IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Agak berapa lama perlu buat pemeriksaan tayar ?
tennyliew
kiriman Oct 20 2014, 05:42 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



nk tanya pendapat korang kat sini. biasanya berapa lama sekali kita kena hantar kete kita ke workshop tayar utk check up ? biasanya check up, hanya adjust alignment, periksa tekanan tayar dan balancing je ke ?
i dah lama tak hantar utk pemeriksaan.. belakangan ni kena hantar la sbb nak pigi melancong..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Oct 20 2014, 08:16 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (tennyliew @ Oct 20 2014, 05:42 PM) *
nk tanya pendapat korang kat sini. biasanya berapa lama sekali kita kena hantar kete kita ke workshop tayar utk check up ? biasanya check up, hanya adjust alignment, periksa tekanan tayar dan balancing je ke ?
i dah lama tak hantar utk pemeriksaan.. belakangan ni kena hantar la sbb nak pigi melancong..



6 bulan sekali...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Oct 21 2014, 10:54 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Biasanya saya check tekanan tayar setiap bulan. Kalo kamu nak pi melancong lebih baik check sekali lagi sebelum pi. Tekanan tayar yang betul sangat penting sebab ia dapat mengelakkan tayar puncit atau kecedaraan dalam tayar. Laman web ni bagui sebab ia ada banyak tips mengenai penjagaan kereta.
Tyreplus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Oct 22 2014, 08:21 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



adui kenapa tak hantar kete dan tayar pi check up selalu ? tayar sgt penting kerana ia support berat kereta kat jln raya.. i selalu check tayar saya setiap bulan..
bagi TS, baik hantar kete dan tayar check kat kedai tayar yg ada complete facilities dan penasihatan tayar yg bagui.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Oct 23 2014, 06:04 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



Terima kasih atas bantuan semua. I akan hantar kereta I pi check up bg menjamin keselamatan I.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Oct 24 2014, 04:57 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



biasanya i tak pernah bimbang isue tayar, suami akan tolong saya settle semua baik baik
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 16th November 2019 - 05:42 AM