IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

Profil
Foto Personal
Bintang
 
Pilihan
Pilihan
Pernyataan Personal
php buat masa ini tidak mempunyai sebarang pernyataan personal.
Maklumat Personal
php
Percubaan
Umur tidak diketahui
Jantina tidak diset
Lokasi tidak diketahui
Tarikh lahir tidak diketahui
Minat
Tiada Info
Statistik
Sertai: 5-July 10
Profil Dilihat: 4,626*
Kemunculan Terakhir: 22nd June 2017 - 08:52 AM
Masa: Jun 25 2017, 03:08 AM
0 kiriman (0 per hari)
Maklumat Perhubungan
AIM Tiada Info
Yahoo Tiada Info
ICQ Tiada Info
MSN Tiada Info
Contact Sulit
* Paparan profil terkemaskini setiap jam

php

Member Rasmi


Topik
Kiriman
Komen
Kawan
setakat ini..
17 Jun 2017


"NAK BELI BARANG MURAH DARI CHINA TAPI TAK TAU SEBAB TAK ADA ILMU"

Kini anda tak perlu risau lagi nak beli borong untuk meniaga online atau untuk kegunaan peribadi dari negara CHINA sebab semua akan diajar.

Sebab apa kena beli dari CHINA? Sebab lebih daripada 70% barang kegunaan harian anda mungkin atau memang berasal dari Negara Tembok Besar tersebut !!! BETUL TAK TIPU!!!


Istimewanya pakej ni sebab anda akan diajar oleh pakar pengimport CHINA yang berpengalaman selama lebih 10 tahun.

Lagi info, Klik Sini >> http://tinyurl.com/RahsiaImportChina

Setakat ini kami Pakar Import China (PIC) telah berjaya membimbing lebih 2,000 orang rakyat Malaysia membeli barang terus dari kilang dengan modal yang kecil & tempoh penghantaran yg cepat tanpa sebarang risiko. Sekarang ramai yang sudah menjadi supplier yang besar.

Bayangkan bila anda sudah tahu dan Terror dalam bab membeli barang dari CHINA. Alangkah beruntungnya anda.

13 Jun 2017
Anda nak buat Minisite atau Surat Jualan? Dulu memang susah, kena belajar coding, css, html bagai. Kalau nak upah orang..upahnya agak mahal untuk satu minisite, dalam RM400-RM600 jugak le..



Kini, Dengan kurang dari 15 minit, anda dah dapat buat 1 minisite? Dan anda boleh buat unlimited minisite.
Senang kan. Saya rekemen sebab saya sendiri dah lakukan.

Boleh try tengok sini >> http://tinyurl.com/BS2MS2017

Ini kelebihan blogspot to minisite:

✔ Mudah dibuat, semua dah disediakan, tunggu nak edit jer
✔ Tiada kos tambahan, semua dah lengkap siap dengan order form
✔ PERCUMA selamanya sebab anda hanya gunakan blogspot (tidak perlu bayar hosting)
✔ Terdapat 50 header professional dalam format PSD (Photosthop)
✔ Pelbagai template landing page


Lagi info, klik sini >> http://tinyurl.com/BS2MS2017

TQ
7 Jun 2017
"Rahsia Upgrade Copywriting IKLAN Anda Kepada MAGNET Pelanggan Dlm Masa 15 Minit"

Kini Anda Boleh Tinggalkan Pesaing Bisnes Anda Jauh-Jauh...
Lepas Ni Tak Takut Kena Sailang Dah!










