IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

Profil
Foto Personal
Bintang
 
Pilihan
Pilihan
Pernyataan Personal
CekDet buat masa ini tidak mempunyai sebarang pernyataan personal.
Maklumat Personal
CekDet
Eksekutif Junior
30 tahun
Lelaki
www.SyedHafidz.com
Lahir Dez-14-1986
Minat
Cuba membaca, main badminton, surfing internet for business, dan berjalan2 dengan member...
:)
Statistik
Sertai: 9-September 08
Profil Dilihat: 6,452*
Kemunculan Terakhir: 17th October 2008 - 02:27 AM
Masa: Nov 19 2017, 09:20 AM
150 kiriman (0 per hari)
Maklumat Perhubungan
AIM Tiada Info
Yahoo ar3_det
ICQ Tiada Info
MSN Tiada Info
Contact Sulit
* Paparan profil terkemaskini setiap jam

CekDet

Member Rasmi

**


Topik
Kiriman
Komen
Kawan
setakat ini..
25 Sep 2008
Assalamualaikum..

kawan2 Cakap.net yang hensem2 + cun2,

sempena ulangtahun blog saya yang pertama, saya akan menganjurkan pertandingan yang diberi nama "JuruKomen Tip Top" Annual Contest.

Apa yang anda perlu lakukan hanyalah:

1) Datang blog saya hari2
2) Tinggalkan komen yang bernas!
3) Tu je...Saya bayar jika anda menjadi pemenang.

Hadiah:

QUOTE
# Tempat Pertama : Wang tunai RM 100 + Hadiah Misteri (bernilai RM 750)

# Tempat Kedua : Wang tunai RM 50 + Hadiah Misteri (bernilai RM 300)

# Tempat Ketiga : Wang Tunai RM 20 + Hadiah Misteri (bernilai RM 150)

# Saguhati (tempat ke-4 hingga 10) : Produk perniagaan internet bernilai RM 50


Tempoh:

1 - 31 Oct 2008

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai terma & syarat pertandingan, sila klik sini

Khas Kepada Anda Yang Mempunyai Website Sendiri!

Saya ada 1 lagi tawaran yang macho kepada anda yang mempunyai blog / website / forum sendiri. Saya akan berikan anda mata percuma 20 point (bersamaan dengan 20 komen) sekiranya anda membuat 1 post review dan promosi mengenai pertandingan ini.

RM 30 akan diberikan kepada post review dan promosi yang terbaik. Saya sendiri yang akan jadi hakim untuk tentukan mana yang terbaik. smile.gif

Untuk menyertai, anda just simply buat 1 post review dan trackback post tersebut ke blog saya di sini

Pengumuman Pertandingan >> “JuruKomen Tip Top” Annual Contest Bermula!

Sebarang pertanyaan boleh reply kat sini...


smile.gif

Sekian.
9 Sep 2008
Salam...

Kalau cite pasal isu semasa sekarang ni, memang tak boleh lepas daripada cite politik...cite politik sangat panas lebih panas daripada cite artis..
smile.gif
mungkin sebab berlaku tsunami politik pada pilihanraya lepas membuatkan rakyat (baca : kita) berminat untuk mengetahui senario yang berlaku pada politik tanah air...
Oh ya, Datuk Seri Anwar baru je menang bye-election Permatang Pauh lepas...Kemenangan yang agak bergaya dengan pertambahan majoriti menggambarkan seolah2 arus perubahan sedang bergerak dengan pantas ke seluruh negara...Di tambah pulak dengan keazaman DSAI yang begitu beriya2 nak tubuh kerajaan baru 16 sept ni...
Jadi ke 16 Sept ni?
Ada pendapat korang?
9 Sep 2008
Walaupun ni merupakan perkara yang common bagi seorang lelaki (dengan alasan mahu kelihatan macho)...
Saya bukan perokok..secara peribadi saya tak suka orang merokok..tak kirala samada laki or pompuan..
dorang ni bukan setakat merosakkan diri sendiri, tapi jugak menyesakkan nafas orang lain yang tak merokok..
betul tak?
ape pendapat anda?
9 Sep 2008
Salam...

Mahasiswa 4 angka sebulan? belum keje dah pegang duit ke?

Semuanya di dalam Blog SyedHafidz.com | Nota Maya Usahawan Internet Muda.

Blog saya secara tak rasminya dah pun berusia setahun. Blog saya berkisar kepada aktiviti perniagaan yang saya jalankan di internet.
Seperkara lagi, dalam blog saya juga berkongsi tips dan triks bagaimana untuk menjalankan perniagaan internet.
Alhamdulillah sambutan kepada blog amat menggalakkan. Pengunjung berjaya mencapai target awal yang telah saya tetapkan..
hopefully akan sentiasa bertambah dari semasa ke semasa...
Kepada rakan2 yang berminat untuk mendalami perniagaan internet, anda dijemput dengan segala hprmatnya ke blog saya...
smile.gif
Thanks
9 Sep 2008
Ada sepasang pengantin baru berada di kamar pengantin, di malam pertama. Pada tengah malam itu, tiba-tiba isterinya mengerang, “Adoi.. Sakitnya bang… ! Macam mana ni bang..?”

Suaminya lantas menenangkan isterinya, “Jangan nangis Sayang.. Nanti emak ayah dengar.. Mereka mungkin belum tidur lagi tu..” Kebetulan bilik mertua hanya bersebelahan kamar tidur pengantin.

Tapi kerana tidak dapat menahan sakit, isterinya tambah kuat mengerang. Mahu tidak mahu, si suami pun berkata, kali ini kuat sedikit suaranya: “Sabar Sayang! Tahan saja.. Esok baru cabut.”

Sejak dari tadi si mertua lelaki masih belum tidur. Dia memang terdengar anak perempuannya mengerang, tadi dia tidak peduli, biasalah malam pengantin, fikirnya. Tapi kali ini dia sudah hilang sabar. Dia bangun, pergi ke bilik sebelah lantas menendang pintu kamar pengantin.

Dengan rasa geram bapa mertua berteriak: “Ni apa kena ni? Tak faham ke? Anak aku boleh mati kalau besok baru kau nak cabut! CABUT SEKARANG JUGA!”

Terkejut besarlah kedua pengantin tu. Sambil tersipu-sipu pengantin perempuan pun berkata kepada ayahnya: “Abah, takkan sakit gigi pun boleh mati.. Lagipun manalah ada Klinik Gigi yang buka 24 jam?”.

MORAL:
Sebenarnya sebagai insan yang bijaksana, tidaklah wajar untuk kita buruk sangka dan mencuri-curi dengar perbualan orang lain. Ini mungkin akan menyebabkan kita salah sangka kerana kita tidak tahu cerita selengkapnya. Akibatnya, kita sendiri mungkin akan dapat malu kerana bertindak melulu…
Pelawat terakhir


22 Apr 2009 - 11:56


17 Dec 2008 - 22:47


20 Nov 2008 - 11:23

Komen
Ahli lain tidak buat sebarang komen untuk CekDet.

Kawan
Tiada kawan untuk dipaparkan.
Versi Ringkas Masa sekarang: 19th November 2017 - 09:20 AM