IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Mesin basuh pakai apps?
bazaoyu
kiriman Nov 24 2021, 04:28 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 132
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Guys, nak tanya korang ni, aku pernah terbaca pasal mesin basuh yang boleh kawal pakai apps ni, bila cari aku nampak macam mostly samsung je byk.
Actually macam mana benda ni function eh? Mintak share sikit yang ada samsung washing machine tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 25 2021, 04:23 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 95
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Nov 24 2021, 04:28 PM) *
Guys, nak tanya korang ni, aku pernah terbaca pasal mesin basuh yang boleh kawal pakai apps ni, bila cari aku nampak macam mostly samsung je byk.
Actually macam mana benda ni function eh? Mintak share sikit yang ada samsung washing machine tu.


not sure lah kalau smsng ni macam ner sbb aku tk penah pakai.
tapi orng kata mmg ok lah bole control guna apps tpi kdg2 tu lagged dan tk sync sgt.
guna je lah mesin basuh yg biase2 je hahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nasu21
kiriman Nov 25 2021, 04:36 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 9-May 16
No. Ahli: 2,604



QUOTE (bazaoyu @ Nov 24 2021, 04:28 PM) *
Guys, nak tanya korang ni, aku pernah terbaca pasal mesin basuh yang boleh kawal pakai apps ni, bila cari aku nampak macam mostly samsung je byk.
Actually macam mana benda ni function eh? Mintak share sikit yang ada samsung washing machine tu.


best jek tapi mahal lah harga dia ... lagipun buat ape nak beli mesin mahal ii en ...
dia janji basuh lepas tu sidai je lah macam biasa ..
rasa macam membazir jek beli mahal ii tapi cepat rosak sbb tk jaga hahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Nov 25 2021, 06:14 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (bazaoyu @ Nov 24 2021, 04:28 PM) *
Guys, nak tanya korang ni, aku pernah terbaca pasal mesin basuh yang boleh kawal pakai apps ni, bila cari aku nampak macam mostly samsung je byk.
Actually macam mana benda ni function eh? Mintak share sikit yang ada samsung washing machine tu.


one of my friends pernah pakai tau tapi lama2 macam rosak sebab macam trbakar...ye lah dia kat opis, mesin kat rumah, baju tersangkut lpas tu mesin tk lh pusing,
tu yg terbakar luckily rumah dia tk terbakar...but am not sure lah brand ape tu hehehe...better beli yg biasa tapi ade mcm2 function
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Nov 25 2021, 06:16 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (nasu21 @ Nov 25 2021, 04:36 PM) *
best jek tapi mahal lah harga dia ... lagipun buat ape nak beli mesin mahal ii en ...
dia janji basuh lepas tu sidai je lah macam biasa ..
rasa macam membazir jek beli mahal ii tapi cepat rosak sbb tk jaga hahaha

sebab tu pentingnya brand...brand yg tahan lama macam panasonic...sebab buatan jepun ni memang tahan lama...
kena cari yg 3Di interter ke smart wash ke macam tu lah utk jimat air, jimat elektrik semua...
biar mahal janji taham lama dan kita kena pandai jaga...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 25 2021, 09:02 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 71
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (bazaoyu @ Nov 24 2021, 04:28 PM) *
Guys, nak tanya korang ni, aku pernah terbaca pasal mesin basuh yang boleh kawal pakai apps ni, bila cari aku nampak macam mostly samsung je byk.
Actually macam mana benda ni function eh? Mintak share sikit yang ada samsung washing machine tu.


Mesin basuh yg jenis kawal dgn apps atau connect wifi ni mula2 je jadi pastu bnyk kali error. Better beli yg biasa je tpi depends atas brand yg bagus jugak kena pandai survey dan rajin baca review yg mana sesuai
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 25 2021, 09:09 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (Terlajakpulak @ Nov 25 2021, 06:16 PM) *
sebab tu pentingnya brand...brand yg tahan lama macam panasonic...sebab buatan jepun ni memang tahan lama...
kena cari yg 3Di interter ke smart wash ke macam tu lah utk jimat air, jimat elektrik semua...
biar mahal janji taham lama dan kita kena pandai jaga...


