IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )


Abu hassan
Posted on: Jun 5 2018, 07:07 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abang Jib @ Jun 5 2018, 06:58 AM) *
ahaha, sy dah lama xde ambik LRT ni, masih ingt lagi dulu naik lrt dgn monorail tu .... tiap2 ahri ade bau lain drpd bangla2 tu.....bau bawang tu sajeeeee laaa rolleyes.gif


bukan Lrt je.....adui bus lagi susah tau....perjalanan jauh juga, sebakk tiang kalau tepi tu anek yg duduk hahahaha
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #30857 · Replies: 16 · Views: 9,823

Abu hassan
Posted on: Jun 5 2018, 07:05 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (sunflo0303 @ Jun 1 2018, 11:20 AM) *
diorang beli by guni sbb lg murah la. alah bukan diorg je,masakan kt malaysia ni pon kalau xguna bwang xsah. tu bhan basic paling penting.kang tak tak cukup rasa


collegue i orang bangladesh jg , pandai repair komputer , tahun lepas dia balik negara tu beli satu perfume yg bau macam bawang bagi saya. sampais krng aku belom pakai lagi haha
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #30856 · Replies: 16 · Views: 9,823

Abu hassan
Posted on: May 18 2017, 10:30 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (RamlahYop @ May 16 2017, 02:41 PM) *
iPhone 6 cam RM1600+-, klau x salah aq la
knp xbeli iPhone 7? fungsi baru jugak
tp celcom ade offer skrg, pi tanya2


Iphone 7 tu mahal gila tu kalau nak beli terbaru tu tunggu Iphone 8 lagi best tapi lama juga
skrg celcom korang bagi Iphone 6 cuma rm208 jika ko ambil plantinum kalau gold plus nak bayar 588

QUOTE (syamilimran @ May 17 2017, 03:24 PM) *
beli kt celcom , tak payah lar ...beli kt telcos tu susah ...kalau nak beli hp biar beli kt kedai hp je .
kalau beli kt telco tu semua kena sign dia org punya package n kena buat installment lar ni lar tu lar..


nak tgk ko nak bayar dgn cash ke atau installment dulu kalau ko x cukup duit utk beli kat kedai cuma pergi telco je
bayar dgn installment dn dapat data yg byk.. kalau ko biasa guna byk data tu cara ni mmg lagi best
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #27855 · Replies: 5 · Views: 10,361

Abu hassan
Posted on: Mar 2 2017, 04:45 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Zabanya @ Feb 28 2017, 05:05 PM) *
Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?


Conti murah ckit. Walaopun murah, tapi kualiti mmg ada sbb made from german.
Dua tayar spec ni, lebih kurang sama je. Tahan lama, takde sura, lps tu bagus utk cornening dan brake.
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #27187 · Replies: 14 · Views: 11,664

Abu hassan
Posted on: Feb 27 2017, 11:49 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abang Jib @ Feb 27 2017, 01:12 AM) *
salam, yg jazz aku ni nak tkr tyre. ape brand yg korg pakai rasa ok, harge pn ok


jazz ako Continental WinterContact TS 800, ok je pakai utk keja tiap2 hari dah 2 tahun lebih
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #27165 · Replies: 14 · Views: 11,664

Abu hassan
Posted on: Nov 11 2016, 06:24 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Zabanya @ Nov 10 2016, 04:49 PM) *
Terus beli dekat gem5 ada discount, takyah susah beli ngan telco....
Nanti kena contract, susah nak port.


Diskaun berape blh dpt?
Klo sign up ngan telco, dorg kasi byk subsidize.
Ari tu baru aq check ngan Celcom... Klo amik gold plus, harga utk iPhone 32gb baru 2k lebih je.
dah subsidize seribu lebih... untung la kasi sesiapa yg minat amik pelan sekali.
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #26640 · Replies: 12 · Views: 8,733

Abu hassan
Posted on: Oct 26 2016, 07:55 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


nak cari prepiad yg bole download music byk.....ade suggestion tak...postpaid mahal...
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #26552 · Replies: 28 · Views: 18,900

Abu hassan
Posted on: Oct 3 2016, 12:29 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (faizuldin @ Oct 2 2016, 12:33 PM) *
ya beto. lagi satu benda ede ramai org tau ni. guna 11 street apps reload akan dp 10 % diskaun juga


tu 11 street apps reload dpt diskaun kan utk semua telco . bukan saje xpax.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26440 · Replies: 12 · Views: 7,014

