Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Betul ke Wanita ni memang Kompleks
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Keluarga & Rumahtangga
Mukasurat: 1, 2
missnariza
Selalunya...

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau
Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan alaamak byk la aku ambik
30. Sampai depan kaunter berapa?
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35.. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

tapi x semua p/puan cerewet camnie....sudi-sudilkanlah berikan komen..

cv.gif
♦محمد أفيق♦
banyaknya 'langkah-langkah'....
cam diri sendiri aje..jgn marah ye.
tapi mmg betul pon cam tu..
ade aje mulut nya nak bercakap..
bile dah start gosip..pastu mesti ade yang mencelah..
"dah...dah...tak baik cakap hal org.."
hahaha...pastu sambung blk...teruskan..kadang2 sampai blk..
kat rumah siap sms lagi...
tak puas hati sebab nasi mase mkn tghhari tadi tak sedap..... rolleye0012.gif
mat.g™
bagi aku perempuan ni bukan setakat 'kompleks' jer.. malahan mereka ini sejenis 'kompleks membeli belah' sebab majoriti perempuan suka shopping w/pun sekadar window shopping.. laugh.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Jan 14 2009, 04:19 PM) *
bagi aku perempuan ni bukan setakat 'kompleks' jer.. malahan mereka ini sejenis 'kompleks membeli belah' sebab majoriti perempuan suka shopping w/pun sekadar window shopping.. laugh.gif

ape yg dia shopping..???
tak pernah habis..
ade aje yg kurang..
ermm...cm mane la org rumah aku nanti... rolleye0012.gif
missnariza
QUOTE (mat.g @ Jan 14 2009, 04:19 PM) *
bagi aku perempuan ni bukan setakat 'kompleks' jer.. malahan mereka ini sejenis 'kompleks membeli belah' sebab majoriti perempuan suka shopping w/pun sekadar window shopping.. laugh.gif


hik..hik...aku ske tu....jgn mare rclxm9.gif
missnariza
QUOTE (Cisqo87 @ Jan 14 2009, 04:21 PM) *
ape yg dia shopping..???
tak pernah habis..
ade aje yg kurang..
ermm...cm mane la org rumah aku nanti... rolleye0012.gif


ala ....Cisqo...
majoriti pompuan camtu...
hang kena la bersedia...
hface.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (missnariza @ Jan 14 2009, 05:12 PM) *
ala ....Cisqo...
majoriti pompuan camtu...
hang kena la bersedia...
hface.gif

dah tahu dah...pengalaman mengajar kita...
letih menunggu kadang2...rase nak tinggalkan aje pon ade.
biau dia tdo situ..esok pagi mase kedai tu bukak baru amik...
missnariza
aku rasa la...walaupun ramai gak org pompuan cam.gitu,
ada juge lelaki flex.gif yang agak2 lebih kurang cam..tu....,
cuma caranya berbeza skit kot....
mat.g™
QUOTE (missnariza @ Jan 16 2009, 04:10 PM) *
aku rasa la...walaupun ramai gak org pompuan cam.gitu,
ada juge lelaki flex.gif yang agak2 lebih kurang cam..tu....,
cuma caranya berbeza skit kot....

memang ada lelaki yg jenis lebih 'kompleks' drp perempuan... ni jenis yg dipanggil 'metroseksual guy'...

depa ni jenis jaga penampilan dan berfesyen, pakai baju mahal2, minat kaler pink, suka perfume... etc

ada lagi satu golongan lelaki yg lembut awww awww.. tu lagiklah tahap kompleks nya lebih memeningkan berbanding perempuan..
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Jan 16 2009, 05:17 PM) *
depa ni jenis jaga penampilan dan berfesyen, pakai baju mahal2, minat kaler pink, suka perfume... etc

ada lagi satu golongan lelaki yg lembut awww awww.. tu lagiklah tahap kompleks nya lebih memeningkan berbanding perempuan..

yg minat color pink tu name dia Pinky..
yg awww awww tu mmg komplek..melebihi org pompuan...tak kuasa layan..
kadang2 muke pon cam shopping komplek bile make-up..ngeri..
aina_sara
u all ni x baik tau kutuk2 nyah.. diorang pun manusia gak. kdg2 diorang ni lebih memahami kaum wanita berbanding kaum lelaki yg tau nak membuli kaum wanita je.

