IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> telco yg jimat, x de duit lebih la bosssssss
SayidKasturi
kiriman Jul 25 2016, 05:40 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,618



hi boss boss smua, kuli nk tnya mne telco jimat dan bgus bagi kuli i?
i pakai 1gb 1 bln pun x habis.........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalimah
kiriman Jul 26 2016, 10:29 AM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 26-July 16
No. Ahli: 2,624



kalao jarang pakai data, bantalkan je pakej internet. usah bazir duit dlm pakej-pakej telco semua tu, abes tu TS xkan menghadapi masalah kekurangan duit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jupiter
kiriman Jul 26 2016, 05:05 PM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 26-July 16
No. Ahli: 2,623



jimatkan kos pembuatan calls x byk bantu.. baik kamu jimatkan kos dr perbelanjaan dahulu
ape yg kamu pakai skrg? prepaid ke postpaid?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Jul 27 2016, 07:02 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (kalimah @ Jul 26 2016, 10:29 AM) *
kalao jarang pakai data, bantalkan je pakej internet. usah bazir duit dlm pakej-pakej telco semua tu, abes tu TS xkan menghadapi masalah kekurangan duit

lol, jike dia bantal pajek internet, mcm mne tgk facebook dan whatsapp lagi? skrang smua org dah pakai whatsapp, x de org sms dah...
bleh kasi dia tgk celcom xpax magic sim jike nak jimat data, sebab bleh bawa data yg x pakai ke bln dpn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Jul 27 2016, 07:07 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (jupiter @ Jul 26 2016, 05:05 PM) *
jimatkan kos pembuatan calls x byk bantu.. baik kamu jimatkan kos dr perbelanjaan dahulu
ape yg kamu pakai skrg? prepaid ke postpaid?

pakai lah prepaid, jimat byk ni, sdah fix satu bln paling kurang pun rm38 jike pakai celcom xpax,
celcom pnya coverage pun okay,speed and data pun byk...
free call dan free waze....
barang yg murah dan bagus,mestilah share
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zaki
kiriman Jul 27 2016, 05:36 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 10
Sertai: 11-April 16
No. Ahli: 2,593



macam mana cari data kurang sikit? sekarang banyak plen ada unlimited data gunakan. tapi bagi sy, i lebih suka cari yg unlimited telefon. i selalu pun nak col ke bintulu, miri tempat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mat
kiriman Jul 27 2016, 05:51 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 11-April 16
No. Ahli: 2,594



CelcomXpax bagus meh? i rasa tak ok je. telefon sy menunjukkan 4G / LTE tetapi hanya terperangkap di loading sj.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ghaali
kiriman Jul 28 2016, 07:08 AM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,625



pakai lah digi smart prepaid, pling jimat data, pakai free basic internet saje,haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ghaali
kiriman Jul 28 2016, 07:10 AM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,625



QUOTE (TunTeratai @ Jul 27 2016, 07:07 AM) *
pakai lah prepaid, jimat byk ni, sdah fix satu bln paling kurang pun rm38 jike pakai celcom xpax,
celcom pnya coverage pun okay,speed and data pun byk...
free call dan free waze....
barang yg murah dan bagus,mestilah share

prepaid paling jimat dah, postpaid kadang2 ade charge service charge lagi, bill charge, banyak hidden charge, kena hati2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hong Weng
kiriman Jul 28 2016, 11:21 AM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,626



cuba guna xpax magic sim lah
pelan S pon murah jgk
ade call x had dgn xpax line
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jupiter
kiriman Jul 28 2016, 05:08 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 26-July 16
No. Ahli: 2,623



QUOTE (Ghaali @ Jul 28 2016, 07:08 AM) *
pakai lah digi smart prepaid, pling jimat data, pakai free basic internet saje,haha


coverage dn line x kuat, harga murah pon x guna
paling benci akn lagging, naik angin betol!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jupiter
kiriman Jul 28 2016, 05:12 PM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 26-July 16
No. Ahli: 2,623



QUOTE (Mat @ Jul 27 2016, 05:51 PM) *
CelcomXpax bagus meh? i rasa tak ok je. telefon sy menunjukkan 4G / LTE tetapi hanya terperangkap di loading sj.


setiap kawasan terdpt coverage yg beza, mane ade coverage bagi seluruh dunia yg sama
mesti ade perbezaan sikit, mungkin kawasan tempat duduk ko x support 4g. kesian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BukitRibuan
kiriman Jul 28 2016, 08:48 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



guna ape je prepaid pun boleh... suka hati mu...
kalau D telco basic data tapi lambat nya...
kalau X telco data boleh simpan je... mau online mau guna ni...
kalau H telco percuma weekend data 8GB...

tapi compare coverage mmg xpax menang kan... dari ibu celcom tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MalaysiaBoleh
kiriman Jul 28 2016, 09:40 PM
Kiriman #14


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,629



same 1gb mmg susah nak habis tu kadang2...
jika lihat video akan habis cepat... aku selalu check balance bila tiba tukaran satu cycle aku akan habis kan data...
rumah wifi pun ade, lebih baik guna xpax sebab data x habis aku selalu simpan utk sampai sabtu dan ahad baru lihat youtube...
mungkin you blh cuba buat mcm ni lihat blh jimat x?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Aug 1 2016, 03:43 AM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (Ghaali @ Jul 28 2016, 07:08 AM) *
pakai lah digi smart prepaid, pling jimat data, pakai free basic internet saje,haha

basic internet x leh pakai laaa, slow laaaaaaaa
kena pakai fast internet, load fb cpt sikit/...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Aug 1 2016, 03:44 AM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (Hong Weng @ Jul 28 2016, 11:21 AM) *
cuba guna xpax magic sim lah
pelan S pon murah jgk
ade call x had dgn xpax line

ya ya, coll ke celcom pn x had,free smua,coll smpai puas hati....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SayidKasturi
kiriman Aug 1 2016, 06:08 AM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,618



celcom xpax mcm bes nye, bole simpan data smpai bulan depn,rasenye nk dpt celcom xpax dah....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Sep 10 2016, 10:56 PM
Kiriman #18


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,191
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



QUOTE (SayidKasturi @ Aug 1 2016, 06:08 AM) *
celcom xpax mcm bes nye, bole simpan data smpai bulan depn,rasenye nk dpt celcom xpax dah....


banyak ke boleh simpan?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SayidKasturi
kiriman Sep 19 2016, 04:51 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,618



QUOTE (ganazz @ Sep 10 2016, 10:56 PM) *
banyak ke boleh simpan?


Dulu Magic Sim blh simpan separuh dr data yg kita ada.
Tapi skrg pelan baru xpax ni cam dah takde carry forward.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nasu21
kiriman Sep 20 2016, 03:21 PM
Kiriman #20


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 9-May 16
No. Ahli: 2,604



QUOTE (SayidKasturi @ Sep 19 2016, 04:51 PM) *
Dulu Magic Sim blh simpan separuh dr data yg kita ada.
Tapi skrg pelan baru xpax ni cam dah takde carry forward.


Aq dah guna xpax setahun, tapi tak pernah ada carry data.
Sbb senang je utk aq abeskan data sebelum expire.
Walaopun mereka dah habuskan carry forward, tapi mcm takde beza kpd aq. kekeke
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 6th December 2019 - 05:26 PM