IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Tukar Tayar baru
sunflo0303
kiriman Jul 15 2013, 04:45 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 85
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



Dah sudah sampai masa untuk tukar tayar baru....nak tanya pernah dengar Michelin Primacy 3ST? Ada apa2 komen ? Bagus x untuk Volkswagen Bettle 17" rim? Nak cuba tukar pakai tayar ni....atay kalian semua ada cadangan lain?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g
kiriman Jul 15 2013, 11:00 PM
Kiriman #2


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Michelin terbaik la.. senyap dan ringan dipakai.. tp mahai sikit la br gbaik kan. biggrin.gif



--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mublised77
kiriman Jul 16 2013, 01:31 AM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 16-July 13
No. Ahli: 2,471



QUOTE (sunflo0303 @ Jul 15 2013, 04:45 PM) *
Dah sudah sampai masa untuk tukar tayar baru....nak tanya pernah dengar Michelin Primacy 3ST? Ada apa2 komen ? Bagus x untuk Volkswagen Bettle 17" rim? Nak cuba tukar pakai tayar ni....atay kalian semua ada cadangan lain?


komen i adalah sgt mhalllll!!!!! hahahaha~ tau tak tayar ini harga 2000 dgn 4 tayar!!!! sgt mahal!!!!!

i baru sje guna 1000 utk tayar baru i ni..~~ i rasa tak perlulah guna tayar yg sgt sgt sgt baik.. rasa semua sama sje.

lain kali i nak lagi tukar 2nd hand punya tayar.. harganya lebih lagi murah.. gedik.gif gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mublised77
kiriman Jul 16 2013, 01:31 AM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 16-July 13
No. Ahli: 2,471



QUOTE (mat.g @ Jul 15 2013, 11:00 PM) *
Michelin terbaik la.. senyap dan ringan dipakai.. tp mahai sikit la br gbaik kan. biggrin.gif



bang u tengah guna tayar yg mahal ni?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g
kiriman Jul 16 2013, 10:42 PM
Kiriman #5


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



QUOTE (mublised77 @ Jul 16 2013, 01:31 AM) *
bang u tengah guna tayar yg mahal ni?!


pernah pakai sblm ni mmg sedap.. sakng pakai yg murah sikit yokohama S-drive japan made.. ok juga la.


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sinchanchan
kiriman Jul 17 2013, 10:33 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 17-July 13
No. Ahli: 2,472



QUOTE (mublised77 @ Jul 16 2013, 01:31 AM) *
komen i adalah sgt mhalllll!!!!! hahahaha~ tau tak tayar ini harga 2000 dgn 4 tayar!!!! sgt mahal!!!!!

i baru sje guna 1000 utk tayar baru i ni..~~ i rasa tak perlulah guna tayar yg sgt sgt sgt baik.. rasa semua sama sje.

lain kali i nak lagi tukar 2nd hand punya tayar.. harganya lebih lagi murah.. gedik.gif gedik.gif



second hand mmglah murah tapi tau tak byk org accident sebab guna 2nd hand tayar..bahaya lah tu..
many org tak sedar kita beli tayar utk keselamatan, sebab tu kena pilih jenama yg selamat diguna macam Silverton, Yokohama atau Michelin...
lagipun beli 2nd hand kena asyik tukar, bazir lebih byk wang kan?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuliperfancy
kiriman Jul 18 2013, 12:34 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 18-July 13
No. Ahli: 2,473



QUOTE (sunflo0303 @ Jul 15 2013, 04:45 PM) *
Dah sudah sampai masa untuk tukar tayar baru....nak tanya pernah dengar Michelin Primacy 3ST? Ada apa2 komen ? Bagus x untuk Volkswagen Bettle 17" rim? Nak cuba tukar pakai tayar ni....atay kalian semua ada cadangan lain?


Kalao TT mmg mengutamakan keselamatan..mmg sesuai untuk pakai Michelin Primacy 3ST..sebab dlm segi keselamatan..teknologi tayar ni sudah diubahsuai untuk mencapainya. Walaopun dlm emergency...tayar ni dpt brakes 3 meters shorter dekat jalan yg basah. Cuba tengok sini untuk memahami produk ni
http://www.michelin.com.my/Products-Servic...rimacy%203%20ST
Go to the top of the page
 
+Quote Post
annabello
kiriman Jul 19 2013, 06:22 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 19-July 13
No. Ahli: 2,474



sebelum tu nak jimat duit, sy guna tayar murah je...tapi asyik ada masalah dan tukar tayar~bazir lagi byk duit...
lepas tu sy terus beli Falken je..harga mmglah mahal, sakit hati masa tu..
tapi lepas tu mmg berpuas hati..
tayar tu sgt tahan lama, senang dikawal, tak payah selalu pam angin dan senyap semasa memandu...
korang kena cuba juga gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g
kiriman Jul 22 2013, 04:25 PM
Kiriman #9


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



QUOTE (annabello @ Jul 19 2013, 06:22 PM) *
sebelum tu nak jimat duit, sy guna tayar murah je...tapi asyik ada masalah dan tukar tayar~bazir lagi byk duit...
lepas tu sy terus beli Falken je..harga mmglah mahal, sakit hati masa tu..
tapi lepas tu mmg berpuas hati..
tayar tu sgt tahan lama, senang dikawal, tak payah selalu pam angin dan senyap semasa memandu...
korang kena cuba juga gedik.gif


bukankah falken tayar yg bising? tp mmg tahan lama sbb getah dia keras.. biasa pakai yg made in indonesia.


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 15th December 2019 - 06:39 AM