IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

> jerebu semakin teruk
Ayup_Maya
kiriman Aug 20 2018, 10:40 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



Sekarang saya tiap-tiap hari check keadaan udara sekarang, jerebu kuat sangat...Bukan panas sahaja, udara yang kami hidu ni akan menjejaskan kesihatan kami, bila lah jerebu ni hilang?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Susulan
Zten
kiriman Aug 20 2018, 10:49 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 28-August 17
No. Ahli: 2,787



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:40 PM) *
Sekarang saya tiap-tiap hari check keadaan udara sekarang, jerebu kuat sangat...Bukan panas sahaja, udara yang kami hidu ni akan menjejaskan kesihatan kami, bila lah jerebu ni hilang?


Sekarang saya keluar mesti kena pakai mask dan minum banyak air untuk mengeluarkan bahan kotor dalam badan. Walaupun sudah balik rumah, saya juga akan bukan penapis udara untuk pastikan udara dalam rumah adalah bersih, baru saya rasa lega sikit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ayup_Maya
kiriman Aug 20 2018, 10:51 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



QUOTE (Zten @ Aug 20 2018, 10:49 PM) *
Sekarang saya keluar mesti kena pakai mask dan minum banyak air untuk mengeluarkan bahan kotor dalam badan. Walaupun sudah balik rumah, saya juga akan bukan penapis udara untuk pastikan udara dalam rumah adalah bersih, baru saya rasa lega sikit.


Takut keadaan sekarang penapis udara pun tak boleh kawalan situasi jerebu sekarang, saya dah rasa sikit sakit tekak, kena minum air banyak ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 21 2018, 06:09 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:51 PM) *
Takut keadaan sekarang penapis udara pun tak boleh kawalan situasi jerebu sekarang, saya dah rasa sikit sakit tekak, kena minum air banyak ni.

Keadaan jerebu dah jadi makin serius...itulah pasal macam terasa nak beli penapis udara kat rumah..at least bila balik rumah...boleh hidu udara yang bersih..
Nak tanya mana satu punya penapis udara paling berbaloi dibeli?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arifmangkuk
kiriman Aug 21 2018, 07:03 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 6-April 18
No. Ahli: 2,841



QUOTE (Azeerah @ Aug 21 2018, 06:09 PM) *
Keadaan jerebu dah jadi makin serius...itulah pasal macam terasa nak beli penapis udara kat rumah..at least bila balik rumah...boleh hidu udara yang bersih..
Nak tanya mana satu punya penapis udara paling berbaloi dibeli?

kalau beli brg elektronik, aku lbh suka beli produk korea/jepun. Sbb biasanye kualiti produk mrk tinggi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 21 2018, 09:35 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (arifmangkuk @ Aug 21 2018, 07:03 PM) *
kalau beli brg elektronik, aku lbh suka beli produk korea/jepun. Sbb biasanye kualiti produk mrk tinggi.


Klau nk beli jgn beli Cuckoo, walaupun produck korea kualiti ia tak bagus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daud Awang
kiriman Aug 21 2018, 09:39 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 3-April 18
No. Ahli: 2,833



QUOTE (Bidayah @ Aug 21 2018, 09:35 PM) *
Klau nk beli jgn beli Cuckoo, walaupun produck korea kualiti ia tak bagus

Betul,servis cuckoo sgt teruk
sms beli produk, mrk janji byk,
tp selepas tu mrk langsung x dtg servis lagi
kalau ada apa2 problem mrk pun bg alasan byk je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 21 2018, 09:45 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:39 PM) *
Betul,servis cuckoo sgt teruk
sms beli produk, mrk janji byk,
tp selepas tu mrk langsung x dtg servis lagi
kalau ada apa2 problem mrk pun bg alasan byk je

mcm kakak aku yg pakai filter air mrk, pd awalnya kata akan service pd setiap 4 bulan, tp sampai setengah thn pun tak nampak staf Cuckoo...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Aug 21 2018, 10:11 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (Bidayah @ Aug 21 2018, 09:45 PM) *
mcm kakak aku yg pakai filter air mrk, pd awalnya kata akan service pd setiap 4 bulan, tp sampai setengah thn pun tak nampak staf Cuckoo...



Kenape kakak x pilih Coway, sbb Coway datang servis 2 bulan seklai tau...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 23 2018, 01:17 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Lullaby @ Aug 21 2018, 10:11 PM) *
Kenape kakak x pilih Coway, sbb Coway datang servis 2 bulan seklai tau...

staff mereka datang service on time tak? I takut nanti mereka bersikap macam CUCKOO.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Aug 23 2018, 05:18 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (Azeerah @ Aug 23 2018, 01:17 PM) *
staff mereka datang service on time tak? I takut nanti mereka bersikap macam CUCKOO.