Lagi info, Klik Sini >> KAMUS COPYWRITING

Terima Kasih
25 Apr 2017


BUAT IKLAN BERBAYAR TAPI SALES KURANG !!
.
.
Iklan berbayar sekarang semakin mahal, sedangkan ada cara anda boleh kurangkan kos FB ads dengan software ini.
.
Kadang-kadang iklan yang anda buat tidak sampai ke prospek dan anda akan rugi kerana engagement akan kurang.
.
Tapi dengan software ini anda boleh buat iklan banyak kali hanya dengan sekali bayar !! Tapi kalau anda gunakan iklan berbayar,
split test yang anda buat perlukan kos, betul tak?
.
Lihat fungsi software ini:
.
1)Boleh mencari USP produk dari fungsi SEARCH PAGES bagi fasa competitor research.
.
2) Sangat berguna untuk cari REAL TARGETTED AUDIENCE mengikut timeframe yang diberi..yg ini tiada dalam iklan fb berbayar.
.
3) Sangat MEMUDAHKAN melakukan proses AUTOPOST iklan ke semua group yang anda sudah join.
.
4) Sangat POWERFUL untuk INVITE semua friends ke page anda dengan SATU CLICK sahaja. Jika ada 1 akaun fb, bermakna anda boleh invite 5000 friends . Jika anda 3 akaun FB, kesemua anda boleh invite ke page anda. Jadi LIKE MARKETING anda akan jimat..
.
5) Anda juga boleh bina RAPPO/hubungan dengan friends anda, prospek atau client mnggunakan features AUTOLIKES. Anda boleh bagi BOOM LIKES kepada prospek dan mereka akan ke profile anda dan tingkatkan engagement dengan anda..
.
6) Software ini juga berperanan untuk ADD/REMOVE FRIENDS anda yang tidak aktif. Malah anda juga boleh APPROVE FRIEND dengan mudah!
.
7) Anda boleh SEARCH FB GROUPS yang berkaitan dgn niche business anda. Kemudian bila anda dapat list groups, anda boleh AUTOJOIN group, dan tunggu sehingga admin group approve. Lepas admin sudah approved, sesetengah groups, perlu INVITE friends ke group. Jadi, kita guna features AUTOINVITE friend ke dalam group targetted. Bila sudah memenuhi syarat beriklan, kita guna features AUTOPOST utk BLAST kita punya produk iklan pada group yg targetted !
.
8). Anda juga boleh AUTOINVITE your friends utk ke events..sbg contoh..majlis kahwin. Tak perlu PM setiap orang, anda boleh blast menggunakan software ini.
.
7) Software ini juga mampu beri kita pilihan utk AUTOLEAVE GROUP yang kawan kita add secara illegal
.
9) Kita juga mampu COLLECT DATABASE melalui features STEAL FRIENDS. Jadi sebagai contoh, anda jual produk ebook dan friends anda suka ebook.Kemungkinan besar friends of his friends juga suka ebook.Jadi anda boleh add semua friends kepada friends dia menjadi rakan anda juga.
.
10) Anda juga boleh add friends kepada pesaing anda dengan menggunakan SEARCH TIMELINES TOOLS.
.
11) Anda juga boleh guna SCHEDULE dan AUTOTASK fungsi-fungsi di atas.
.
.
Lihat testimoni dan cara order software ini di website di bawah:

<< KLIK SINI SOFTWARE HANTU >>



software hantu, iklan berhantu, hantu ads, promosi hantu, hantu iklan, perisian hantu, jutaan hantu, facebook hantu, hantu fb, website hantu, hantu iklan
23 Apr 2017
Sekiranya anda calon temuduga spa, sila pastikan anda elakkan dari melakukan 15 Sebab Punca Kebanyakan Calon Temuduga SPA GAGAL untuk kebaikan anda.


1. Imej kurang professional

Ini perkara penting sekali. Tidak kira siapa anda, latarbelakang anda, taraf ekonomi anda, anda harus mempamerkan imej diri yang professional semasa hadir ke sesi temuduga.

Imej professional bukan bermakna anda harus memiliki pakaian yang mahal dan dijual di butik-butik termahal di pasaran. Ia sekadar sejuk mata memandang bagi panel temuduga dan tidak terlalu gah laksana pertunjukkan model.

Ingat, ini temuduga kerja bukan pertunjukkan fesyen. Terutamanya bagi calon perempuan. Kelihatan cantik amat perlu, cuma anda perlu berhati-hati supaya tidak merimaskan pandangan mata panel temuduga.

Anda mungkin berhadapan dengan pelbagai kerenah panel temuduga. Untuk titik selamat, cukup sekadar bersederhana dan kelihatan professional.

2. Terlebih ramah dan santai

Anda berhadapan dengan saat gentar sebelum hadir ke temuduga dan sewaktu di tempat temuduga. Relak…itu sifat normal bagi seorang manusia yang normal. Fokus kepada perkara yang menghilangkan perasaan gentar anda.

Terdapat calon yang cuba hilang- kan gentar mereka dengan menjadi terlalu peramah sehingga ia menimbulkan kurang selesa kepada pihak lain. Sesi temuduga adalah satu sesi yang formal. Anda boleh bersantai apabila panel temuduga menukar sesi kepada santai.

Jika tidak, kekalkan tahap normal anda. Terlebih ramah bertanya semasa sesi temuduga boleh menimbulkan perspektif yang kurang baik kepada tahap komunikasi anda. Bercakap apabila disoal dan bertanya soalan. Ikut rentak mereka. Hilangkan rasa gentar sebelum temuduga dengan membaca, mendengar muzik, berdoa, berzikir dan lakukan senaman ringkas.

