IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pelan prabayar untuk Iphone7?
melindaapang
kiriman Oct 24 2016, 09:34 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



Hai, saya nak tanya pasal pelan prabayar yang ada untuk Iphone7. Pelan mana yang bagus ye? Boleh saya minta pendapat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Oct 24 2016, 11:04 AM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ Oct 24 2016, 09:34 AM) *
Hai, saya nak tanya pasal pelan prabayar yang ada untuk Iphone7. Pelan mana yang bagus ye? Boleh saya minta pendapat?


Awak boleh cuba celcom. Mereka offer Iphone7 murah. Saya sudah beli dan subscribe dengan mereka. Sangat puas hati.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Oct 24 2016, 02:48 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (bazaoyu @ Oct 24 2016, 11:04 AM) *
Awak boleh cuba celcom. Mereka offer Iphone7 murah. Saya sudah beli dan subscribe dengan mereka. Sangat puas hati.


Berapa ringgit sebulan? Bajet I seratus jee sebulan sebab guna phone allowance yang company bagi. Celcom ada kee plan bawah seratus macamtu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Oct 25 2016, 10:17 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (melindaapang @ Oct 24 2016, 02:48 PM) *
Berapa ringgit sebulan? Bajet I seratus jee sebulan sebab guna phone allowance yang company bagi. Celcom ada kee plan bawah seratus macamtu?


Ada tuu ada. Tapi 12GB internet jee laa. Hahahahaha.
Kalau tak guna banyak internet okay laa. Cousin I guna
First Gold plan RM98/bulan. Sesuai laa dengan bajet you.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rosemerah
kiriman Oct 25 2016, 11:17 AM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 25-October 16
No. Ahli: 2,680



Terlampau banyak sangat telco yang buat offer.
Sampai taktahu nak pilih yang mana.
Buat pilihan sendiri lagi bagus dari tanya orang.
Huhu, mana rasa menarik langgan saje.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Oct 25 2016, 02:03 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (rosemerah @ Oct 25 2016, 11:17 AM) *
Terlampau banyak sangat telco yang buat offer.
Sampai taktahu nak pilih yang mana.
Buat pilihan sendiri lagi bagus dari tanya orang.
Huhu, mana rasa menarik langgan saje.


Hahahaha. Memang banyak tapi you kena lah pandai pilih.
Kadang kadang kalau tanya orang kan ada baik nya.
Mana tahu mereka boleh bagi pilihan terbaik.
Atau meyakinkan apa yang kita nak langgan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Oct 25 2016, 02:13 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ Oct 24 2016, 02:48 PM) *
Berapa ringgit sebulan? Bajet I seratus jee sebulan sebab guna phone allowance yang company bagi. Celcom ada kee plan bawah seratus macamtu?


I amek yang 150/bulan tuuu. Internet 18GB.
Unlimited call jugak. Tapi kalau you bajet dalam 100,
you boleh amek First Gold plan jee la. 98inggit sebulan.
12GB internet. Unlimited call ada jugak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Oct 26 2016, 10:04 AM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (chucheongfan @ Oct 25 2016, 10:17 AM) *
Ada tuu ada. Tapi 12GB internet jee laa. Hahahahaha.
Kalau tak guna banyak internet okay laa. Cousin I guna
First Gold plan RM98/bulan. Sesuai laa dengan bajet you.


First Gold plan RM98/bulan? Hmm okay. 12GB internet
dah cukup meh untuk saya. Hoho. Takpayah banyak banyak,
ini pun confirm takhabis guna. Hahaha. Terima kasih bro.
Cukup laa untuk whatsapp dan bersosial di laman sosial
yang lain. Hahahahhahahahahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Oct 26 2016, 10:07 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (bazaoyu @ Oct 25 2016, 02:13 PM) *
I amek yang 150/bulan tuuu. Internet 18GB.
Unlimited call jugak. Tapi kalau you bajet dalam 100,
you boleh amek First Gold plan jee la. 98inggit sebulan.
12GB internet. Unlimited call ada jugak.


Ada unlimited whatsapp jugak tak? Hahahhahahahahahah
98/bulan okay laa dengan 12GB internet tu. Hohohoho
150/bulan? Mahalnyaaaaaa. Takpe laaa yang 98inggit pun
dah cukup untuk diri ini. Bukan guna untuk apa. Heheheh
Terima kasih bro cv.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
badgirl
kiriman Oct 26 2016, 11:20 AM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 25-October 16
No. Ahli: 2,681



Dah pn sign up iPhone 7 dgn Umob.
Mcm biasa Umob tkprnah mghmpakan.
Line laju, video pn prcuma, call percuma.
Bagus dr telco2 lain. rolleye0012.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Oct 26 2016, 02:55 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (melindaapang @ Oct 26 2016, 10:04 AM) *
First Gold plan RM98/bulan? Hmm okay. 12GB internet
dah cukup meh untuk saya. Hoho. Takpayah banyak banyak,
ini pun confirm takhabis guna. Hahaha. Terima kasih bro.
Cukup laa untuk whatsapp dan bersosial di laman sosial
yang lain. Hahahahhahahahahaha


Sama sama sis. Ouhh patut laa you takkesah.
Hahahahah, tapi I dengar whatsapp unlimited.
Hahahahah, lagi laa you tak banyak guna data.
Cousin I sesejak guna plan Celcom, lagu pun tak
donlod dah. Guna yonder music ja.
Mentang free. Hahahahahah. I tukang join dengar
jeee. cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Oct 27 2016, 12:16 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



Terima kasih semua bagi pandangan dan bantu selesaikan kebuntuan saya.
Sekarang saya sudah tahu plan mana yang harus saya amek untuk beli iPhone 7 saya.
Celcom First Platinum mu tunggu aku datanggggg. Keh keh keh keh
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 01:44 PM