IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Telepon bagus utk selfie skrg??
chucheongfan
kiriman Mar 16 2015, 12:09 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Sekarang ni memang zaman selfie, semua org laki ke pempuan pun suka selfie. Banyak telepon sekarang kamera semua canggih2 dan advert semua sekarang focus kat specs kamera dia tu. tak payah guna compact kamera dan dslr dah. Samsung S6 dan S6 Edge nampak macam bagus la, sudah tak boleh tunggu untuk launching dia tu dan kamera dia itu nampak macam canggih juga kat dalam review blog semua. betul ke kamera dia itu bagus???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Mar 17 2015, 12:34 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



hahaha cakap tentang selfie memang tak boleh dipisahkan la dh la insta hari hari tengok selfie
pengeluar smartphone sekarang tengah compete dengan satu sama lain dn sesiapa kuar dgn camera paling best menangggggggg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Mar 17 2015, 03:08 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Mar 16 2015, 12:09 PM) *
Skrg ni mmg zaman selfie, semua org laki ke pempuan pon suka selfie. Byk telepon skrg kamera semua canggih2 dan advert semua skrg focus kat specs kamera dia tu. xyah guna compact kamera dan dslr dah. Samsung S6 dan S6 Edge nampak mcm bagui la, dah xleh tunggu utk launching dia tu dan kamera dia tu nampak mcm canggih jugak kat dlm review blog semua. betul ke kamera dia tu bagui???


Saya pun ada baca tentang S6.. Itu kamera depan ada 5MP dan real time HDR... Saya rasa S6 lebih bagus dari S5 sebab kurang bising dan lebih ringan dari S5 .. Nak share link ini : http://www.digitaltrends.com/mobile/camera...galaxy-s6-edge/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sonic
kiriman Mar 17 2015, 11:13 PM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 17-March 15
No. Ahli: 2,548



aku baca review s6, sekarang kamera dinaik taraf, kamera depan nampak beza.. kalau nak compare dengan fon lain mcm HTC m9, aku rasa m9 tak naik taraf bagus sangat, boleh bagus kan lagi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Mar 18 2015, 09:48 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 58
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (cyclebin10 @ Mar 17 2015, 03:08 PM) *
Saya pun ada baca tentang S6.. Itu kamera depan ada 5MP dan real time HDR... Saya rasa S6 lebih bagus dari S5 sebab kurang bising dan lebih ringan dari S5 .. Nak share link ini : http://www.digitaltrends.com/mobile/camera...galaxy-s6-edge/


Ada siapa sekarang ini yang beli smartphone khas untuk tangkap gambar saja, apa lagi selfie. Kalau nak tangkap gambar baik beli DSLR atau kamera lain yang bagus sebab macam mana pun kualiti kamera smartphone tak akan sebaik kualiti kamera DSLR semua. rolleye0012.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Mar 18 2015, 02:23 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



dslr tu mmg dh ade tp dah bosan dgn camera kena buat setting smue
lagi2 dslr berat dn besar compare dgn smartphone mmg susah nk dibawa
klao guna dslr macam mane nk share gambar dgn member serta merta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tukang kebun
kiriman Mar 19 2015, 10:01 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 19-March 15
No. Ahli: 2,549



best sangat ke selfie tu? macam tah pape je.. rolleye0012.gif


--------------------
nak cari kayu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Mar 19 2015, 02:30 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Apa yg saya baca dkt review ialah S6 ada 16MP punya kamera dan menghasilkan 3456x4698 pixels utk gambar. S6 ada pro ciri2 yg pro mcm ISO dan shutter speed boleh adjust dalam mode yg berlaininan mcm DSLR.. best gile.. Utk video ada 4K punya video rakaman... Saya tengok preview utk S6 kat link ini.. https://www.youtube.com/watch?v=iJKlp2AaP7U
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sonic
kiriman Mar 19 2015, 11:11 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 17-March 15
No. Ahli: 2,548



aku suka sangat dengan 4k rakaman video ni. Dengan kameranye pulak, angle kamera depannye luas! konfem byk org suka fungsi ni.. Dengan semua ni, s6 dengan s6 edge macam yes je nak control market. flex.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Mar 20 2015, 10:38 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 58
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (Sonic @ Mar 19 2015, 11:11 PM) *
aku suka sangat dengan 4k rakaman video ni. Dengan kameranye pulak, angle kamera depannye luas! konfem byk org suka fungsi ni.. Dengan semua ni, s6 dengan s6 edge macam yes je nak control market. flex.gif


