IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

Profil
Foto Personal
Bintang
 
Pilihan
Pilihan
Pernyataan Personal
muz buat masa ini tidak mempunyai sebarang pernyataan personal.
Maklumat Personal
muz
Bukan Eksekutif
109 tahun
Lelaki
penang
Lahir Mac-24-1909
Minat
Tiada Info
Statistik
Sertai: 9-October 08
Profil Dilihat: 2,589*
Kemunculan Terakhir: 2nd September 2009 - 09:54 AM
Masa: Oct 15 2018, 04:58 PM
50 kiriman (0 per hari)
Maklumat Perhubungan
AIM Tiada Info
Yahoo Tiada Info
ICQ Tiada Info
MSN Tiada Info
Contact Sulit
* Paparan profil terkemaskini setiap jam

muz

Member Rasmi

*


Topik
Kiriman
Komen
Kawan
setakat ini..
16 Feb 2009
salam semua. aku nak mintak tolong dgn geng cakap. net klu ada sapa2 boleh bagi idea yang bernas macam mn nak hiaskan office aku bg nampak ceria... buat masa ni yg ada kabinet, meja, kerusi, komputer jeee... buat masa ni aku dapat idea dari member yang bangang dia suruh aku bela arnab dalam office. klu ada laman web lg cantik. tq
12 Feb 2009

Malam itu bulan mengambang penuh, Sejuk dan sunyi, Seolah-olah merestui apa yang akan ku lakukan. Namun jantungku berdebar kencang
Aku tidak tahu bagaimana hendak memulakannya. Sejak awal malam lagi aku sudah mula risau. Pengalaman yang ada cuma dari cerita orang saja
Dialah yang pertama bagiku. Malam sudah hampir subuh. Aku masih terpaku lagi. Dapat kurasa kehangatan badannya di sisiku. Orang lain semua masih tidur. Kata orang inilah masa yang paling sesuai. Sebelum subuh. Sebelum matahari terbit

Ahhhhhhhhh!! Aku lelaki. Aku mesti boleh melakukannya. Mesti mesti mesti. Ku beranikan diri.Ku pandang saja.Dia diam saja. Ku renung matanya
Dia masih diam. Aku tahu dia menunggu aku. Akulah yang mesti melakukan.Mesti mesti mesti.

Denyutan jantungku bertambah kencang, Kuberanikan diri lagi
Ku pegang kepalanya
Dia masih diam
Perlahan, ku raba belakangnya
Oh! Dia bergerak
Mungkin geli
Denyutan jantungku tidak terkira lagi

Ku pandang punggungnya yang bulat
besar, terlintas di fikiranku
gatal di hatiku makin menjadi
ku pegang punggungnya yang pejal
ku dengar deru nafasnya
jantungku hampir meletup kurasa
geramku tidak tertahan lagi kini aku sudah nekad
ku pegang susunya
ohhhh! Alangkah lembutnya
alangkah halus kulitnya
ku ramas perlahan
dia menoleh!!
Hampir pengsan ku rasa
Namun aku tahu aku sudah bersedia
Dia tahu aku akan?..
Aku terus duduk
Aku sudah tidak malu lagi
Aku sudah tidak takut lagi
Aku kangkangkan kedua kakinya
Ku letakkan kedua tanganku pada susunya
Besar dan penuh
Ku ramas pelahan
Lagi dan lagi
Kini aku sudah tahu
Kini aku sudah rasa
Bagaimana seronoknya
Memerah susu lembu... gedik.gif
20 Nov 2008
Palm Jumeirah @ DUBAI new pics
















Now see this stuff………………….
This is taken from world's tallest building "Burj Dubai" @ 2,620 ft / 801m!!!

What do you think guys…………………




Really amazing

Look at the edge (uppermost right corner) of the picture, you can almost see the turn of the earth


The persons who are working on the upper most Girders can see the "ROTATION OF EARTH"
So terrifying…..























20 Nov 2008
ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮﻡﻜﻴﻠﻋﻢﻼﺴﻠﺍ


AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA
Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg
semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2
cara untuk merompak kita..

Berhati2 semua terutama para wanita.

Bahaya….!!!

Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta
diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya
terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta
saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah,
rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu
saya terima email ini.


“ AMARAN DARI PIHAK POLIS – BERHATI2 PADA KERTAS YANG
MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN
GURAUAN )
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan….. Kita berjalan
menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk
kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia
untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang
untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada
kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang
menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik
kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan
kertas (atau apa jua benda) yang menghalang
penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian
belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan
keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta
dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda
dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.
Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih
didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi
kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2
kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah
diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin
belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas
itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email
ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada
kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua
maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di
beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan
orang lain.
11 Nov 2008
ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮﻡﻜﻴﻠﻋ ﻢﻼﺴﻠﺍ Renung-renungkan dan selamat beramal…..
Saat itu, Dhuha, hari terakhir aku di Masjid Nabawi untuk menuju Mekah....... .aku bertanya pada Ibu.
'Ibu, kataku, ada cerita apa yang menarik dari Umrah....?' Maklum, ini pertama kali aku ber Umrah.
Dan Ibu, memberikan Tausyiahnya.
Ibu adalah pemilik Maknah Tour Travel dimana saya bergabung untuk Umrah di bulan July 2007 yang lalu.
Kebetulan umrahku dimulai di Madinah dulu selama 4 hari, baru ke Mekah.
Tujuannya adalah mendapatkan saat Malam Jumat di depan Kabah. Jadi aku punya kesempatan untuk bertanya tentang Umrah.
Ibu berkata...'Shinta, Allah hanya memanggil kita 3 kali saja seumur hidup...'

