IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> 2010 Proton Waja Baru, based kpd model Mitsubishi Lancer, rebadge
mat.g™
kiriman Dec 10 2008, 10:10 AM
Kiriman #1


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Ini adalah berita terkini daripada Bahagian Komunikasi Korporat Proton sendiri memberitahu bahawa telah ada satu MOU terbaru antara Proton dan Mitsubishi. Perjanjian tersebut bagi mengeluarkan model baru replacement Waja sekarang dengan model Mitsubishi Lancer 2.0 secara konsep "produk berlesen".

Menurut sumber, Mitsubishi akan hentikan penjualan model Lancer di Malaysia mulai 2010 memandangkan kurang sambutan sebab persaingan drp model Honda Civic dan Toyota Altis yang lebih menjadi pilihan utama pembeli.

Model Lancer ini menggunakan enjin MIVEC 2.0 dan akan ditukar logo/rebadge sebagai Proton Waja 2.0 yang baru pada awal tahun 2010 nanti dengan harga atas jalan lingkungan RM80 ribu yang begitu berbaloi memandangkan harga Lancer sekarang hampir RM120 ribu.

Blog automotif Paultan.org turut memberi ulasan lanjut berkenaan model terbaru yang bakal dikeluarkan oleh Proton ini.



Saya sendiri menunggu kehadiran Waja 2.0 berwajah baru.. very nice car. 105.gif


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Dec 10 2008, 12:06 PM
Kiriman #2


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Tambahan.. sebenarnya ada perjanjian Win-Win antara Proton dan Mitsubishi, iaitu Lancer akan di-rebagde oleh Proton dan model Persona dan Proton MPV akan direbadge pula oleh Mitsubishi untuk world niche market nya spt di India dan lain2 negara berkaitan termasuk Jepun... bermakna Mitsubishi akan jual "produk berlesen" milik Proton.

syabas to Proton, mmg berbaloi MD nya Datuk Syed Zainal mendapat anugerah gelaran "Automotive Man" baru2 ni. clap.gif


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Dec 10 2008, 12:18 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



Alhamdulilah ,,, dapat la bonus banyak


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
munger
kiriman Dec 11 2008, 03:21 AM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 184
Sertai: 18-November 08
Daripada: not at my desk
No. Ahli: 271



boleh jadi calon first car aku nih..huhu


--------------------
budak2 men kotak..men kotak tepi sungai..oi bahaya tuh

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Dec 15 2008, 05:34 PM
Kiriman #5


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



atau kemungkinan model lancer fortis ini yang dilaunch kat taiwan.. bakal menganti Waja?








--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Dec 16 2008, 07:54 PM
Kiriman #6


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (mat.g @ Dec 15 2008, 05:34 PM) *



cantik jugak kete ni..bergaya.tapi..yang apit kete tu pon cantik... rolleye0012.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exinco
kiriman Jan 24 2009, 11:01 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 11



wah naampak peningkatan proton ni. saya sangat bangga dengan movement ini. harap2 masa tu ada RM nak juga sebiji smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Mar 19 2009, 08:53 AM
Kiriman #8


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4





--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 19 2009, 09:57 AM
Kiriman #9


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Yang mat.g post kat atas bukan ke BLM?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Mar 19 2009, 10:37 AM
Kiriman #10


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



QUOTE (B@zSh @ Mar 19 2009, 09:57 AM) *
Yang mat.g post kat atas bukan ke BLM?

ala B@zSh, yg tu just artist impression jer.. superimpose.. model sebenar Waja 2010 ialah based kpd current Mits Lancer 2.0


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Mar 19 2009, 04:32 PM
Kiriman #11


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Ic2 smile.gif
Hehe....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Jun 26 2009, 04:02 PM
Kiriman #12


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4





Adakah ini TO-BE Waja?


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Jun 26 2009, 04:21 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



elok jugak proton buat rebagde ,,, nanti IAFM kaput


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Jun 26 2009, 07:59 PM
Kiriman #14


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,142
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



peroTONG AirBag tak ada bukti langsung! Yg berkepit merah menyala tu nampak cam lambang mitsubisi... ish! silap kepit!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Jul 24 2009, 03:00 PM
Kiriman #15


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4





--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Jul 24 2009, 03:26 PM
Kiriman #16


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



QUOTE
peroTONG AirBag tak ada bukti langsung! Yg berkepit merah menyala tu nampak cam lambang mitsubisi... ish! silap kepit!

Erk...aku x paham
X der bukti apa tu?
Bukti keberkesanan ke?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Jul 30 2009, 03:58 PM
Kiriman #17


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your D®EamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



QUOTE (mat.g @ Dec 10 2008, 10:10 AM) *
Ini adalah berita terkini daripada Bahagian Komunikasi Korporat Proton sendiri memberitahu bahawa telah ada satu MOU terbaru antara Proton dan Mitsubishi. Perjanjian tersebut bagi mengeluarkan model baru replacement Waja sekarang dengan model Mitsubishi Lancer 2.0 secara konsep "produk berlesen".

Menurut sumber, Mitsubishi akan hentikan penjualan model Lancer di Malaysia mulai 2010 memandangkan kurang sambutan sebab persaingan drp model Honda Civic dan Toyota Altis yang lebih menjadi pilihan utama pembeli.

Model Lancer ini menggunakan enjin MIVEC 2.0 dan akan ditukar logo/rebadge sebagai Proton Waja 2.0 yang baru pada awal tahun 2010 nanti dengan harga atas jalan lingkungan RM80 ribu yang begitu berbaloi memandangkan harga Lancer sekarang hampir RM120 ribu.

Blog automotif Paultan.org turut memberi ulasan lanjut berkenaan model terbaru yang bakal dikeluarkan oleh Proton ini.



Saya sendiri menunggu kehadiran Waja 2.0 berwajah baru.. very nice car. 105.gif



HUYO..

LAWA...... MCM EVO lah pulak ..


--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Jul 31 2009, 12:01 PM
Kiriman #18


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Mitsubishi Malaysia dah kuar new facelift utk Lancer GT 2.0, camna lah agaknya rupa Lancer ni bila di rebadge jadi Proton Waja by next year..


pehh dah hampir sebijik mcm EVO X... harga 120K


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Feb 5 2010, 12:42 AM
Kiriman #19


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Proton dah keluarkan peraduan utk semua staf.. cari nama baru utk new waja replacement.. bakal dilancarkan hujung tahun ni.. bermakna tiada lagi la proton waja slps ini, menerima nasib mcm proton wira diganti dgn persona/gen2.



--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Feb 6 2010, 02:32 PM
Kiriman #20


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Aku harap harga dia nnt pun ala2 Waja la
Jangan ler banyak sangat ambil cukai dari rakyat sendiri


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 20th August 2019 - 06:12 PM