Tak kisah lah resolution tinggi ke apa, memori telepon ko akan cepat penuh sbb size gambar yg besar2 tu. Lagipun S6 xde external memori mcm model sebelum ni, jadi susah nak save byk2 file kalao internal memori penuh.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Mar 20 2015, 02:23 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



external memory tu x kisah la bkn isu besar jgk utk aq... memory paling besar utk s6 ade 128gb mmg ckp utk aq
mmg bleh download byk video masuk dlm phone tonton mase nk pegi keje dlm bas
aq pon mmg kagum dgn speaker s6 lbh byk bass compare dgn s5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abangmin
kiriman Apr 7 2015, 11:09 AM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 7-April 15
No. Ahli: 2,553





Syarikat Telco dah boleh pre-order utk Samsung S6. Ada sesiapa berminat nak beli?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sitidelia
kiriman Apr 7 2015, 09:21 PM
Kiriman #13


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 7-April 15
No. Ahli: 2,555



Saya paling berminat dgn pelan Celcom sbb skrg hanya RM 1088 utk S6 dan RM 1488 utk S6 Edge.. paling murah antara syarikat telco yg lain.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johnbang
kiriman Apr 8 2015, 09:06 PM
Kiriman #14


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 8-April 15
No. Ahli: 2,556



Baik ko org jangan beli kat telco, nanti sign package semua tu komitmen tau. Tak berbaloi la tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GrandeMocha1314
kiriman Apr 11 2015, 11:55 AM
Kiriman #15


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 11-April 15
No. Ahli: 2,558



https://www.celcom.com.my/personal/promotio...d=1360826467841

Celco sangat murah dgn harga yg murah, RM200 deposit blh dpt Samsung S6! Dan dpt satu peluang utk menangi Samsung Galaxy Tab3V! hahaha smile.gif \
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jojing
kiriman Apr 11 2015, 05:18 PM
Kiriman #16


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 11-April 15
No. Ahli: 2,559



Semalam baru pergi kedai Celcom utk tengok S6.. cantik betul lahh design tu~ rasa macam nak dapat 1 utk awek. Dah lama tunggu, skrg baru launching..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abangmin
kiriman Apr 15 2015, 12:01 AM
Kiriman #17


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 7-April 15
No. Ahli: 2,553



Tahu tak byk org nak beli Samsung S6? Saya ada baca blog dan S6 macam akan laris dijual. Skrg saya tak tau sama ada nak buat tempahan atau beli pada hari pelancaran.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kelita
kiriman Apr 16 2015, 03:07 PM
Kiriman #18


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 16-April 15
No. Ahli: 2,560



Kenapa nak tunggu lagi? Saya baru saje buat tempahan utk warna biru kat syarikat telco. Saya ada nampak banyak org tanya tentang S6.. Saya pun takut tak ada stok pada hari tu. Pre-booking boleh dapat warna kegemaran saya mungkin boleh menang Samsung Tab 3V lagi tapi kalau beli kat kedai ada kemungkinan tak dapat beli jugak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
halleyleong
kiriman Apr 16 2015, 04:24 PM
Kiriman #19


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 16-April 15
No. Ahli: 2,561



Pelancaran dia tu BESOK ! Baik ko org pergi awal sikit sbb takut nanti jual habis pulak!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kucingkasih
kiriman Apr 21 2015, 06:05 PM
Kiriman #20


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 21-April 15
No. Ahli: 2,562



Nak tanya sikit kat mana boleh dapat Samsung S6 yg paling murah dkt kl? Ada siapa tahu kedai telepon yg ada promo?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 25th August 2019 - 06:07 PM