Keningku berkerut.... ....'Sedikit sekali Allah memanggil kita..?'
Ibu tersenyum.. 'Iya, tahu tidak apa saja 3 panggilan itu..?'
Saya menggelengkan kepala.

'Panggilan pertama adalah Azan', ujar Ibu.
'Itu adalah panggilan Allah yang pertama. Panggilan ini sangat jelas terdengar di telinga kita, sangat kuat terdengar. Ketika kita sholat, sesungguhnya kita menjawab panggilan Allah. Tetapi Allah masih fleksibel, Dia tidak 'cepat marah' akan sikap kita. Kadang kita terlambat, bahkan tidak sholat sama sekali karena malas. Allah tidak marah seketika. Dia masih memberikan rahmatNya, masih memberikan kebahagiaan bagi umatNya, baik umatNya itu menjawab panggilan Azan-Nya atau tidak. Allah hanya akan membalas umatNya ketika hari Kiamat nanti'.

Saya terpekur.... .mata saya berkaca-kaca. Terbayang saya masih melambatkan sholat karena meeting lah, mengajar lah, dan lain lain. Masya Allah........ ..

Ibu melanjutkan, 'Shinta, Panggilan yang kedua adalah panggilan Umrah/Haji. Panggilan ini bersifat halus. Allah memanggil hamba-hambaNya dengan panggilan yang halus dan sifatnya 'bergiliran' . Hamba yang satu mendapatkan
kesempatan yang berbeza dengan hamba yang lain. J alan nya bermacam-macam. Yang tidak punya wang menjadi punya wang, yang tidak merancang pula akan pergi, ada yang memang merancang dan terkabul. Ketika kita mengambil niat Haji / Umrah, berpakaian Ihram dan melafazkan 'Labaik Allahuma Labaik/ Umrotan', sesungguhnya kita saat itu menjawab panggilan Allah yang ke dua. Saat itu kita merasa bahagia, karena panggilan Allah sudah kita jawab, meskipun panggilan itu halus sekali. Allah berkata, laksanakan Haji / Umrah bagi yang mampu'.

Mata saya semakin berkaca-kaca. ........Subhanal lah...... .saya datang menjawab panggilan Allah lebih cepat dari yang saya rancangkan.. ......Alhamdulill ah...

'Dan panggilan ke-3', lanjut Ibu, 'adalah KEMATIAN. Panggilan yang kita jawab dengan amal kita. Pada kebanyakan kasus, Allah tidak memberikan tanda tanda secara langsung, dan kita tidak mampu menjawab dengan lisan dan gerakan. Kita hanya menjawabnya dengan amal sholeh. Karena itu Shinta, manfaatkan waktumu sebaik-baiknya. ..Jawablah 3 panggilan Allah dengan hatimu dan sikap yang Husnul Khotimah.... .......Insya Allah syurga adalah balasannya.. ....'
** Mata saya basah di dalam Masjid Nabawi , saya sujud bertaubat pada Allah karena kelalaian saya dalam menjawab panggilanNya. ....
Kala itu hati saya makin yakin akan kebesaranNya, kasih sayangNya dan dengan semangat menyala-nyala, saya mengenakan baju Ihram dan berniat..... ......
Aku menjawab panggilan UmrahMu, ya Allah, Tuhan Semesta Alam......... ....**
Huraisy
Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang
bernama 'Huraisy' berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini
dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.
Malaikat Jibril bertanya : 'Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa
yang kau cari?' Huraisy pun menjawab, 'Aku mahu mencari lima orang.'

'Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.
Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.
Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.
Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
Kelima, orang yang suka minum arak.'
kesal saya dgn sikap buruk sangka saya terhadap org lain dan sikap tidak tahu berterima kasih dgn kawan yg sentiasa berlapang dada…..

..sampaikan pesanan ini biarpn 1 ayat.. Wallahualam
Pelawat terakhir


11 Dec 2011 - 2:14


24 Mar 2009 - 10:22


12 Feb 2009 - 10:35


11 Nov 2008 - 8:37

Komen
muz
ASSALAMMUALAIKUM... .... salam pekenalan semua
9 Oct 2008 - 8:51

Kawan

418 kiriman
11th November 2009 - 04:52 PM

394 kiriman
5th November 2009 - 12:20 PM

29 kiriman
31st December 2008 - 08:46 PM

139 kiriman
12th December 2009 - 10:41 PM

1951 kiriman
Sulit
Papar Semua Kawan
Versi Ringkas Masa sekarang: 15th October 2018 - 04:58 PM