IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Telco Business Plan for SME business..
MissSheety
kiriman Mar 27 2017, 04:53 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



Hai, nak mintak pandangan berkenaan telco business plan mana yang sediakan quota yg sesuai untuk yg buat online business..company banyak guna quota untuk promote brang jualan dan create iklan. Selain tu selalu hubungi client2 berkenaan bisnes..Staff dalam 8 orang sekarang.Ada jgak suggestion mcm Digi,Maxis dan Celcom..Mungkin bole kongsi yg mn dah penah guna plan2 ni..Lg senang dgr dari org yg dah guna dari pergi centre sbb nnt mulut manis je..Takot dah beli nnt indah khabar dari rupa je..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Mar 28 2017, 04:27 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (MissSheety @ Mar 27 2017, 04:53 PM) *
Hai, nak mintak pandangan berkenaan telco business plan mana yang sediakan quota yg sesuai untuk yg buat online business..company banyak guna quota untuk promote brang jualan dan create iklan. Selain tu selalu hubungi client2 berkenaan bisnes..Staff dalam 8 orang sekarang.Ada jgak suggestion mcm Digi,Maxis dan Celcom..Mungkin bole kongsi yg mn dah penah guna plan2 ni..Lg senang dgr dari org yg dah guna dari pergi centre sbb nnt mulut manis je..Takot dah beli nnt indah khabar dari rupa je..


Telco mana2 pun ada business plan, cuba harga ngan quota lain je.
Pi la survey, minta brochure lps tu compare...
Tapi janji jgn amik umobil dah sbb line takde, tak sesuai utk business.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Mar 29 2017, 12:08 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



Kalau banyak guna cari la telco yg offer banyak data.jgn carik yg coverage trok,ada yg line mmg ssah nak ada line.. aku tak ingt telco ape yg ada smpai 7 option ikot brapa line nak pakai.kalau nak tmbah line pon cuma bayar RM240.00 dpt add on 5 lines. unlimited calls pon dapat .cuba kau check.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman Mar 29 2017, 03:15 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



Clcom pon ada. klu cvrage btter plih clcom.tp tgk data plg tggi pon 1100gb utk 50 lines.mcm mn utk syrikat rmai staff yg nk guna kn. maxis smpai 1500gb utk 100 lines. tp utk 8 org je mn2 satu telco pon bole.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Imranchoii
kiriman Mar 30 2017, 05:26 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 31-August 16
No. Ahli: 2,641



QUOTE (sagamerah @ Mar 29 2017, 03:15 PM) *
Clcom pon ada. klu cvrage btter plih clcom.tp tgk data plg tggi pon 1100gb utk 50 lines.mcm mn utk syrikat rmai staff yg nk guna kn. maxis smpai 1500gb utk 100 lines. tp utk 8 org je mn2 satu telco pon bole.


Aku rasa celcom punya kuota lebih ckit dr telco lain..
lagipun boleh pruntukkan brpa byk quota kt diorg tapi kena ada on line la kt lg 3 org tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Mar 31 2017, 05:25 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (zizi_zack @ Mar 29 2017, 12:08 PM) *
Kalau banyak guna cari la telco yg offer banyak data.jgn carik yg coverage trok,ada yg line mmg ssah nak ada line.. aku tak ingt telco ape yg ada smpai 7 option ikot brapa line nak pakai.kalau nak tmbah line pon cuma bayar RM240.00 dpt add on 5 lines. unlimited calls pon dapat .cuba kau check.

since rmai yg mention celcom i dah survey dan compare dah suma telco.plan ni yg agk menarik.harga murah dri yg lain.tambahan sini isu coverage tak ada masalah.tentang tmbh line tu,celcom pon ada add one line yg kna cuma byar rm70 per line.i rsa lg mudah mcm tu,senang nk ckupkn jumlah staff. kalau bole add on 5 line trus nnt dah lbih line pulak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DAIMGOH
kiriman Jul 10 2017, 11:32 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 6-June 17
Daripada: KUALA LUMPUR
No. Ahli: 2,744



bisnes i nak sign up plan cam ni , tapi telco ni ade benefits lain tak ? telco d ade percuma satu handphone baru doh mega_shok.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melissalee
kiriman Jul 11 2017, 01:23 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 11-July 17
No. Ahli: 2,759



QUOTE (DAIMGOH @ Jul 10 2017, 11:32 PM) *
bisnes i nak sign up plan cam ni , tapi telco ni ade benefits lain tak ? telco d ade percuma satu handphone baru doh mega_shok.gif


yaka? better pilih telco yg offer bnyk benefit mcm unlimited call atau sms bukan handphone . bagi aku lah hanphone tu nanti kena beli plan lain jugak gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kipasrumah
kiriman Jul 11 2017, 10:46 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 11-July 17
No. Ahli: 2,760



