IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

7 Mukasurat V   1 2 3 > » 

taukey
Posted on: Oct 9 2008, 09:00 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


fuyoo ada gak analisis dari season lepas. ada yang kata arsenal. tapi pemain arsenal terlalu muda sangat. dan fabregas ada kata dia nak berpindah ke barcelona balik. jadi peluang utk arsenal mendapatkan pemain bertaraf dunia ni kurang sedikit. tapi dari segi bisnes memang pandai arsene wenger ni.
  Forum: Cakap Bola Sepak · Post Preview: #2125 · Replies: 14 · Views: 7,308

taukey
Posted on: Oct 9 2008, 08:59 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


aku suka o2 yang dalam gambar tu. best sebab ada butang huruf. rasa cam guna komputer plak. tapi tula harga mahal sangat. tak mampu nak beli. hehehe.
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #2124 · Replies: 45 · Views: 23,593

taukey
Posted on: Oct 9 2008, 08:58 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


hhahahaha. bukan dengki ni. kan elbih baik kalau orang tu bagi sedekah. haha. saja nak melawak di pagi hari
  Forum: Cakap Maklumat dan Pengetahuan · Post Preview: #2123 · Replies: 8 · Views: 6,208

taukey
Posted on: Oct 9 2008, 08:56 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


bukan 1/10 pendapatan adalah bekerja sendiri api 9/10 pendapatan datang dari bekerja sendiri sebenarnya. tapi kena pandai. gaji 2000 sekalipun rasanya tidak cukup gak. sebab kebiasaannya semakin tinggi gaji seseorang semakin besar la perbelanjaan bulanan dia. apa apa pun semua terpulang kepada pengurusan kewangan dan kebijaksanaan kita utk menambah pendapatan tersebut secara halal
  Forum: Cakap Maklumat dan Pengetahuan · Post Preview: #2122 · Replies: 13 · Views: 8,081

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 10:36 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


aku rasa boleh tgk tv. kena tambah antena jer ataupun mungkin ada lagi gadget gadget yang perlu utk tengok tv. aku suka tgk gadget gadget macam ni dalam kereta cuma masalah yang aku fikirkan adalah cermin kereta aku nanti. yelar taku torang curi. orang curi mana la nak buka baik baik. mesti cermin kereta tu dipecahkan. jadi takder la alarm tu bunyi. lainla kalau alarm dah modified. kilat sikit jer pun dah berbunyi. hehehe. ni setakat guna original nyer alarm
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #1646 · Replies: 4 · Views: 2,895

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 10:33 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


hmm... ni dah tahap gaban ni. kereta ni memang dah nak runtuh dah. tak ada faedah kalau nak repair. hmm dulu ada jiran saya jual kereta ni kat kedai besi buruk. lepas jugak Rm400 lebih. tapi kalau yang ni aku rasa memang takder untung dah sebab nak tarik lagi pastu tolak semua belanja. heheh. takder untung terus dah ni.
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #1643 · Replies: 3 · Views: 4,979

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 10:01 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


aku rasakonvoi ni memang bagus. terutama sekali kalau ada seorang dua dalam kereta. mengantok pun dapat hilang sebab berbual sesama rakan-rakan atau saudara mara. lagi satu yang best berkonvoi ni kita boleh tolong menolong diantara satu sama lain sekiranya ada masalah kat tgh jalan.
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #1641 · Replies: 3 · Views: 2,505

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 09:46 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


aku rasa bagi dia rehat. penat tu. aku tak pernah wakil sekolah. setakat wakil diri sendiri jer ada gak biggrin.gif tapi memang meletihkan. nanti dia sakit semua ganjaran dah rasa cam tak berbaloi plak. bagi dia rehat dan paling penting adalah jangan bagi dia tekanan. dia dah cuba sedaya upaya dan kalau dia kalah anggap jer nasib bukan berpihak kepada dia.
  Forum: Cakap Sukan & Rekreasi · Post Preview: #1640 · Replies: 2 · Views: 2,618

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 09:39 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


ko penyokong Arsenal ke? hahaha. tak tau la plak aku nih. sekarang Arsenal tangga teratas. Kedua liverpool. dan MU tatau tangga keberapa tapi masih jauh. harap2 nanti EPL semakin menarik sebab aku perasan yang manchester City semakin handal dalam memberikan cabaran yang sengit kepada 4 team yg teratas.
  Forum: Cakap Bola Sepak · Post Preview: #1639 · Replies: 14 · Views: 7,308

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 09:27 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


hahahaha. RajaKamil perkataan LCW tu ingatkan aku pada seorang blogger la pulak. LiewCF. hahaha. tak pasal pasal ingat plak sedangkan thread tentang badminton. penganti LCW ni pun blm ada rasanya. Aku rasa memang ada jaguh tu cuma masih blm lagi keluar kot. ahaha. nak bagi dunia saspen sket
  Forum: Cakap Sukan & Rekreasi · Post Preview: #1638 · Replies: 13 · Views: 7,126

