IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Lagi besar kereta, lagi banyak guna minyak?
zizi_zack
kiriman Mar 5 2020, 05:34 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



Selalu org claim siapa yg guna kereta besar2 ni org yg berduit kira yg kaya2 je, sbb kalau ada kereta besar, kena keluarkan duit lagi utk isi minyak.. Tapi ada juga yg menidakkan sbb kdg2 kereta yg kecil pun boleh guna minyak dgn kadar yg tinggi juga.. Apa pendapat korang?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Mar 10 2020, 10:57 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (zizi_zack @ Mar 5 2020, 05:34 PM) *
Selalu org claim siapa yg guna kereta besar2 ni org yg berduit kira yg kaya2 je, sbb kalau ada kereta besar, kena keluarkan duit lagi utk isi minyak.. Tapi ada juga yg menidakkan sbb kdg2 kereta yg kecil pun boleh guna minyak dgn kadar yg tinggi juga.. Apa pendapat korang?

keta ni ikut cc lah. lg besar kau punya kereta lagi bnyak la minyak dia makan. pendek kata ukur baju dibadan sendiri sblum nak beli kereta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Mar 10 2020, 11:18 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (zizi_zack @ Mar 5 2020, 05:34 PM) *
Selalu org claim siapa yg guna kereta besar2 ni org yg berduit kira yg kaya2 je, sbb kalau ada kereta besar, kena keluarkan duit lagi utk isi minyak.. Tapi ada juga yg menidakkan sbb kdg2 kereta yg kecil pun boleh guna minyak dgn kadar yg tinggi juga.. Apa pendapat korang?

pakai kancil ka axia weh jimat minyak. aku pakai pegi keja dlm 20 ringgit boleh la 3 hari. boleh tahan gak jauh tmpat keja.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kwanny
kiriman Mar 11 2020, 10:17 PM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 6
Sertai: 19-May 17
No. Ahli: 2,737



QUOTE (zizi_zack @ Mar 5 2020, 05:34 PM) *
Selalu org claim siapa yg guna kereta besar2 ni org yg berduit kira yg kaya2 je, sbb kalau ada kereta besar, kena keluarkan duit lagi utk isi minyak.. Tapi ada juga yg menidakkan sbb kdg2 kereta yg kecil pun boleh guna minyak dgn kadar yg tinggi juga.. Apa pendapat korang?

kalau jimat minyak bawa manual confirm save duit. aku pakai avanza tapi manual boleh la takda la mahal sangat minyak makan. avamza kategori keta besar la kan rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman Mar 11 2020, 10:28 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



QUOTE (zizi_zack @ Mar 5 2020, 05:34 PM) *
Selalu org claim siapa yg guna kereta besar2 ni org yg berduit kira yg kaya2 je, sbb kalau ada kereta besar, kena keluarkan duit lagi utk isi minyak.. Tapi ada juga yg menidakkan sbb kdg2 kereta yg kecil pun boleh guna minyak dgn kadar yg tinggi juga.. Apa pendapat korang?

haha kalau keta kecil tapi mini cooper lagi mahal pada keta besar ye dak..kecil kecil berapi.. habislah duit bayar minyak saja tapi body keta cun ler..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Mar 11 2020, 11:24 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (Lullaby @ Mar 10 2020, 11:18 PM) *
pakai kancil ka axia weh jimat minyak. aku pakai pegi keja dlm 20 ringgit boleh la 3 hari. boleh tahan gak jauh tmpat keja.

skrg mana ade lagi keluar kancil lagi, aduiii...beli 2nd hand langsung x dpt jalan punya, jalan2 sikit sudah panas enjin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Mar 11 2020, 11:28 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (zizi_zack @ Mar 5 2020, 05:34 PM) *
Selalu org claim siapa yg guna kereta besar2 ni org yg berduit kira yg kaya2 je, sbb kalau ada kereta besar, kena keluarkan duit lagi utk isi minyak.. Tapi ada juga yg menidakkan sbb kdg2 kereta yg kecil pun boleh guna minyak dgn kadar yg tinggi juga.. Apa pendapat korang?