Relak..anda bukan dihukum. Anda hanya disoal.


3. Lagak gaya berlebihan

Walau apa pun pencapaian anda dalam pelajaran atau bidang pekerjaan sebelum ini, usah meninggikan diri dalam percakapan anda. Ia berbeza dengan menyatakan kelebihan diri anda.


Panel temuduga, mereka dilatih untuk memahami bahasa badan dan gaya bahasa calon. Mereka dapat lihat sama ada anda meninggikan diri atau tidak melalui cara jalan anda, gaya percakapan. Bersederhana dalam percakapan anda. Atau dalam erti kata lain, elakkan daripada cakap besar.

Mereka mempunyai pelbagai teknik mengeluarkan maklumat diri anda melalui soalan yang mereka ajukan. Mereka professional, anda juga harus professional. Berlebih- lebihan tidak membantu anda.


4. Lambat dan tiada persediaan

Oh tidak…usah sesekali lambat di hari yang bermakna untuk kerjaya anda. Ini mencerminkan sikap anda dan pengurusan masa anda yang lemah.

Buat persediaan seawal yang mungkin bagi mencari lokasi temuduga dan kawasan tempat letak kenderaan jika anda hadir menggunakan kenderaan sendiri.

Lambat hanya untuk mereka yang benar-benar mengalami masalah yang tidak diduga dalam perjalanan awal ke tempat temuduga. Memberi alasan kesesakan lalu lintas adalah satu kesilapan yang besar. Usah mengeruhkan lagi keadaan dengan pelbagai alasan kerana kurangnya persediaan anda.

Penyelesaian terbaik, bersedia lebih awal. Hadir ke kawasan temuduga lebih awal. Memberi alasan tidak membantu anda berjaya dalam temuduga.


5. Maklumat palsu dalam resume

Resume anda tanggungjawab anda. Pastikan maklumat dalam resume anda adalah tepat dan benar tentang diri anda. Jika tidak, ia seolah-olah meletakkan label palsu pada sesuatu produk.

Ada kemungkinan tinggi panel temuduga menyemak resume anda pada waktu temuduga berlangsung dan mereka dapat bertanya terus kepada anda tentang maklumat yang anda tulis dalam resume anda.

Penulisan resume yang palsu dan hebat dengan niat memancing ke temuduga satu persepsi yang kurang tepat kerana anda mungkin berjaya semasa pemilihan resume tetapi tidak pada temuduga sebenar. Jadi… awas!

Bagaimana menulis resume yang bagus? Zaman sekarang bukan lagi seperti dulu, persaingan sangat tinggi. Jadi anda perlukan kelebihan yang boleh menonjolkan dan menarik minat juri temuduga untuk memilih anda. Salah satunya anda boleh “curi tumpuan panel penemuduga” dengan resume kerja anda.


6. Lupa sediakan maklumat penting

Pastikan anda tahu maklumat penting yang harus dibawa ke sesi temuduga nanti. Lupa adalah satu alasan. Dapatkan maklumat apa yang harus dibawa sebelum hadir ke temuduga dan bawa pada hari temuduga dalam keadaan kemas dan tersusun.


7. Terlalu pemalu dan kurang berinteraksi

Jika anda seorang yang pemalu tidak mengapa, tetapi elakkan daripada terlalu pemalu hinggakan anda menjadi terlalu kekok semasa sesi temuduga. Pekerjaan memerlukan kemahiran komunikasi. Rasa malu harus bertempat.

Malu yang terlampau malu akan mengurangkan sesi berinteraksi bersama panel temuduga. Walhal mereka memanggil anda ke temuduga untuk berkomunikasi dengan anda dan melihat bagaimana anda berkomunikasi untuk tujuan pekerjaan kelak.

Pastikan anda berbual dengan panel temuduga dan selesakan diri anda. Mereka berniat membantu anda dalam pekerjaan. Anda harus bersikap terbuka.


8. Tidak menjaga bahasa badan

Bahasa badan adalah satu lagi bentuk komunikasi. Jaga postur semasa anda duduk di atas kerusi. Jangan terlalu menyandar hinggakan anda nampak seperti mahu menonton televisyen.

Tunjukkan minat anda dengan maklumat yang disampaikan oleh panel temuduga. Ia adalah maklumat penting untuk anda. Jika anda bosan, elakkan daripada menampakkan diri anda bosan kerana itu mencerminkan sikap anda.