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 09:23 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


ahahahaha. main futsal ni susah nak ada posisi. sebab main memang laju jer. kena pasing dengan cepat. so bila kita serang semua naik. bila kena serang semua turun. mesti gak la ada seorang tunggu kat atas tu memang dah ada main counter attack. camtu gak masa pertahanan. hahaa
  Forum: Cakap Bola Sepak · Post Preview: #1637 · Replies: 3 · Views: 2,546

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 09:19 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


ahhahaha. macam perahu jugak la kan. hahaha. ada lagi plak dah kata pepatah. kalau menulis ni masih boleh edit kecuali kat ruangan komen blog. hahaa. kena hati hati jugak ni. kalau kat forum jer boleh edit. kalau bercakap kena hati hati. kerana mulut badan binasa. naya nanti
  Forum: Cakap Fotografi & Lensa · Post Preview: #1636 · Replies: 12 · Views: 7,507

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 09:17 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


biar benar ada hayat gak. aku rasa kalau kualiti dia turun pun rasanya masih bagus lagi kalau kita beli. yelar kita ni amatur kan. tapi still kalau kita guna SLR yang second hand masih baik lagi dari digital cmaera yang biasa biasa tu. maih sgt jauh perbezaannya. kalau dah harga 4000-5000 memang tak leh beli. mahal sangat dah tu
  Forum: Cakap Fotografi & Lensa · Post Preview: #1635 · Replies: 14 · Views: 8,101

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 08:41 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


aku rasa yang letak CCTV tu bukan empunya hotel. kekadang kakitangan hotel tu. susah mana kan dia buat. boleh sepakat dengan technician yang kerja kat hotel tu. susah nak tahu hotel mana yang takder benda tu. semua mmg tersembunyi dengan sepenuhnya. apa apa pun kita kena hati hati. padam lampu guna selimut bila ehem ehem. hahahaha
  Forum: Cakap Pelancongan & Percutian · Post Preview: #1634 · Replies: 13 · Views: 6,662

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 08:12 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


ini satu tabiat yang tidak harus kita ajar kepada kanak-kanak. sebab benda macam ni akan menjadi satu kebiasaan kepada mereka nanti. jadi secara tak lansung juga ia boleh melarat-larat kepada satu benda yang lain gak nanti. kira bahaya tu beb. hehehe. silap haribulan nanti dia g buang air besar lak. kan ke teruk,.
  Forum: Cakap Maklumat dan Pengetahuan · Post Preview: #1633 · Replies: 42 · Views: 18,362

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 08:09 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


bro ko yang mana satu?

aku nyer bulan november la. hehehe. cermat, teliti dan degil adalah satu sikap yang baik . hahahaha. perghhh emosi mendalam ni cemaner lak? haha. pelik jer bunyi nih.

perangai tidak dapat diramal. ni bukan salah satu benda yang menarik minat wanita terhadap kita ke. wakakkakakakaka. kuang kuang kuang
  Forum: Cakap Maklumat dan Pengetahuan · Post Preview: #1632 · Replies: 4 · Views: 3,410

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 08:06 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


hahahaha. main nyorok nyorok la pulak. mgkn wartawan kot. nak ambik gambar close up orang eksiden. lagi thrill dia nak ambik gambar kat tempat tempat macam tu. seronok sket. ha ha ha.

sapa yang tangkap Raja Kamil? Ko ke?
  Forum: Cakap Misteri & Mistik · Post Preview: #1630 · Replies: 11 · Views: 5,057

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 08:02 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


takut lak mat kebal tu tak boleh tidur pulak sebab dah guna cincin dan ilmu yang dia ada. jadi nanti malam dia jadi manusia jadian yang dirasuk kan ke lebih bahaya. hahaha. tak tau la. mgkn dah memang nasib la ni agak nya. dia mmg kojol kat tembakan polis tu. sebab aku rasa main tembak tembak dan secara kebetulan ada peluru terkna jari mat kebal tu dan seterusnya yang lain tu peluru sesat dan terus tekena kat dia
  Forum: Cakap Misteri & Mistik · Post Preview: #1628 · Replies: 18 · Views: 7,267

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 07:45 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


aku punya kes sama cam ko gak. cuma aku kat uitm. biggrin.gif kat sekolah aku budak baik. dan kat U budak jahat. cuma satu sahaja yang masih kekal dari dulu sampai sekarang. aku tak pandai cari awek. ha ha ha. awek cari aku sekali dua jer. tu pun aku tak layan sangat. asyik bermain jer kerja.
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1624 · Replies: 3 · Views: 2,215

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 07:43 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