minyak kereta masa kini akan jimat sampai mana?
hanya blh tgk brand ape redeem points punya hadiah lebih berbaloi, huhuhu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Mar 11 2020, 11:31 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 97
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (tennyliew @ Mar 11 2020, 11:28 PM) *
minyak kereta masa kini akan jimat sampai mana?
hanya blh tgk brand ape redeem points punya hadiah lebih berbaloi, huhuhu

aku isi je minyak petronas, sbb dia org ade keluar satu apps yg lebih convenient bagi aku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Mar 11 2020, 11:42 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (sunflo0303 @ Mar 11 2020, 11:31 PM) *
aku isi je minyak petronas, sbb dia org ade keluar satu apps yg lebih convenient bagi aku


apps tu hanya blh diguna oleh pengguna petronas ke? aku pakai yg shell tak tau apps tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Mar 12 2020, 08:52 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (SitiHawa @ Mar 11 2020, 11:24 PM) *
skrg mana ade lagi keluar kancil lagi, aduiii...beli 2nd hand langsung x dpt jalan punya, jalan2 sikit sudah panas enjin

ye la mana nak cari kancil dah tapi takpa axia pun ok banyak cun. better lah pada kereta2 lain yg ada kat pasaran. save minyak lebih kurang kancil ja
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman Mar 12 2020, 09:02 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



QUOTE (tennyliew @ Mar 11 2020, 11:28 PM) *
minyak kereta masa kini akan jimat sampai mana?
hanya blh tgk brand ape redeem points punya hadiah lebih berbaloi, huhuhu

yang ni setuju.. cari hat bagi benefit lebih sikit.. hadiah ke apa baru kita ni as pelanggan ni tertarik.. minyak nak jimat pun takda cara dah kecuali tak jalan mana takpala..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Mar 12 2020, 09:05 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 55
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (Purika @ Mar 10 2020, 10:57 PM) *
keta ni ikut cc lah. lg besar kau punya kereta lagi bnyak la minyak dia makan. pendek kata ukur baju dibadan sendiri sblum nak beli kereta.


Kalay cc besar, kereta aku Toyota alphard, seminggu kena RM 500 to 600
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Mar 12 2020, 09:23 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 55
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (sunflo0303 @ Mar 11 2020, 11:31 PM) *
aku isi je minyak petronas, sbb dia org ade keluar satu apps yg lebih convenient bagi aku


Kalau apps dpt tolong utk isi minyak, yang ni best
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Mar 12 2020, 09:32 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 55
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (tennyliew @ Mar 11 2020, 11:42 PM) *
apps tu hanya blh diguna oleh pengguna petronas ke? aku pakai yg shell tak tau apps tu


Ya ke, apps ni utk apa station??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Mar 12 2020, 09:34 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (john77 @ Mar 12 2020, 09:05 PM) *
Kalay cc besar, kereta aku Toyota alphard, seminggu kena RM 500 to 600


Mmg alphard ni, kalau tak pandu sgt tak payah mahal sgt, jika pergi kerja, dari Cheras ke Cyberjaya, yang ni mahal lah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Mar 12 2020, 09:39 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (Lullaby @ Mar 12 2020, 08:52 PM) *
ye la mana nak cari kancil dah tapi takpa axia pun ok banyak cun. better lah pada kereta2 lain yg ada kat pasaran. save minyak lebih kurang kancil ja


Axia sekarang dpt save fuel tau, isi 60 dpt guna seminggu, best nya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Mar 12 2020, 09:40 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (john77 @ Mar 12 2020, 09:32 PM) *
Ya ke, apps ni utk apa station??


Setel ke?? yang ni hanya guna utk Petronas je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Mar 13 2020, 12:30 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (tennyliew @ Mar 11 2020, 11:42 PM) *
apps tu hanya blh diguna oleh pengguna petronas ke? aku pakai yg shell tak tau apps tu

Haah memang petronas yg buat.. So convenient.. Kalau dpt point pun boleh terus convert jadi e-wallet..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Mar 13 2020, 12:31 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (MissSheety @ Mar 12 2020, 09:40 PM) *
Setel ke?? yang ni hanya guna utk Petronas je

Betul tu.. Aku guna memang kira sekejap sgt masa keluar dpd kereta sbb nak isi minyak je.. X payah kelam kabut nak cari duit pi beratur segala haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Mar 14 2020, 11:14 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (MissSheety @ Mar 12 2020, 09:39 PM) *
Axia sekarang dpt save fuel tau, isi 60 dpt guna seminggu, best nya

kan. cari keta yang dapat save minyak. hadap jem pun rilek gak la takde la telan minyak kuat sangat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 4th July 2020 - 08:08 AM