IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pendapat utk tayar Nisanna Teana
sinchanchan
kiriman Nov 11 2014, 05:18 PM
Kiriman #1


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 17-July 13
No. Ahli: 2,472



baru baru ni, tayar kete Nissan Teana saya ada masalah.. saiz tayar 215/60R16. nak tanya sama ada org kat sini pernah pakai tayar michelin P3ST utk saiz ni tak ? camne gripping performance masa hujan dan jalan basah ? semua ok ? harap2 share kat sini ye..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bubble
kiriman Nov 11 2014, 07:12 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 24-April 14
No. Ahli: 2,506



Kereta I pakai P3ST size 225/50R17. Musim hujan sekarang jadi dapatlah cuba perfomasi tayar ni. Pendapat I, tayar ni sunyi dan genggaman sungguh bagus, drainage pun memuaskan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Nov 12 2014, 12:25 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



kan tayar ko pakai baru ? mestilah tayar baru akan gripping kuat .. biasalah..yg bermasalah tu longevity la.. tahan lama ke tak ?

QUOTE (bubble @ Nov 11 2014, 07:12 PM) *
Kereta I pakai P3ST size 225/50R17. Musim hujan sekarang jadi dapatlah cuba perfomasi tayar ni. Pendapat I, tayar ni sunyi dan genggaman sungguh bagus, drainage pun memuaskan.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Nov 13 2014, 09:09 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (sinchanchan @ Nov 11 2014, 05:18 PM) *
baru baru ni, tayar kete Nissan Teana saya ada masalah.. saiz tayar 215/60R16. nak tanya sama ada org kat sini pernah pakai tayar michelin P3ST utk saiz ni tak ? camne gripping performance masa hujan dan jalan basah ? semua ok ? harap2 share kat sini ye..


Pendapat semua orang tak sama, apa yg saya suka mungkin tak sesuai untuk kamu. Sekarang saya guna Michelin XM2 yang saya rasa dapat jimat petrol. Sebagaimana yang kita maklum, harga petrol baru meningkat, jadi tayar ni dah menjadi pilihan utama saya. Tayar ni memang tahan lasak dan tahan lama.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sinchanchan
kiriman Nov 14 2014, 03:18 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 17-July 13
No. Ahli: 2,472



dah install tayar P3ST lepas korang komen. hahaha cukup siok sebab langsung takde bunyi dan sgt best gripping performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 18 2014, 04:58 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 58
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



aq tgh guna CC5 masih cun
bro jimat cikit le GST nak sampai guna yg bih murah je la hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
akilsofi
kiriman Nov 19 2014, 01:20 AM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 19-November 14
No. Ahli: 2,539



ak guna Primacy 3ST, 225/55 R16 utk Satria NEO CPS ak.. rasa chun giler.. kerete dah la laju, skrg pon hujan, masa tekan minyak, tayar gengam jalan kaw2.. mmg betui kata bubble..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 20th August 2019 - 06:18 PM