♦محمد أفيق♦
QUOTE (aina_sara @ Jan 16 2009, 09:20 PM) *
u all ni x baik tau kutuk2 nyah.. diorang pun manusia gak. kdg2 diorang ni lebih memahami kaum wanita berbanding kaum lelaki yg tau nak membuli kaum wanita je.

tak semua lelaki yg tau nak membuli kaum wanita..
cam aku...tak tahu langsung nak membuli wanita..ha...membuli pon aku tak tahu ape benda..
membelai lagi ade la.... friends.gif
Lady
QUOTE (Cisqo @ Jan 16 2009, 10:05 PM) *
tak semua lelaki yg tau nak membuli kaum wanita..
cam aku...tak tahu langsung nak membuli wanita..ha...membuli pon aku tak tahu ape benda..
membelai lagi ade la.... friends.gif


membelai je ko taw ek,huahuaua
kitaowg pon manusia gak,mcm ko owg laki gak hface.gif hface.gif


♦محمد أفيق♦
QUOTE (Lady @ Jan 20 2009, 04:30 PM) *
membelai je ko taw ek,huahuaua
kitaowg pon manusia gak,mcm ko owg laki gak hface.gif hface.gif

iye la..
membelai itu sifat yg semulajadi bagi seorang lelaki...
missnariza
QUOTE (Cisqo @ Jan 20 2009, 05:56 PM) *
iye la..
membelai itu sifat yg semulajadi bagi seorang lelaki...


mmm...iye...ke Cisqo
setahu aku selalunya nya lelaki nie mahu dibelai oleh wanita je... cv.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (missnariza @ Jan 20 2009, 06:01 PM) *
mmm...iye...ke Cisqo
setahu aku selalunya nya lelaki nie mahu dibelai oleh wanita je... cv.gif

ade jugak...tak dinafikan...
tapi...ingin membelai lagi terserlah dari ingin dibelai... hface.gif
mat.g™
QUOTE (Cisqo @ Jan 20 2009, 06:06 PM) *
ade jugak...tak dinafikan...
tapi...ingin membelai lagi terserlah dari ingin dibelai... hface.gif

sbenarnya Cisqo ingin membelai dan dibelai... sape mau dibelai Cisqo sila angkat tangan... kekekekeeee laugh.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Jan 20 2009, 08:41 PM) *
sbenarnya Cisqo ingin membelai dan dibelai... sape mau dibelai Cisqo sila angkat tangan... kekekekeeee laugh.gif

ehem...ehem... tongue.gif wub.gif
jgn ckp cam tu mat...
segan la
missnariza
QUOTE (Cisqo @ Jan 20 2009, 10:35 PM) *
ehem...ehem... tongue.gif wub.gif
jgn ckp cam tu mat...
segan la


mmm dah agak dah...
Cisqo tu, .....
Segan2 la plak... hface.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (missnariza @ Jan 21 2009, 12:04 AM) *
mmm dah agak dah...
Cisqo tu, .....
Segan2 la plak... hface.gif

mmg la segan..
muda lagi...
suke kenakan aku si mat ni...
mat.g™
QUOTE (missnariza @ Jan 21 2009, 12:04 AM) *
mmm dah agak dah...
Cisqo tu, .....
Segan2 la plak... hface.gif

dia segan tapi mahu tu miss.... hehe
missnariza
QUOTE (mat.g @ Jan 21 2009, 08:15 AM) *
dia segan tapi mahu tu miss.... hehe


iye..ke mat .g... sungguh ke mat .g...
biar btul ... blink.gif
hik, hik,....mmm....
♦محمد أفيق♦
QUOTE (missnariza @ Jan 21 2009, 08:34 AM) *
iye..ke mat .g... sungguh ke mat .g...
biar btul ... blink.gif
hik, hik,....mmm....

ape kata kita bukak topik lain???
asyik aku aje kene...
wandisini
QUOTE (Cisqo @ Jan 21 2009, 08:43 AM) *
ape kata kita bukak topik lain???
asyik aku aje kene...

aku baca mula tajuk topik ni pasal wanita kompleks..
last2 dah jadi topik membelai cisqo lak... rolleyes.gif
mat.g™
QUOTE (wandisini @ Jan 29 2009, 01:13 AM) *
aku baca mula tajuk topik ni pasal wanita kompleks..
last2 dah jadi topik membelai cisqo lak... rolleyes.gif

ok berbalik kita kpd topik asal.. wanita ni dikatakan kompleks sbb suka sgt dengan kompleks membeli belah.... hehe jgn mare je wanita2 sekelian..... biggrin.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Jan 29 2009, 08:52 AM) *
ok berbalik kita kpd topik asal.. wanita ni dikatakan kompleks sbb suka sgt dengan kompleks membeli belah.... hehe jgn mare je wanita2 sekelian..... biggrin.gif

