IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Miliki nombor telefon unik anda sekarang!, Perniagaan nombor telefon super vvip numbers
abdfatah
kiriman Sep 24 2008, 03:23 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



Penjualan nomor telefon.... tak tau laa nak kategori area mana pasal penjualan nomor telefon nih. Apa yang mengherankan saya adalah berkenaan nomor-nomor telefon unik dan tersendiri dan dijual dengan harga yang tertentu. Persoalannya kenapa ia menjadi begitu mahal dan berharga. Bukan simkad aje boleh dijual... Nomor telefon pun boleh diniagakan?

cuba teka...?

0139419999 = berapa hareganya?

0169433333 = berapa hareganya?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 24 2008, 06:02 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (abdfatah @ Sep 24 2008, 03:23 PM) *
Penjualan nomor telefon.... tak tau laa nak kategori area mana pasal penjualan nomor telefon nih. Apa yang mengherankan saya adalah berkenaan nomor-nomor telefon unik dan tersendiri dan dijual dengan harga yang tertentu. Persoalannya kenapa ia menjadi begitu mahal dan berharga. Bukan simkad aje boleh dijual... Nomor telefon pun boleh diniagakan?

cuba teka...?

0139419999 = berapa hareganya?

0169433333 = berapa hareganya?


fuyyoouu..mesti mahal nombor nih..aku rasa harga kedua2 nombor ni sama..aku rasalah, harganya dalam RM650-RM800 kan? sebab banyak nombor berulang tu..99999 dan 33333..tak taulah betul ke tak..ni aku main agak2 aje.yerlah kot..tapi kalau silap hari bulan, harga nombor camni boleh jadi dalam seribu lebih satu nombor..aku pun tak faham nape orang nak beli no camner..padaahal nanti, orang nak call kita pun search kat phonebook jugak kan? tulah sebab aku pun hanya hafal nombor umah n family aku jer..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abdfatah
kiriman Sep 24 2008, 10:27 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



0139419999 = berapa hareganya? harganya rm500 lebih.

0169433333 = berapa hareganya? harganya rm1000 lebih.

rasanya nombor yang unik tu akan meningkat dari semasa ke semasa. itu baru nombor telefon yang unik... belum lagi nomor plat keter. nombor plat keter tu biasa laa dengar sehinggakan nak jual keter tu mahal nombor dari kereta. aduhai... nomor punya pasal sanggup berhabis duit sakan...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 25 2008, 07:21 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



apa yang aku tau nombor macam ni memang mahal. Aku ada beli satu nombor yang aku lihat cantik jugak kat mata aku. nombor dia cam ni. 014-68868814. aku beli Rm10 jer. Kenapa murah? sebab ada nombor 4. ini semua kebanyakan yang beli adalah kaum cina kerana kepercayaan mereka kepada feng shui. tu jangkaan aku la.

satu lagi bila nombor ni keluar, para peniaga akan berebut rebut utk membuat bidaan kepada nombor nombor yang cantik ni. sebab tu harga dia boleh capai beratus ratus macam tu,


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 28 2008, 09:45 PM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



Mahal jugak ye..
dah lebih kurang harga enset dah..
baik beli enset terus...

plat keta memang tak heran la..baru2 ni kan kecoh kerajaan pahang kuar duit belanja puluhan ribu just utk bid plat keta...
harga bid je dah lebih mahal daripada harga keta ...


QUOTE (abdfatah @ Sep 24 2008, 10:27 PM) *
0139419999 = berapa hareganya? harganya rm500 lebih.

0169433333 = berapa hareganya? harganya rm1000 lebih.

rasanya nombor yang unik tu akan meningkat dari semasa ke semasa. itu baru nombor telefon yang unik... belum lagi nomor plat keter. nombor plat keter tu biasa laa dengar sehinggakan nak jual keter tu mahal nombor dari kereta. aduhai... nomor punya pasal sanggup berhabis duit sakan...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Oct 5 2008, 07:06 PM
Kiriman #6


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Setiap orang ada minat masing2...
Yang giler nak no lawa sanggup berhabis duit semata2 kerana ni
Benda ni bagi aku...masa nak bagi no awal2 jer rasa bangga
Tp korang rasa lepas member tu masuk no korang dalam handset...dia tengok no ke nama masa nak call? tongue.gif
Aku x ingat pun no member2...kecuali no orang2 penting dalam hidup e.g., isteri,parents & adik beradik
Kalo plate no kete aku rasa berbaloi...coz ramai mata yang memandang biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cikiah
kiriman Oct 8 2008, 11:44 AM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 8-October 08
Daripada: peyrock
No. Ahli: 101



uikss..dasyat tul..mahal giler..


--------------------
Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu...Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Oct 8 2008, 01:49 PM
Kiriman #8


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your DŽEamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



Bagi yg berduit lebih takde hal pnyea, nak beli no mcm ni. Dah diorang minat, nak uat cm mana kan. Tu baru no phone, belum masuk no plate kete lagi. Mau ratus ribu orang bida. Ok je . Kita jgn berdengki ckupla kalau orang pakai no mahal atau apa ke. Kalau kita mampu beli je la, tak mampu diam2 ckupla Hehe



--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Oct 9 2008, 08:58 AM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



hhahahaha. bukan dengki ni. kan elbih baik kalau orang tu bagi sedekah. haha. saja nak melawak di pagi hari


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 25th October 2014 - 05:25 PM