Mereka tidak memberitahu anda jika maklumat itu tidak penting. Jadi, fokus dan jaga gaya bahasa badan anda.


6. Bertanya “gaji saya berapa?”

Bertanya tidak salah. Namun bertanya soal gaji sebelum panel temuduga menyentuh soal gaji merupakan satu kesilapan besar. Gaji berbeza-beza mengikut syarikat dan sektor.

Bagi sektor kerajaan, ada tangga gaji yang perlu diikuti. Bagi sektor swasta, gaji adalah pelbagai dan mengikut aktiviti bisnes yang mereka jalankan. Jika ini adalah panggilan pertama anda untuk temuduga selepas tamat belajar, soal gaji menjadi isu sensitif kepada pihak anda dan pihak syarikat.
Satu, anda tiada pengalaman bekerja sebelum ini. Kedua, pihak syarikat tidak tahu sejauh mana potensi anda dalam menjalankan dengan baik.

Oleh itu, bertanya mereka apabila mereka menyentuh soal gaji sahaja. Jika anda berpengalaman, bertanya soal gaji adalah satu kebiasaan kerana anda mempunyai pengalaman kerja dan kemahiran yang telah dibina sewaktu pekerjaan sebelum ini.


7. Merayu dan berlakon drama sedih

Usah merayu dalam sesi temuduga. Merayu dengan niat anda diterima bekerja dan menimbulkan perasaan kasihan, ia kurang berhasil. Ia menandakan anda amat terdesak dengan pekerjaan.

Yakin dengan rezeki anda. Jika disitu bukan tempat anda, itu bermakna tempat anda adalah terbaik di syarikat lain. Berlakon drama sedih dalam sesi temuduga juga membuatkan panel temuduga menjadi rimas. Dan mungkin sesi temuduga anda bakal berakhir dengan lebih awal.


8. Tidak mampu membuat keputusan sendiri

Soalan yang ditanya mungkin pelbagai. Soalan panel temuduga juga meminta anda membuat keputusan dalam masa yang singkat. Anda perlu yakin dengan jawapan anda.

Menangguh jawapan supaya anda boleh bertanya kepada pihak lain menandakan anda masih belum mampu membuat keputusan sendiri.

Ada masanya anda perlu merujuk kepada seseorang yang lebih tinggi pengetahuannya. Dalam situasi temuduga, jika ia memerlukan pengetahuan yang lebih tinggi sesuai untuk menangguhkan jawapan. Di sini ia menandakan anda bijak mengurus sumber maklumat. Berlaku bijak dalam mebuat keputusan anda.


9. Tiada lesen kenderaan

Tiada lesen kenderaan juga boleh buatkan calon gagal dalam sesi temuduga. Terdapat kerja yang memerlukan calon bekerja di luar pejabat untuk bertemu pelanggan. Tidak mengapa jika tiada kenderaan. Bagi sesetengah syarikat anda disediakan kenderaan untuk urusan rasmi.

Namun ia bergantung kepada jenis jawatan yang anda mohon. Tetapi untuk lebih selamat usahakan dapat lesen kenderaan atau pilih jawatan lain yang tidak memerlukan lesen kenderaan sebagai syarat penting.


10. Diam berbahasa inggeris

Ini yang banyak menjadi mimpi ngeri calon temuduga. Bagi yang mahir dalam berbahasa Inggeris, itu kelebihan bagi anda. Bagi yang jarang-jarang menggunakan bahasa Inggeris, sesi temuduga merupakan satu sesi yang amat digeruni.

Dalam sesi temuduga, temuduga boleh berlangsung dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu. Ia terpulang kepada panel temuduga menyoal anda mengikut kehendak yang syarikat mahukan. Jika ia berlangsung dalam bahasa Melayu, ia adalah bonus bagi anda.

Jika ia dalam bahasa Inggeris, usah diamkan diri. Terus atur ayat sebagaimana yang anda boleh jawab. Mendiamkan diri menandakan anda tidak minat dan tidak menampakkan usaha anda.


11. Banyak ‘kemungkinan

Menjadi kebiasaan panel temuduga menyoal anda tentang soalan penyelesaian masalah yang melibatkan jawatan yang anda mohon. Apabila menjawab, elakkan daripada bercakap “Mungkin saya akan buat begini dan begini….”

Ayat kemungkinan adalah ayat menandakan tahap keyakinan diri anda. Terlalu banyak kemungkinan dalam jawapan memungkinkan juga anda diterima untuk menjawat jawatan tersebut.

