IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Software untuk melajukan Internet, sume provider bleh support
fizi
kiriman Dec 24 2009, 11:24 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 22-November 09
No. Ahli: 1,894



nie ada lah software untuk melajukan internet

sume provider leh dapat serta crack

sesuai digunakan oleh provider streamyx, p1wimax, celcom broadband, maxis dan bnyk lg


download sini



Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Dec 24 2009, 11:37 PM
Kiriman #2


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,848
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



cfossepik rupanya....

ini yg wa pakai......


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Dec 25 2009, 12:07 PM
Kiriman #3


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,142
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Hmmm .. dah banyak cerita tentang CfosSpeed nih, nak guna juga kena take own risk ler .. you may experiencing major Network bugging on some occasions or you may lost the connections totally.

Yup, manual tweak spt ganazz bagi tu bagus sekali, boleh undo cukup mudah, mungkin ganazz boleh share dengan kita biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Dec 25 2009, 12:16 PM
Kiriman #4


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 738
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



thanks fizi.. leh try

ganazz.. share ler mcm best jer demo punya tu.. smile.gif


--------------------
www.matg.org
Just About Something 1.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Dec 25 2009, 05:29 PM
Kiriman #5


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,848
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



Berikut ini adalah cara sederhana untuk meningkatkan kelajuan Cable / DSL. Copy paste ke dlm note pad, simpan sebagai "DslBoost.reg".


REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Tcpip\Parameters]
"GlobalMaxTcpWindowSize"=dword:0000ffff


gostan, jika tak menjadi....

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Tcpip\Parameters]
"GlobalMaxTcpWindowSize"=dword:00007fff


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Dec 25 2009, 07:29 PM
Kiriman #6


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,142
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Boleh guna dalam Windows Vista & 7 tak?
TCP Windows Size rasanya fixed kecuali dalam XP je ..
Ganazz guna settings dan OS mana?
Ada improvements?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Dec 25 2009, 07:47 PM
Kiriman #7


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,848
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



guna ngan win 7 & xp. vista tak test. ngan xp masa guna, ada menjadi download speed stat 7 ratus kb per seken sebelum stabil untuk pakej 384 streamyx (dulu2 saya punya pekej streamyx). Untuk win 7 saya guna pasal saya punya pakej upgrade super deal buat masa ni memang menyakitkan hati. Loading browser ada jadi pantas bila guna. Lega la sket! download , susa la cakap kalo nak kata bole laju....

Masalah diskonet line tenet kira biasa la bila terjadi download speed luarbiasa (XP). Line telefon jadi semacam nak rosak. Ada gangguan bunyi. Call 100, dorang tanya balik, aper sudah main?

Nak tau berkesan atau sebaliknya, bukan susah.... cuma double klik atas 'reg.' tu lepas online, tengok la cam ner....



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Dec 25 2009, 10:23 PM
Kiriman #8


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,142
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Hahaha .. thanks ganazz .. bab tenet slow selepas upgrade tu rasanya semua orang alami, bukannya sebab upgrade tapi memang Streamyx tengah uzur sekarang ni .. kadang2 tak respond langsung, kadang2 terputus2, kadang2 tak de langsung 1 hari .. haaa, semua tu aku sedang alami la .. tapi aku tak la kisah sangat.

Tentang .reg atas tu, dalam default Windows 7 tak de, dalam XP ader la, kalau guna Windows 7 yang .reg gostan tu tak perlu la kot, delete aje terus. Lagi pun dalam Windows 7, TCP Windows Size dikawal dalam Global Auto Tuning yang hanya boleh disable, restricted, highly restricted, experimental dan normal. Semua value adalah fixed.

Rasa aku cam tu laa .. betul kot, kalau salah ko kasi betulkan rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Dec 26 2009, 06:39 AM
Kiriman #9


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,848
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



windows 7 sememangnya kategori tersiap sila guna! tak perlu pikir nak POW2! hface.gif Line tenet je nak kena pandai tarik sama TMNet! Tiup pakai ayat 100 atau jampi pakai emel.

Abis laju masa buat carian di google pakai browser seamonkey, result keluar dalam masa 0.06 saat! Stakat yg sy dapat.


Internet tips:
KLIK


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 25th April 2014 - 04:05 AM