Abu hassan
Posted on: Oct 3 2016, 12:28 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abang Jib @ Sep 30 2016, 08:11 AM) *
ni xpax starter plan je . rasa x cukp bole ambil tu internet plan...internet bagi 4GB saje bayr RM 30 . Telco Lain pn xde


wa...betol RM30 dpt 4 GB? DG Rm30 saje dpt 2.25 GB ....ako skrg ni dah rasa nak tukar ahahah
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26439 · Replies: 12 · Views: 7,014

Abu hassan
Posted on: Oct 3 2016, 12:28 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abang Jib @ Sep 30 2016, 08:11 AM) *
ni xpax starter plan je . rasa x cukp bole ambil tu internet plan...internet bagi 4GB saje bayr RM 30 . Telco Lain pn xde


wa...betol RM30 dpt 4 GB? DG Rm30 saje dpt 2.25 GB ....ako skrg ni dah rasa nak tukar ahahah
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26438 · Replies: 12 · Views: 7,014

Abu hassan
Posted on: Sep 27 2016, 12:39 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


celcom latest ni dah buat promition tu Xpax internet burung hantu..macam yes je 10GB data cuma darpd tiap2 hari 333MB 1-7AM.
sini ade orng guna Xpax ni x.signal kuat ke lambat.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26402 · Replies: 12 · Views: 7,014

Abu hassan
Posted on: Sep 1 2016, 06:06 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Zabanya @ Aug 30 2016, 10:12 AM) *
Ye ke? Rasanya, lps bulan 10 pelan ni akan jadi pelan yg paling teruk. Apa2 manfaat pun dah cancel.




Digi ok jugak, walaopun harga sama tapi weekdays data sebanyak 7gb.



xkan jadi paling teruk la . rasa akan extend lagi. yg dah register plan , memng bole dpt benefits tu pya.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26281 · Replies: 23 · Views: 12,578

Abu hassan
Posted on: Sep 1 2016, 06:03 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abu hassan @ Aug 30 2016, 06:40 AM) *
ade o ... ako check website tadi, yg cuma wechat& whatsapp tu smpai bulan 10 . RM 80


sampai bln 10 ...ok la gedik.gif ni next plan saya. tadi ade jga check website ,plan ni free call pegi smua line
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26280 · Replies: 23 · Views: 12,578

Abu hassan
Posted on: Aug 30 2016, 06:40 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Zabanya @ Aug 29 2016, 04:38 PM) *
Apalah, skrg semua postpaid plan pun dah takde contract lagi. Unless korg sign up dgn phone sekali.




Takde tarikh tetap. tak sure

ade o ... ako check website tadi, yg cuma wechat& whatsapp tu smpai bulan 10 . RM 80
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26254 · Replies: 23 · Views: 12,578

Abu hassan
Posted on: Aug 29 2016, 07:14 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abang Jib @ Aug 28 2016, 11:20 PM) *
paling hebat tu plan ni xde contract. gi mane cari ni....murah lgi banyak benefits gedik.gif


betol confirm xde contract bro? ari tu dengr je mexi saje ade plan yg xde contract , ako x tau ni first gold pun xde contract. kalau begitu . ako janji akn tukar nanti hahahah
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26244 · Replies: 23 · Views: 12,578

Abu hassan
Posted on: Aug 29 2016, 07:12 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637


QUOTE (Abang Jib @ Aug 28 2016, 11:18 PM) *
ade lgi skrg , rolleyes.gif rolleyes.gif lagi celcom akn cuma awak unlimited whatsapp & wechat. speed laju

Plan first gold ade lgi sampai bila? ako pun ingin tukar ni ....mexiiii ni dah la .mahal lagi internet lambat gila mad.gif
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26243 · Replies: 23 · Views: 12,578


New Posts  Susulan baru
No New Posts  Tiada susulan baru
Hot topic  Topik panas (Baru)
No new  Topik panas (Tiada baru)
Poll  Undian (Baru)
No new votes  Undian (Tiada Baru)
Closed  Topik dikunci
Moved  Topik dipindah
 

Versi Ringkas Masa sekarang: 25th September 2022 - 01:24 PM