QUOTE (abdfatah @ Sep 20 2008, 05:31 PM) *
kena bawak berbincang ler... time rehat ke? time bercuti ke boleh laa layan... kalo asyik membuat alasan itu ini sampai bil2 pun takkan selesai. menda boleh diselesaikan dengan cara elok maka hambik aje jalan yang terbaik dengan membuat perbincangan yang lebih harmoni agar tidak menjadi kecoh dan tidak puas hati... nanti lari lintang pukang siapa yang nak nolong? siapa yang susah nanti...



mereka dan keluarga jugak susah......
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1623 · Replies: 24 · Views: 11,948

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 07:42 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


hehehehe. ni masalah kalau suruh pilih satu jer. aku kena tahu tujuan isteri aku check darah. kalau sesaja nak medical check up. boleh tunggu. kalau sebab ada penyakit aku hantar dia dulu. anak dan sekolah tu boleh buat appointment hari lain.

pasal kerja pula topik mesyuarat tu tak hype sangat. jadi rasanya takder masalah kalau aku takder. tapi kalau aku bos aku kena gak turun. so semua macam yang dikatakan oleh mispolkadot tu. masa setiap aktiviti tu kena tahu. senang sket nak bahagikan masa

oh ya apa kaitan pergi klinik dengan tupperware tu yer? tak faham sangat la aku nih
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1622 · Replies: 9 · Views: 3,581

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 07:10 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


QUOTE (hexagold @ Sep 21 2008, 11:44 AM) *
Sebenarnya proses mencari pasangan hidup ni bermula dari awal perkenalan. Kita jumpa pasangan kita kat mana? kalau jumpa kat disco, sendiri mau ingat la. Lagi satu, saya ni lelaki, dan saya tau sangat perangai lelaki jongos ni, iaitu mudah sangat bersumpah.lelaki jenis ni adalah lelaki yang tiada pendirian, sebab lafaz sumpah ni senang sangat keluar dari mulut lelaki ni. Lepas tu buat balik. Lelaki ni tak kuat pegangan agama ni. Kalau dia kuat agama, tentu dia tau yang sumpah ni tak boleh bawa main, nanti dimakan sumpah.

Kalau saya le, awal-awal dah kantoi, terus saya reject, tak mau tanggung risiko.



kalau aku pun rejek gak. ni bukan setakat sekali tapi dah berkali kali dah. kesian aku tgk orang orang yang melalui perkara begini. yelar cuma sabar dan berdoa sahaja supaya ditunjukkan jalan.

kalau kita jumpa kat disko ke kat pub ke kat mana mana tempat yang tak elok selalu penghabisan ceritanya tak baik.
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1621 · Replies: 12 · Views: 5,194

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 07:05 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


hehehe. gigi jongang ke kalau hisap puting plastik. hmm. tapi puting plastik ni bagus kalau nak suruh baby tu senyap. hahaha. lawak jer. tak yah latih mereka guna benda tu. aku rasa takder kebaikkannya benda benda tu. tapi kekadang ramai gak orang guna. tujuan sebenarnya utk apa yer. gigi bayi tu gatal ke?
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1619 · Replies: 3 · Views: 3,069

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 07:03 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


ada jugak kaum lain bekerja dengan kerajaan tapi peratusan dia memang kurang. antara sebabnya adalah kebanyakan jadi tokey sendiri. mereka mungkin dari zaman dahulu kala dilahirkan dalam suasana begitu jadi sampai sekarang masih lagi ada sikap tu. kira macam turun temurun gak la. Lagipun disebabkan ramai yang dah kaya raya dari dahulu lagi untuk membuka bisnes sekarang tak susah terutama sekali mereka sudah mempunyai network yang kuat antara satu sama lain terutama sekali persatuan mereka
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1618 · Replies: 12 · Views: 5,730

taukey
Posted on: Sep 26 2008, 06:58 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38


terlalu sayang kan isteri. yup. Dia membunuh dengan niat tapi disebabkan dia kurang siuman jadi dia tak dipenjarakan ke? betul la kata orang yang orang gila ni ada lesen membunuh. bahaya betul ni. cemaner yer dengan anak-anak dia.

kalau dia sanggup bunuh isteri dia, begaimana pula anak dia. kalau dia dengar bisikan "syaitan" kat telinga dia ttg anak dia buat itu dan ini , silap haribulan pun dibunuh.

orang gini mana boleh lepas dari hospital bahagia. ni tahap kronik dah ni. dalam hospital bahagia pun ada terbahagi kepada dua pesakit. yang tak berbahaya dan yang berbahaya.
  Forum: Cakap Keluarga & Rumahtangga · Post Preview: #1617 · Replies: 7 · Views: 6,014

7 Mukasurat V   1 2 3 > » 

New Posts  Susulan baru
No New Posts  Tiada susulan baru
Hot topic  Topik panas (Baru)
No new  Topik panas (Tiada baru)
Poll  Undian (Baru)
No new votes  Undian (Tiada Baru)
Closed  Topik dikunci
Moved  Topik dipindah
 

Versi Ringkas Masa sekarang: 23rd October 2018 - 03:47 PM