IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> tolong i please..
chucheongfan
kiriman Apr 28 2019, 05:36 PM
Kiriman #41


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Jika sesiapa yang lebih suka dengan belikan produk dekat kedai lebih baik pergikan pasar raya kerana Shell HX8 punya harga tu akan lebih murah.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 29 2019, 11:07 AM
Kiriman #42


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (chucheongfan @ Apr 28 2019, 05:30 PM) *
Rasanya Shell HX8 punya minyak enjin agar baik dan sekarang laman web boleh dapatkan dengan lebih murah juga akan ada perhantaran percuma.



tapi yg online platform ni kebanyakkan smua counterfeit product ni. mesti ada something wrong dlm minyak tu . kita bkn tahu .. kita tahu beli je . yang sengsara akan dtg kita gak. owner kereta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Apr 29 2019, 11:10 AM
Kiriman #43


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (chucheongfan @ Apr 28 2019, 05:36 PM) *
Jika sesiapa yang lebih suka dengan belikan produk dekat kedai lebih baik pergikan pasar raya kerana Shell HX8 punya harga tu akan lebih murah.




not a right suggestion bro.. aku tak rasa yg dijual dkt pasar raya tu yg ori.. yg dekat pasar raya tu kebanyakkan nya dri luar negara dia import, then kereta2 kt malaysia not suitable with the engine oil . better if nak beli HX8.. beli dekat official store mereka .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Apr 29 2019, 11:15 AM
Kiriman #44


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (chucheongfan @ Apr 26 2019, 08:25 PM) *
Hari tu pergi ke pasar raya beli barang baru dapatikan barang yang berkaitan kereta punya mereka pun ada jual dan harga agak murah juga.


pasar raya? murah memang murah .. then quality camna bro... tak takut ke pakai brg counterfeit dekat kereta kau bro.. kang kalau tak sesuai.. makan modal lak nak kene overhaul engine terusss better beli yg ori bro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Apr 29 2019, 11:19 AM
Kiriman #45


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (john77 @ Apr 27 2019, 01:46 PM) *
ya ke? Sy dah byk kali beli kat online...semua minyak enjin yg sy beli tu adalah tulen punya...mungkin u x bernasib baik beli minyak enjin yg x tulen...


hahahaha ni bukan kes bernasib baik ke tidak bro . its about quality... online paltform ni takleh caya sgt kdg2 dia campur air dlm engin eoil tu.. then condition packaging kemek.. takda code sah.. aku cakap camni sebab aku pernah kene bro . soo aku nasihatkan takyah la caya nasib baik or tidak if beli online engine oil tu.. nak beli, beli yg bebetul ori .. aku pernh beli kt station minyak diorg je.. quality ngam bro gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Apr 29 2019, 11:20 AM
Kiriman #46


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (john77 @ Apr 27 2019, 01:46 PM) *
ya ke? Sy dah byk kali beli kat online...semua minyak enjin yg sy beli tu adalah tulen punya...mungkin u x bernasib baik beli minyak enjin yg x tulen...


hahahaha ni bukan kes bernasib baik ke tidak bro . its about quality... online paltform ni takleh caya sgt kdg2 dia campur air dlm engin eoil tu.. then condition packaging kemek.. takda code sah.. aku cakap camni sebab aku pernah kene bro . soo aku nasihatkan takyah la caya nasib baik or tidak if beli online engine oil tu.. nak beli, beli yg bebetul ori .. aku pernh beli kt station minyak diorg je.. quality ngam bro gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Apr 29 2019, 11:31 AM
Kiriman #47


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (chucheongfan @ Apr 26 2019, 08:25 PM) *
Hari tu pergi ke pasar raya beli barang baru dapatikan barang yang berkaitan kereta punya mereka pun ada jual dan harga agak murah juga.


mahal murah takpenting pun bagi aku la . yang paling kene diutamakan is the quality of the product . tak kesah apa2 pun kau beli . minyak engine ke alat2 ganti kereta ke.. sebab aku da serik la asyik kene tipu. asyik terbeli counterfeit product je . hmm at last aku yg kene tanggung risiko, bkn pasar raya/workshop tersebut yg nak tanggung .. hm soo i is serik dah terbeli yang counterfeit2 ni .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Apr 29 2019, 11:37 AM
Kiriman #48


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (john77 @ Apr 28 2019, 01:41 PM) *
ya betul...shopping kat online mmg sgt mudah...hanya perlu pilih minyak enjin yg u nak dan buat byran...lepas tu tunggu brg tu hantar ke doorstep...tak perlu sempit dgn org ramai kat shopping centre...


bagi aku online platform & shopping centre smua counterfeit product.. semua takleh caye. siapa suruh kau g bersempit beli kt shopping centre , beli dekat official store dah betul dah . lagi satu , memang la senang tunggu je brg tu smpai dekat doorstep tapi quality takda takguna gak kan . hm aku cakap camni sebab aku dah terkene. soo beware la korang.. tulah.. next time rajin2 buat research apa beza ori & counterfeit product ni . then baru decide should buy or not yg dekat online platform ni ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman May 2 2019, 11:12 AM
Kiriman #49


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (Azeerah @ Apr 23 2019, 04:21 PM) *
I rase minyak enjin Caltex Havoline bagus...minyak ni bukan saje berfungsi utk melindungi enjin ketika cuaca sejuk, tp juga memberi perlindungan terbaik dlm suhu panas dan dlm beban berat...


meh i share pulak about Shell helix HX8 ni up to 40% perlindungan haus yang lebih baik untuk engine tau & aliran lebih cepat untuk permulaan yang lebih mudah dan pemanasan yang lebih cepat.. amacam?
onzzz kan HX8 ni hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th July 2019 - 07:46 PM