IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> bagaimana periksa tayar?
kepler123
kiriman Sep 29 2014, 05:35 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



hi semua…kamu semua tau tak bagaimana check saiz tayar, tekanan tayar kereta ? I baru dapat lesen,tak berapa tau pasal kereta..
saya nak pi stesen Petron untuk mengepam tekanan untuk kereta tapi tak tau berapa banyak tekanan yang perlu dimasukkan..rasa malu ni..
boleh bagi tunjuk ajar bagaimana baca saiz tayar. Bagaimana pilih saiz tayar yg sesuai bagi kereta saya dan apakah tekanan tayar max yg perlu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Sep 30 2014, 06:59 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



tekanan tayar dan saiz tayar tu smua ade tulis kt atas bunga tayar kite, sng je nk periksa. kite kena lah sentiasa check tekanan tayar kite supaya tayar kite x de masalah dan kite jg dpt memandu dgn lebih selesa. selain tu, ni jg dpt bantu kite jimatkan petrol taw.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miya
kiriman Oct 1 2014, 01:15 AM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 4-March 14
No. Ahli: 2,498



Saya tak pandai la tentang tayar ni. Mungkin saya seorang perempuan, jarang kaji tentang perkara ini. Biasanya saya hanya biar kedai tayar yang tukar, saya tak pernah tanya mereka tentang tayar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kathy K
kiriman Oct 2 2014, 12:01 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



I rasa tau lebih baik daripada tak tau.Tayar bukan sahaja penting untuk prestasi .sebenarnya belajar mengenai tayar penting sebab ia boleh jamin keselamatan anda di jalan raya.
cuba tengok laman web ni http://www.tyreplus.com.my/tyreplus/tyreti...adsidewall.aspx
ni boleh tambah pengetahuan anda terhadap tayar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Oct 3 2014, 10:51 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



biasanye aku jg bg pekerja workshop tu settle smua masalah utk aku, sbb lebih sng lah kan. tp info2 yg korang bg tu mmg berguna lah, lain kali aku dpt pilih dgn lebih pandai dh. hihi. tp aku masih akan tanya cadangan keluarga dan member ku yg ade pengetahuan ttg tayar tu. sbb diorg tu lebih pro eh. hihi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Oct 5 2014, 05:44 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (miya @ Oct 1 2014, 01:15 AM) *
Saya tak pandai la tentang tayar ni. Mungkin saya seorang perempuan, jarang kaji tentang perkara ini. Biasanya saya hanya biar kedai tayar yang tukar, saya tak pernah tanya mereka tentang tayar.


Fuyoh!! Tak takut kena tipu dgn bayar harga caj yg tinggi deng barang yg tak original?! Mesti la., kenal sedikit,,
Kalau tak jujur punya kedai.. habis engkau ..
Kalau u tinggal di Puchong, I recommend you pg Klang Hin Leong Tyre Shop.. boss situ sangat jujur.. antara yang aku kenal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepler123
kiriman Oct 5 2014, 05:46 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



QUOTE (sunflo0303 @ Oct 5 2014, 05:44 PM) *
Fuyoh!! Tak takut kena tipu dgn bayar harga caj yg tinggi deng barang yg tak original?! Mesti la., kenal sedikit,,
Kalau tak jujur punya kedai.. habis engkau ..
Kalau u tinggal di Puchong, I recommend you pg Klang Hin Leong Tyre Shop.. boss situ sangat jujur.. antara yang aku kenal



kalau nak jujur pergi retail yang proffesional punya la! TYREPLUS... di mana semenjung malaysia pun ada!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 22nd August 2019 - 05:29 PM