Ada jugak nmpk psal mesin basuh panasonic yg ada 3Di inverter tpi x sure model yang mana. Mahal ke kalau jenis smart wash mcm ni sebab boleh jimat bnyk tu bill air & letrik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Nov 26 2021, 11:28 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (john77 @ Nov 25 2021, 09:09 PM) *
Ada jugak nmpk psal mesin basuh panasonic yg ada 3Di inverter tpi x sure model yang mana. Mahal ke kalau jenis smart wash mcm ni sebab boleh jimat bnyk tu bill air & letrik

ehhh dia ada bnyak kan memang mostly mesin basuh dorang upgrade spec tu power2...tapi harga masih mampu milik lah...
yes memang jmat dulu takut jugak kalau makan bil air dgn api tnggi tapi lepas member guna kata okay, terus beli hihi...
Panasonic All-In Washer
try click ni, tengok boleh tau harga jugak kat situ murah je...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 26 2021, 11:52 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 95
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Terlajakpulak @ Nov 26 2021, 11:28 PM) *
ehhh dia ada bnyak kan memang mostly mesin basuh dorang upgrade spec tu power2...tapi harga masih mampu milik lah...
yes memang jmat dulu takut jugak kalau makan bil air dgn api tnggi tapi lepas member guna kata okay, terus beli hihi...
Panasonic All-In Washer
try click ni, tengok boleh tau harga jugak kat situ murah je...

wehhh!! macam best je tengok mesin basuh panasonic. kira dia smart inverter ke?
sebab kalau ye, yg boleh jimat air memang nak beli lah cerita dia sebab dah malas dah nak sidai2 baju haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 27 2021, 03:44 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 53
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (Terlajakpulak @ Nov 26 2021, 11:28 PM) *
ehhh dia ada bnyak kan memang mostly mesin basuh dorang upgrade spec tu power2...tapi harga masih mampu milik lah...
yes memang jmat dulu takut jugak kalau makan bil air dgn api tnggi tapi lepas member guna kata okay, terus beli hihi...
Panasonic All-In Washer
try click ni, tengok boleh tau harga jugak kat situ murah je...


Harga bwh 4k ke kalau lebih 4k kira mahal dah kalau x berbaloi dgn features yg ada. Tapi kalau ada features bnyk2 ni biasanya x jimat sngt. Bill air n elektrik melambunglagi ada la
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 27 2021, 03:50 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 71
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (chucheongfan @ Nov 26 2021, 11:52 PM) *
wehhh!! macam best je tengok mesin basuh panasonic. kira dia smart inverter ke?
sebab kalau ye, yg boleh jimat air memang nak beli lah cerita dia sebab dah malas dah nak sidai2 baju haha


Putaran tu laju tak sebab smart inverter ni slow kang x bersih baju dlm mesin basuh tu. Mesin basuh kat rumah aku laju giler nak leraikan satu2 masa sidai tu amik masa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 27 2021, 03:55 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (Terlajakpulak @ Nov 25 2021, 06:16 PM) *
sebab tu pentingnya brand...brand yg tahan lama macam panasonic...sebab buatan jepun ni memang tahan lama...
kena cari yg 3Di interter ke smart wash ke macam tu lah utk jimat air, jimat elektrik semua...
biar mahal janji taham lama dan kita kena pandai jaga...


