IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Online Sales, Online Sales
bazaoyu
kiriman Sep 3 2019, 05:11 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 4 2019, 07:53 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 33
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Sep 3 2019, 05:11 PM) *
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?


Dekat kini, banyak online sales ni seperti menjadi jurujual sesuatu produk tapi kena daftar sebagai ahli mereka untuk dapatkan bekalan produk untuk jual.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 4 2019, 07:55 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 33
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (bazaoyu @ Sep 3 2019, 05:11 PM) *
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?


Baru habis cuti hari merdeka ni memang gembira dengan melihat rakyat negara bersatu padu terutama suka iklan TM tahun ni sesuai untuk perayaan merdeka.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Sep 5 2019, 10:23 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (bazaoyu @ Sep 3 2019, 05:11 PM) *
Salam, sy tengok ramai sekarang buat online sales, macam mana starting utk buat online sales ni ya?


Sesiapa yang telah menonton video perayaan merdeka dihasilkan oleh TM tahun ni ke? https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 5 2019, 10:26 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 33
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (MissSheety @ Sep 5 2019, 10:23 PM) *
Sesiapa yang telah menonton video perayaan merdeka dihasilkan oleh TM tahun ni ke? https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s


Cerita ni memang baik dan sentuh hati orang ni dengan ada peringatan atas pentingnya warisan tradisi yang masih nampak di negara kita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Sep 6 2019, 09:15 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (zizi_zack @ Sep 5 2019, 10:26 PM) *
Cerita ni memang baik dan sentuh hati orang ni dengan ada peringatan atas pentingnya warisan tradisi yang masih nampak di negara kita.


Dunia ni dah banyak barang elektronik tu telah gantikan budaya tradisi ni tapi memang bermakna kepada generasi muda sekarang tahu sejarahnya.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 6 2019, 09:28 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 33
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (MissSheety @ Sep 6 2019, 09:15 AM) *
Dunia ni dah banyak barang elektronik tu telah gantikan budaya tradisi ni tapi memang bermakna kepada generasi muda sekarang tahu sejarahnya.


Dengan tu, dalam proses memahami budaya warisan tradisi ni juga melibatkan komunikasi antara orang dapat menambahbaikan hubungan antara keluarga atau kawan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Sep 6 2019, 10:48 AM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (MissSheety @ Sep 5 2019, 10:23 PM) *
Sesiapa yang telah menonton video perayaan merdeka dihasilkan oleh TM tahun ni ke? https://www.youtube.com/watch?v=CGu-D4XJY1U&t=1s


TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Sep 6 2019, 10:55 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (MissSheety @ Sep 6 2019, 09:15 AM) *
Dunia ni dah banyak barang elektronik tu telah gantikan budaya tradisi ni tapi memang bermakna kepada generasi muda sekarang tahu sejarahnya.


Biase lah zaman dah berubah semua benda nak cepat memang kena pakai bnyk brngn elektronik dan internet. harap2 generasi muda bljr bnyk sejarah kt sekolah dan x lupa sejarah asal usul kita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 6 2019, 11:05 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


TM ni kira mcm telco paling lama kt negara kita. Sekarang ni makin bnyk telco lain dan plan apatah lgi boleh pilih ikut harga and GB yg kita nak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 6 2019, 11:11 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:55 AM) *
Biase lah zaman dah berubah semua benda nak cepat memang kena pakai bnyk brngn elektronik dan internet. harap2 generasi muda bljr bnyk sejarah kt sekolah dan x lupa sejarah asal usul kita.


jangan masa merdeka ni je duk merdeka ! merdeka ! tpi psal sejarah negara xtahu apa langsung. x semestinya bljr kt sekolah je tpi small thngs mcm iklan pun boleh bljr sikit2. amik pengajaran and values yg nk disampaikan through that video.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 6 2019, 10:47 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:55 AM) *
Biase lah zaman dah berubah semua benda nak cepat memang kena pakai bnyk brngn elektronik dan internet. harap2 generasi muda bljr bnyk sejarah kt sekolah dan x lupa sejarah asal usul kita.


Sangat bersetuju dengan fikiran ni tu budaya warisan yang penting perlu dikekalkan supaya generasi seterusnya tahu juga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 6 2019, 11:01 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (tennyliew @ Sep 6 2019, 11:05 AM) *
TM ni kira mcm telco paling lama kt negara kita. Sekarang ni makin bnyk telco lain dan plan apatah lgi boleh pilih ikut harga and GB yg kita nak


Tapi TM ni rasanya harga dan perkhidmatan agak sesuai untuk kebanyakan keluarga kerana memang murah dan kelajuan tu agak stabil.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RamlahYop
kiriman Sep 6 2019, 11:02 PM
Kiriman #14


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 31-August 16
No. Ahli: 2,640



QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 6 2019, 11:12 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



a
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 6 2019, 11:12 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 6 2019, 10:47 PM) *
Sangat bersetuju dengan fikiran ni tu budaya warisan yang penting perlu dikekalkan supaya generasi seterusnya tahu juga.


TM tu video bertujuan juga untuk membawa maksudnya kepada masyarakat sekarang dengan Merdeka negara kita bersama budaya tradisi ni oleh tu perlu menghargai baik.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Imranchoii
kiriman Sep 6 2019, 11:15 PM
Kiriman #17


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 6
Sertai: 31-August 16
No. Ahli: 2,641



QUOTE (cyclebin10 @ Sep 6 2019, 11:01 PM) *
Tapi TM ni rasanya harga dan perkhidmatan agak sesuai untuk kebanyakan keluarga kerana memang murah dan kelajuan tu agak stabil.


Haritu ada jugak survey kt laman web TM, bukan utk family mcm kat rumah je tpi utk office macam kegunaan business pun ada. Kiranya banyak pilihan jugak laa and berpatutan but depends on plan yg kita ambik.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 6 2019, 11:18 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 6 2019, 11:18 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


Cara ni agak berkersan juga dengan internet ni merupakan tempat yang generasi sentuh setiap hari oleh itu mereka juga dapat menerapkan ilmu sejarah tentang warisan budaya dahulu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NibongTebalOrang
kiriman Sep 6 2019, 11:23 PM
Kiriman #20


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 1-September 16
No. Ahli: 2,642



QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


Telco lain pun x ada lagi rasanya unifi tv dan high performance wireless router with broadband. Semua pakej lengkap semua mcm ni susah nak cari. Cuma kena buat perbandingan harga ikut kesesuaian data usage sebelum subscribe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th September 2019 - 11:11 PM