8 2010, 12:39 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


kemudian aku sambung sekeh
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #19736 · Replies: 387 · Views: 76,037

eskep
Posted on: Jun 8 2010, 12:37 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Pi Vietnam, takpun kutub utara ke, pi Gaza lagi bagus, bantu mangsa keganasan kat sana. Cadangan tanpa berfikir panjang jer ni. smile.gif
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19735 · Replies: 7 · Views: 4,220

eskep
Posted on: Jun 8 2010, 12:35 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Yelah, kalau buat pertandingan cam dulu tu pun bagus gak rasanya. Mungkin dapat tarik lagi kot ahli2 yg dah sedia ada, sekurng-kurangnya.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19734 · Replies: 28 · Views: 15,350

eskep
Posted on: May 19 2010, 09:51 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Apa yang terjadi, diorang jual barang untuk kurangkan penggunaan letrik ke?
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19646 · Replies: 2 · Views: 1,520

eskep
Posted on: May 19 2010, 09:48 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Ganas jugak ko ni ek WA?
  Forum: Cakap Anjung Seri & Dekorasi · Post Preview: #19645 · Replies: 6 · Views: 19,636

eskep
Posted on: May 19 2010, 09:46 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Astaghfirullahalazim, tak patut sangat2. Sanggup gadaikan maruah Islam kerana pertandingan ni? Apa nak jadi dengan masyarakat Islam dalam dunia ni? Hanya pada nama saja ke Islam tu?
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19644 · Replies: 3 · Views: 1,752

eskep
Posted on: May 5 2010, 11:56 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Aku pun baru sehari dua ni jumpa forum tu, itupun nampak link dari forum lain yang aku biasa lawati. Kalau dilihat dari header page tu, forum tu forum Brunei. Ramai jugak ahli, belum dicampur dengan yang lain2 yang tidak mendaftar.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19588 · Replies: 5 · Views: 3,045

eskep
Posted on: May 4 2010, 12:42 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Kebanyakan post2 yang ada kat topik tu, memang hampeh belaka, payah nak jumpa post yang bagus. Kalau ada pun, terus je diorang sanggah macam diorang jer betul.

Kebanyakan juga post2 tu datang dari seberang Semenanjung, memang nak kutuk negara kita jer nampaknya. Dalam forum boleh la diorang kata macam2, sebab tak nampak muka (ntah2 kebanyakan post juga dari dalam Semenanjung), kalau depan2... mau lebam biji mata. Maruah kena jaga....

  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19580 · Replies: 5 · Views: 3,045

eskep
Posted on: May 4 2010, 01:19 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


(Aku tak pasti, sama ada topik ni sesuai diletakkan kat CDN ni atau sebaliknya. Kalau tidak, minta maaf dan bolehlah buat yang sepatutnya, terima kasih.)

Cuba korang tengok kat topik bawah ni, kat satu forum yang aku baru jumpa tadi. Ntah apa hapa ntah diorang ni gila babeng menyutuk bangsa melayu, awek melayu... Post2 dari mereka2 yang tak sedar diri, merapu tak tentu hala.

CODE
http://www.topix.com/forum/world/malaysia/TSIHBLA044IUPAL87


Astaghfirullahalazim.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19574 · Replies: 5 · Views: 3,045

eskep
Posted on: May 3 2010, 11:11 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Aku rasa aku sebagai mangsa pertama yang dia gunakan buat projek ni. Kalau jadi, jadilah, kalau tak meranalah (akulah tu). Kira macam pilot test, prototaip kata mat2 enginer. tongue.gif

Sehingga kini, aku masih menanti baki yang sepatutnya dia pulangkan tu. Janjinya, masih tinggal janji, bak buih2 di lautan, mudah hilang dilanda ombak. no.gif
  Forum: Cakap Anjung Seri & Dekorasi · Post Preview: #19572 · Replies: 6 · Views: 19,636

eskep
Posted on: May 3 2010, 11:03 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Padan muka, nak menyamar nak kaut untung konon. Kalau aku ada situ pun, siap diorang.
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19571 · Replies: 4 · Views: 1,963

eskep
Posted on: May 3 2010, 11:02 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Best, best.... camtulah abang polis, understanding. Suruh nyanyi lagu negaraku lagi, jangan main sepak terajang ye bang. wink.gif
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19570 · Replies: 2 · Views: 1,400

eskep
Posted on: May 3 2010, 11:00 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Sosial sangat. Kang jilat, lekat tak boleh tanggal sampai sudah, padan muka. ahahah.. laugh.gif
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19569 · Replies: 1 · Views: 1,496

eskep
Posted on: Apr 25 2010, 11:52 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 18-November 08
Daripada: Petaling Jaya, Selangor
No. Ahli: 269


Thanks 4 the comment mat.g

Aku memula dulu deposit mmg nak bagi RM500 jer, aku dah kata aku tak kenal dia lagi, jadi boleh bagi banyak tu jer. Tapi lepas tu dia kata dia perlukan duit untuk buat itu ini, aku dengan harapan untuk menolong bangsa sendiri, bagilah duit tambahan. Tup2 jadi camni, memang akan jadi pengajaran lah pada aku sekeluarga pasni.
  Forum: Cakap Anjung Seri & Dekorasi · Post Preview: #19525 · Replies: 6 · Views: 19,636

14 Mukasurat V   1 2 3 > » 

New Posts  Susulan baru
No New Posts  Tiada susulan baru
Hot topic  Topik panas (Baru)
No new  Topik panas (Tiada baru)
Poll  Undian (Baru)
No new votes  Undian (Tiada Baru)
Closed  Topik dikunci
Moved  Topik dipindah
 

Versi Ringkas Masa sekarang: 22nd October 2018 - 07:36 AM