Panasonic boleh tahan dri segi quality tu tpi harga rasanya lebih kurang je dri brand lain. Kena tngok features tu sesuai x nak guna baru boleh beli. Nanti bazir je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Nov 27 2021, 11:39 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (FattahAmin @ Nov 27 2021, 03:44 PM) *
Harga bwh 4k ke kalau lebih 4k kira mahal dah kalau x berbaloi dgn features yg ada. Tapi kalau ada features bnyk2 ni biasanya x jimat sngt. Bill air n elektrik melambunglagi ada la

bawah 4k lagi pun features dia bwk lah jugak tp ikut berapa KG laa.. lagipun dia boleh agak berapa bnyak baju utk limitkan air membasuh.
sy guna tk de pun mahal ke bil melambung ke bila guna mesin basuh jenis macam tu..
rasanya guna air cond lagi mahal kot hahahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Nov 27 2021, 11:42 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (john77 @ Nov 27 2021, 03:55 PM) *
Panasonic boleh tahan dri segi quality tu tpi harga rasanya lebih kurang je dri brand lain. Kena tngok features tu sesuai x nak guna baru boleh beli. Nanti bazir je

tk jugak sebab brand lain susah nak jumpa yg blue AG + utk bunuh bakteria.. lagi2 covid ni senang lah nak elakkan jangkitan yg lekat2 kat kain baju tu..
so beli mesin basuh ni tk pernah membazie ye..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nasu21
kiriman Nov 28 2021, 01:51 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 9-May 16
No. Ahli: 2,604



QUOTE (Terlajakpulak @ Nov 27 2021, 11:39 PM) *
bawah 4k lagi pun features dia bwk lah jugak tp ikut berapa KG laa.. lagipun dia boleh agak berapa bnyak baju utk limitkan air membasuh.
sy guna tk de pun mahal ke bil melambung ke bila guna mesin basuh jenis macam tu..
rasanya guna air cond lagi mahal kot hahahaha

ye lah kan sebab kalau washer dryer pun kawan sy cakap tk de effek ape2 pun kat bil eletrik dia,
ini kan pulak panasonic washer kan. mak sy guna panasonic gak sy je bila dah besar try brand lain mmg cepat rosak..
mahal dari panasonic lak tuuu membazirr! nak kena guna panasonic gak lah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nasu21
kiriman Nov 28 2021, 01:53 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 9-May 16
No. Ahli: 2,604



QUOTE (weiyaow @ Nov 27 2021, 03:50 PM) *
Putaran tu laju tak sebab smart inverter ni slow kang x bersih baju dlm mesin basuh tu. Mesin basuh kat rumah aku laju giler nak leraikan satu2 masa sidai tu amik masa

hahaha kannn dorng suka berpintal2 sampai baju sy ade yg koyak sebab nak leraikan..
rasanya kita memang kena tukar ke front load lah.. kalau top load memang macam tu kot.
awk guna top ke front load?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 29 2021, 11:18 AM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (Terlajakpulak @ Nov 27 2021, 11:42 PM) *
tk jugak sebab brand lain susah nak jumpa yg blue AG + utk bunuh bakteria.. lagi2 covid ni senang lah nak elakkan jangkitan yg lekat2 kat kain baju tu..
so beli mesin basuh ni tk pernah membazie ye..


Kalau ada feature yg technology blue Ag+ mcm ni okay gak nak basuh baju senang tpi kena simpan duit dulu la nak beli mesin basuh ni. Malas nak byr bulan2 takut nnti x terbayar pulak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 29 2021, 11:23 AM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 71
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (nasu21 @ Nov 28 2021, 01:51 PM) *
ye lah kan sebab kalau washer dryer pun kawan sy cakap tk de effek ape2 pun kat bil eletrik dia,
ini kan pulak panasonic washer kan. mak sy guna panasonic gak sy je bila dah besar try brand lain mmg cepat rosak..
mahal dari panasonic lak tuuu membazirr! nak kena guna panasonic gak lah


Panasonic memang tahan lama sama mcm LG. Cari yg tahan lama baru la jimat x perlu nak spend duit baiki lepas 3 4 tahun guna. Yg penting kena selalu check mesin basuh n buang kotorn dlm tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 8th December 2021 - 06:35 PM