IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> 100 hari PM: Hadiah dari Najib
WaKenaBeb
kiriman Jul 11 2009, 03:44 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 425
Sertai: 16-November 08
Daripada: NegeriHangJebat
No. Ahli: 252



Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan 11 hadiah kepada rakyat sempena 100 hari sebagai perdana menteri hari ini.

Perkara itu diumumkannya di majlis 100 Hari Najib Bersama Rakyat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur dan turut disiarkan secara langsung oleh RTM:

1.Pengguna kad prabayar, Smart Tag dan Touch n Go yang membayar tol 80 kali atau lebih sebulan, mereka layak menerima diskaun 20 peratus.

2. Kerajaan akan tawarkan 44,000 unit perumahan rakyat untuk dijual kepada penyewa di Wilayah Persekutuan.

3. Penjaja dan peniaga kecil di Wilayah Persekutuan akan menikmati potongan sebanyak 50 peratus bagi pembaharuan lesen baru mereka berkuat kuasa serta-merta.

4. Kerajaan menambah 3,000 lagi permit teksi yang permohonannya diluluskan dalam masa tiga bulan akan datang.

5. Langkah-langkah drastik bagi mengurangkan jenayah dan memerangi rasuah.

6. Permohonan pendaftaran kelahiran dipermudahkan di Sabah dan Sarawak.

7. Pembinaan jalan ditambah di Sabah dan Sarawak.

8. Bekalan air dan elektrik ditingkatkan di Sabah dan Sarawak.

9. Kadar bayaran latihan menunggang motosikal bagi kelas B2 iaitu 250cc ke bawah dikurangkan kepada RM211 mulai 1 September.

10. Peruntukan untuk Tekun ditambah RM150 juta dan RM15 juta disediakan untuk usahawan muda kaum India

11. Tabung unit amanah baru dinamakan Amanah Saham 1Malaysia dengan saiz 10 bilion unit akan diperkenalkan.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
WaKenaBeb
kiriman Jul 11 2009, 03:48 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 425
Sertai: 16-November 08
Daripada: NegeriHangJebat
No. Ahli: 252



tp kat senarai 2 satu pon aku x dapat merasa. mcm xde je.... thumbdown.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g
kiriman Jul 11 2009, 04:53 PM
Kiriman #3


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



QUOTE (WaKenaBeb @ Jul 11 2009, 03:48 PM) *
tp kat senarai 2 satu pon aku x dapat merasa. mcm xde je.... thumbdown.gif


apa yg dapat aku rasa setakat ni, DSN ni jenis masuk bakul angkat sendiri... sbb dia sendiri yg declare dirinya "People's Prime Minister" serta memuji dan bermegah2 dgn diri sendiri..


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh
kiriman Jul 13 2009, 03:13 PM
Kiriman #4


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Ahaks..mcm2 sungguh politik ni
Projek mee segera la...
Esok lak cuti
Neway...orang dah bagi cuti..kita cuti la tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g
kiriman Jul 17 2009, 10:27 PM
Kiriman #5


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



hadiah 100 hari najib jadi PM: BN kalah gak kat Manik Urai.


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 17th October 2019 - 06:17 AM