Jawab dengan yakin dan matang. Anda ingin bekerja, bukan menjawab soalan di kertas peperiksaan. Tiada jawapan betul atau salah, mereka cuma ingin melihat kreativiti anda dalam menguruskan situasi yang berlaku.


12. Tidak mengkaji syarikat / jawatan

Anda ingin bekerja di syarikat yang anda mohon, anda seharusnya peka kepada bisnes syarikat berkenaan. Calon yang tidak membuat persediaan menyemak maklumat syarikat di halaman web bakal menemui jalan buntu apabila panel temuduga bertanya tentang “Apa pandangan anda tentang syarikat kami…”

Bagi jawatan kerajaan, anda berkhidmat dengan kerajaan. Apa yang harus anda peka adalah berkenaan jawatan. jang tidak mengetahui maklumat tentang jawatan yang mereka mohon menunjukkan mereka tidak berusaha dengan cukup.

Ambil masa mengkaji syarikat dan jawatan terlebih dahulu sebelum hadir ke temuduga. Jika tidak, temuduga anda menjadi satu temuduga yang sia-sia sahaja.


13. Menggunakan bahasa pasar

Bahasa pasar adalah bahasa yang tidak formal. Ia digunakan dalam perbualan harian anda bersama rakan baik anda dan kenalan yang lain. Sesi temuduga meminta anda menggunakan bahasa yang formal dan teratur.

Mengambil mudah dalam soal bahasa ini memungkinkan anda diterima bekerja kerana ia memberi persepsi yang kurang baik kepada panel temuduga. Ingat, mereka yang menemuduga anda adalah orang yang berpengalaman dan lebih tinggi pengetahuan mereka daripada anda.

Oleh itu, gunakan bahasa yang lebih formal untuk menghormati mereka dan menghargai mereka sebagai orang yang berpengalaman.

Bonus : hargai panel temuduga

Manusia suka dihargai. Anda juga begitu. Oleh itu, selepas tamat temuduga berikan penghargaan kepada mereka dalam bentuk pujian atau mengucapkan terima kasih kerana meluangkan masa menemuduga anda. Bukannya terus beralih dan terus beredar.


Dapatkan nama dan emel panel temuduga untuk anda menulis emel ringkas untuk ucapan terima kasih anda sekali lagi selepas pulang ke rumah. Ia nampak biasa, tetapi kesannya diluar jangkaan anda.

Jika dalam perniagaan ia dinamakan ‘After Sale Service’.


14. Terlalu ‘demand’

Terlalu ‘demand’ semasa temuduga juga boleh membuatkan anda gagal lebih awal. ‘Demand’ bermaksud anda meminta pihak syarikat sediakan rumah, kenderaan dan pelbagai kelengkapan lain untuk anda.


Tidak salah untuk ‘demand’ jika anda sememangnya seorang yang menjadi rebutan dipasaran. Tetapi jika ia adalah temuduga anda untuk melompat kerja ke tempat kerja baru, elakkan dari terlalu meminta-minta.


‘Demand’ bagi pihak syarikat adalah satu bentuk pelaburan mereka kepada anda. Bagaimana mereka boleh laburkan banyak kemudahan untuk anda sedangkan anda belum menunjukkan prestasi yang baik lagi kepada mereka?


15. Terlalu berpolitik

Adakalanya panel temuduga menguji anda dengan fahaman politik. Mereka ingin melihat pendapat anda tentang hal-hal dunia luar. Namun, anda harus berhati-hati dalam memberikan pendapat anda supaya tidak menampakkan anda menyebelahi sesiapa. Atau dalam erti kata lain anda terlalu fanatik kepada sesuatu parti.

Jawab secara ‘general’. Berpolitik bukan tempatnya di dalam bilik temuduga. Panel temuduga menyoal anda dengan niat untuk melihat sejauh mana kefahaman dan keseriusan anda dalam politik negara.


Bersederhanalah. Usah kerana politik anda tidak diterima kerja.

klik sini ==> http://tinyurl.com/LulusTemudugaSPA2017




PembantuTadbirKewanganGredW19, pembantu tadbir w19, PembantuHidupanLiarGredG19, pembantu hidupan liar g19, PembantuHidupanLiarGredG11, PembantuTadbirPerkeranianOperasiGredN19, pembantu perkeranian n19, pembantu kerani n19


Pelawat terakhir
php tiada pelawat untuk dipaparkan.

Komen
Ahli lain tidak buat sebarang komen untuk php.

Kawan
Tiada kawan untuk dipaparkan.
Versi Ringkas Masa sekarang: 25th June 2017 - 03:08 AM