Confirm tepat masa... Brand lain I xberani jamin ape, tapi Coway betul datang service tepat masa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Aug 24 2018, 10:51 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Lullaby @ Aug 23 2018, 05:18 PM) *
Confirm tepat masa... Brand lain I xberani jamin ape, tapi Coway betul datang service tepat masa...


Hahaha, brand cuckoo tu promoter mrk cakap akan datang setiap empat bulan sekali utk servis, tapi dengar kata kawan ku sampai setengah tahun pun x ada tgk org datang, perlu panggil mrk sendiri baru hantar pekerja datang, x bertanggungjawab langsung lah sifat kerja mrk ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Kirim dalam topik ini
- Ayup_Maya   jerebu semakin teruk   Aug 20 2018, 10:40 PM
- - Gemini   QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:40 PM)...   Aug 20 2018, 10:46 PM
|- - Fatihah   QUOTE (Gemini @ Aug 20 2018, 10:46 PM) Na...   Aug 21 2018, 06:03 PM
|- - Purika   QUOTE (Gemini @ Aug 20 2018, 10:46 PM) Na...   Aug 21 2018, 09:54 PM
- - Zten   QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:40 PM)...   Aug 20 2018, 10:49 PM
- - Ayup_Maya   QUOTE (Zten @ Aug 20 2018, 10:49 PM) Seka...   Aug 20 2018, 10:51 PM
- - Zten   QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:51 PM)...   Aug 20 2018, 10:54 PM
|- - Fatihah   QUOTE (Zten @ Aug 20 2018, 10:54 PM) Wala...   Aug 21 2018, 05:58 PM
- - Azeerah   QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:51 PM)...   Aug 21 2018, 06:09 PM
- - arifmangkuk   QUOTE (Azeerah @ Aug 21 2018, 06:09 PM) K...   Aug 21 2018, 07:03 PM
- - Bidayah   QUOTE (arifmangkuk @ Aug 21 2018, 07:03 P...   Aug 21 2018, 09:35 PM
|- - Daud Awang   QUOTE (Bidayah @ Aug 21 2018, 09:35 PM) K...   Aug 21 2018, 09:39 PM
|- - Bidayah   QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:39 PM...   Aug 21 2018, 09:45 PM
||- - Lullaby   QUOTE (Bidayah @ Aug 21 2018, 09:45 PM) m...   Aug 21 2018, 10:11 PM
||- - Azeerah   QUOTE (Lullaby @ Aug 21 2018, 10:11 PM) K...   Aug 23 2018, 01:17 PM
|||- - Lullaby   QUOTE (Azeerah @ Aug 23 2018, 01:17 PM) s...   Aug 23 2018, 05:18 PM
||||- - Purika   QUOTE (Lullaby @ Aug 23 2018, 05:18 PM) C...   Aug 23 2018, 10:39 PM
|||||- - Shahmir   QUOTE (Purika @ Aug 23 2018, 10:39 PM) Le...   Aug 24 2018, 10:38 PM
||||- - MrFantastic   QUOTE (Lullaby @ Aug 23 2018, 05:18 PM) C...   Aug 24 2018, 10:51 PM
|||- - Shahmir   QUOTE (Azeerah @ Aug 23 2018, 01:17 PM) s...   Aug 24 2018, 10:26 PM
||- - Suhada   QUOTE (Lullaby @ Aug 21 2018, 10:11 PM) K...   Aug 23 2018, 01:21 PM
||- - Lullaby   QUOTE (Suhada @ Aug 23 2018, 01:21 PM) CO...   Aug 23 2018, 05:30 PM
|||- - Shahmir   QUOTE (Lullaby @ Aug 23 2018, 05:30 PM) x...   Aug 24 2018, 10:30 PM
||- - MrFantastic   QUOTE (Suhada @ Aug 23 2018, 01:21 PM) CO...   Aug 24 2018, 10:46 PM
|- - Azeerah   QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:39 PM...   Aug 23 2018, 01:12 PM
|- - MrFantastic   QUOTE (Azeerah @ Aug 23 2018, 01:12 PM) Y...   Aug 24 2018, 09:17 PM
- - Daud Awang   QUOTE (arifmangkuk @ Aug 21 2018, 07:03 P...   Aug 21 2018, 09:41 PM
- - Purika   QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:41 PM...   Aug 21 2018, 10:08 PM
- - MrFantastic   QUOTE (Purika @ Aug 21 2018, 10:08 PM) Cu...   Aug 24 2018, 09:14 PM


Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th November 2019 - 05:57 PM