QUOTE (DAIMGOH @ Jul 10 2017, 11:32 PM) *
bisnes i nak sign up plan cam ni , tapi telco ni ade benefits lain tak ? telco d ade percuma satu handphone baru doh mega_shok.gif

kenapa ramai sangat guna telco ni. kenapa tak guna wifi ja. wifi bukan lagi mudah dan murah kaa ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AKMAL_SKATER
kiriman Jul 13 2017, 02:40 AM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 8-June 17
No. Ahli: 2,749



QUOTE (melissalee @ Jul 11 2017, 01:23 PM) *
yaka? better pilih telco yg offer bnyk benefit mcm unlimited call atau sms bukan handphone . bagi aku lah hanphone tu nanti kena beli plan lain jugak gedik.gif


Plan ni ade unlimited call dgn sms ... tapi mahal lah.. lagi benefits tak byk pun.. cumme bill dtg sekali dgn free phone promo tapi promo ni dah tamat rasanya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meowmeow
kiriman Jul 13 2017, 02:44 AM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 8-June 17
No. Ahli: 2,750



QUOTE (kipasrumah @ Jul 11 2017, 10:46 PM) *
kenapa ramai sangat guna telco ni. kenapa tak guna wifi ja. wifi bukan lagi mudah dan murah kaa ?

telco ni bagi internet lebih dari telco lain..tapi yg ni berguna utk business yg staff kena jumpa client kat luar..
line coverage ni sederhana je tapi harga mahal sikit je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Jul 14 2017, 12:50 AM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 55
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (kipasrumah @ Jul 11 2017, 10:46 PM) *
kenapa ramai sangat guna telco ni. kenapa tak guna wifi ja. wifi bukan lagi mudah dan murah kaa ?

wifi ni mmg murah , tpi bisness plan offer bnyk benda. contohnya telco c , bisness plan dorang ada 3 plan . S M dan L plan. data dorang offer smpai 1100 gb kot. serius cakap berbaloi nk buat kerja. ofis aku guna bisness plan telco c ,dulu pakai wifi , lambat sakit jgaklah nk buat kerja
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Jul 14 2017, 12:53 AM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 55
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (meowmeow @ Jul 13 2017, 02:44 AM) *
telco ni bagi internet lebih dari telco lain..tapi yg ni berguna utk business yg staff kena jumpa client kat luar..
line coverage ni sederhana je tapi harga mahal sikit je

plus dorang bagi unlimited call utk semua network dan sms. bagi aku jimat gila lah, yelah company mesti guna utk call dan sms. kalau bayar asing utk data ,call dan sms .lagi mahal dri bisness plan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Jul 14 2017, 12:59 AM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 41
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (DAIMGOH @ Jul 10 2017, 11:32 PM) *
bisnes i nak sign up plan cam ni , tapi telco ni ade benefits lain tak ? telco d ade percuma satu handphone baru doh mega_shok.gif

bisness plan celcom bnyk choice mmg menarik sbb ofis aku skrg pakai wifi dan mmg tgh bercadang nk tukar. bila buat survey bisness plan celcom bagus jgak sbb include unlimited call dan sms. plus bnyk gb dorang bagi senang nk buat kerja . coverage pon okey. try la tgok bisness plan celcom ni mana tahu trpikat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DAIMGOH
kiriman Jul 16 2017, 11:26 PM
Kiriman #15


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 6-June 17
Daripada: KUALA LUMPUR
No. Ahli: 2,744



QUOTE (AKMAL_SKATER @ Jul 13 2017, 02:40 AM) *
Plan ni ade unlimited call dgn sms ... tapi mahal lah.. lagi benefits tak byk pun.. cumme bill dtg sekali dgn free phone promo tapi promo ni dah tamat rasanya

Ye , dah tamat promo ni.. rugi niii tapi sign up bisnes plan ni bkn saje free phone promo ni je .. ada benefits lain pun
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DAIMGOH
kiriman Jul 16 2017, 11:28 PM
Kiriman #16


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 6-June 17
Daripada: KUALA LUMPUR
No. Ahli: 2,744



QUOTE (FattahAmin @ Jul 14 2017, 12:59 AM) *
bisness plan celcom bnyk choice mmg menarik sbb ofis aku skrg pakai wifi dan mmg tgh bercadang nk tukar. bila buat survey bisness plan celcom bagus jgak sbb include unlimited call dan sms. plus bnyk gb dorang bagi senang nk buat kerja . coverage pon okey. try la tgok bisness plan celcom ni mana tahu trpikat.

mmg terpikat ... internet speed telco ni mmg cepat lagi benefits dia ni pun okay jugak berbanding dgn telco lain .. telco ni mmg terbaekkk
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 10th July 2020 - 04:41 AM