IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kena tipu Online shop.
bazaoyu
kiriman Nov 19 2018, 12:34 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



I beli charger phone dari online. Sudah transfer duit tapi barang tak sampai2 dan tak boleh cancel order. Macam mana mau buat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 19 2018, 05:49 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (bazaoyu @ Nov 19 2018, 12:34 PM) *
I beli charger phone dari online. Sudah transfer duit tapi barang tak sampai2 dan tak boleh cancel order. Macam mana mau buat?

u beli kat mana? u dah contact seller ke tak?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 19 2018, 06:16 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (bazaoyu @ Nov 19 2018, 12:34 PM) *
I beli charger phone dari online. Sudah transfer duit tapi barang tak sampai2 dan tak boleh cancel order. Macam mana mau buat?

adakah u buat aduan kat pihak online platform tu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 19 2018, 06:30 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (weiyaow @ Nov 19 2018, 05:49 PM) *
u beli kat mana? u dah contact seller ke tak?

contact seller pun x ade guna punya...mereka asyik reply jer dah send brg tapi tak tau kenapa x sampai kat tangan kauorg...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 20 2018, 03:15 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Nov 19 2018, 12:34 PM) *
I beli charger phone dari online. Sudah transfer duit tapi barang tak sampai2 dan tak boleh cancel order. Macam mana mau buat?

charger phone tu ship dari mana? domestic atau luar negara?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 20 2018, 03:15 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Nov 19 2018, 12:34 PM) *
I beli charger phone dari online. Sudah transfer duit tapi barang tak sampai2 dan tak boleh cancel order. Macam mana mau buat?

u guna online shoopin gplatform ape? sharelah sikit, lepas ni sy x kan beli kat sana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 20 2018, 03:19 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (FattahAmin @ Nov 19 2018, 06:30 PM) *
contact seller pun x ade guna punya...mereka asyik reply jer dah send brg tapi tak tau kenapa x sampai kat tangan kauorg...

x rasa macam tu...i pernah hadapi situasi spt bro ni...i direct contact dgn seller dan dia tolong i siasat punca masalah tu dan akhirnya parcel tu sampai ke tangan i jugak...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Nov 20 2018, 03:19 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (FattahAmin @ Nov 19 2018, 06:30 PM) *
contact seller pun x ade guna punya...mereka asyik reply jer dah send brg tapi tak tau kenapa x sampai kat tangan kauorg...

lepas ni trylah pkai online shopping platform Carousell, blh terus chat dgn seller
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Nov 20 2018, 03:25 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (sunflo0303 @ Nov 20 2018, 03:19 PM) *
lepas ni trylah pkai online shopping platform Carousell, blh terus chat dgn seller

tu lah. so kalau barang rosak ke barang tak sampai ke boleh tanya sendiri kat seller. mintak dorang tracking number shipping tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 21 2018, 01:53 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (weiyaow @ Nov 20 2018, 03:19 PM) *
x rasa macam tu...i pernah hadapi situasi spt bro ni...i direct contact dgn seller dan dia tolong i siasat punca masalah tu dan akhirnya parcel tu sampai ke tangan i jugak...

ya ke? mungkin nasib saya tidak baik, temui seller yg tak bertanggungjawab...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 21 2018, 01:55 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (sunflo0303 @ Nov 20 2018, 03:19 PM) *
lepas ni trylah pkai online shopping platform Carousell, blh terus chat dgn seller

Mudah tak boleh chat ke? Rasanya boleh juga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Nov 21 2018, 01:59 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (sunflo0303 @ Nov 20 2018, 03:19 PM) *
lepas ni trylah pkai online shopping platform Carousell, blh terus chat dgn seller

nak chat dgn seller kene dapatkan contact dulu ke camne?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Nov 22 2018, 11:12 AM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (FattahAmin @ Nov 21 2018, 01:55 PM) *
Mudah tak boleh chat ke? Rasanya boleh juga.

memang lah boleh jugak. tapi carousell ni apps dia lagi kemas jadi senang pakai kat phone. nak chat dengan seller/buyer pun convenient macam messaging je.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Nov 22 2018, 11:14 AM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (Fatihah @ Nov 21 2018, 01:59 PM) *
nak chat dgn seller kene dapatkan contact dulu ke camne?

xpyh pun la. melalu account carousell je la. tekan kat profile seller pastu chat je la.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Nov 22 2018, 12:56 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (sunflo0303 @ Nov 22 2018, 11:14 AM) *
xpyh pun la. melalu account carousell je la. tekan kat profile seller pastu chat je la.

Ooo. Mcm dm kat facebook je la ek?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 22 2018, 12:58 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (sunflo0303 @ Nov 22 2018, 11:12 AM) *
memang lah boleh jugak. tapi carousell ni apps dia lagi kemas jadi senang pakai kat phone. nak chat dengan seller/buyer pun convenient macam messaging je.

Jap.. Mudah takde apps eh? Carousell memang aku tau ada apps dia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Nov 22 2018, 02:05 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (FattahAmin @ Nov 22 2018, 12:58 PM) *
Jap.. Mudah takde apps eh? Carousell memang aku tau ada apps dia.

ad gak tp apps dia byk bug
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Nov 23 2018, 01:41 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Azeerah @ Nov 22 2018, 02:05 PM) *
ad gak tp apps dia byk bug

bug apa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Nov 23 2018, 01:43 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Nov 22 2018, 12:56 PM) *
bug apa?

ntah tp rmai ckp apps mudah sll crash. tgk rating kat google store pun teruk.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Nov 23 2018, 01:49 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Azeerah @ Nov 23 2018, 01:43 PM) *
ntah tp rmai ckp apps mudah sll crash. tgk rating kat google store pun teruk.


oic. macam apps facebook la lembab gila..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 22nd October 2019 - 10:27 PM