aku setuju..kat mane2 kompleks pompuan aje ramai.
yang lelaki bawak barang aje
Carool_87
mmg lelki ske di blai n mmbelai org ppuan.klu x bt tue smua..tue bkn prhubungan yg terbek..ok...so xslh lelaki cmtue...n ppuan perlu tau x smua per ppuan nk lelaki dpt tunaikan k, mse brsma n cm2 la..ppuan slalu nk slalu di dmpingi n di manjakan..lelaki de hidup sosial, bersama rkan, bkerja dll.so kne ar pam lelaki yer ppuan..jgn tbe je SMS....tik,tok,tik tok...emergency dr sorg gurl, lelaki pnye x pk kslmtan n tym nk dtg , rupenya nk singah g li perfume cz kadai nk tutup...adOOooooiiiii.. ppuan2x...x ubh2..hehehehe gedik.gif rclxm9.gif

nie jz gmbran xder mengna ngan dri sndri eik n org len..tp mmg ppuan kompleks tol..
sHäm
Wanita ni tak lah kompleks sangat .. cemburu , kuat merajuk , pikir yang bukan2 tu lah yang lebih dan itu lah sesetengah orang kata kompleks .. walhal compact , compact dengan perasaan sedemikian icon_rolleyes.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (e_sentinel @ Jan 30 2009, 09:20 PM) *
Wanita ni tak lah kompleks sangat .. cemburu , kuat merajuk , pikir yang bukan2 tu lah yang lebih dan itu lah sesetengah orang kata kompleks .. walhal compact , compact dengan perasaan sedemikian icon_rolleyes.gif

kuat merajuk tu mmg tepak sekali..
sesiapa ade pengalaman bercinta..
faham la pasal pompuan ni..
missnariza
QUOTE (e_sentinel @ Jan 30 2009, 09:20 PM) *
Wanita ni tak lah kompleks sangat .. cemburu , kuat merajuk , pikir yang bukan2 tu lah yang lebih dan itu lah sesetengah orang kata kompleks .. walhal compact , compact dengan perasaan sedemikian icon_rolleyes.gif


amboi2 da..lebeh...nie... mad.gif bruce.gif
sHäm
oops.gif rolleye0012.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (e_sentinel @ Jan 31 2009, 10:47 AM) *
oops.gif rolleye0012.gif

ha..kan dah kena marah...tahu pon takut... gedik.gif
Carool_87
QUOTE (missnariza @ Jan 30 2009, 11:59 PM) *
amboi2 da..lebeh...nie... mad.gif bruce.gif




xtkOt pun..kenyet je mata..dah cair.. 24.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (Carool_87 @ Feb 1 2009, 11:16 PM) *
xtkOt pun..kenyet je mata..dah cair.. 24.gif

aku kenyit mate kat ko..nak??
ha...cair x?cair x? wink.gif
sHäm
QUOTE (missnariza @ Jan 30 2009, 11:59 PM) *
amboi2 da..lebeh...nie... mad.gif bruce.gif

Uiii .. garang ye cik miss ni gigitkuku.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (e_sentinel @ Feb 2 2009, 12:09 PM) *
Uiii .. garang ye cik miss ni gigitkuku.gif

itu adalah sifat semulajadi wanita2 yg bergelar miss..
cepat marah...
sifat lelaki yg masih single akan takut..kalau dah berpengalamn..ok aje.xde masalah
JANGAN MARAH SEMUA
Carool_87
wah2...qifa nie cm der pglaman jer,dlu tkot ngan awek ey....da kntoi..hahahaaha da.gif
ganazz
If you play up the romance too much, you’ ll push a button inside of a
woman called “ He loves me and wants to marry me.” So be careful.
muz
QUOTE (missnariza @ Jan 14 2009, 03:53 PM) *
Selalunya...

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau
Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan alaamak byk la aku ambik
30. Sampai depan kaunter berapa?
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35.. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

tapi x semua p/puan cerewet camnie....sudi-sudilkanlah berikan komen..

cv.gif

memang pun sllnya mcm ni la.....
ganazz



♦محمد أفيق♦
QUOTE (ganazz @ Mar 1 2009, 01:10 PM) *

ape maksud tersirat nya ni???
ganazz
QUOTE (qifa_87 @ Mar 1 2009, 09:16 PM) *
ape maksud tersirat nya ni???

off topix ah! coz, pompuan ni.... dia ada satu yg 9 nisbah satu berbanding ngan lelaki....well.... kenapa pompuan suka pakai minyak wangi sampai ber'pengoi'2? walaupun dia orang mesti tau bab haram nih! Nak soh org lelaki hidu? Sembur abis seluruh bodi.... ngan harapan mewangi dr nine 2 five.... pompuan ni ada satu tempat, cukup suka kalo lelaki menghidu. bukan cium! bukan kat tempat yg kebanyakan org lelaki lumrah terfikir.... fikir2 la ya.... balik test sendiri....
aina_sara
QUOTE (ganazz @ Mar 3 2009, 11:06 PM) *
off topix ah! coz, pompuan ni.... dia ada satu yg 9 nisbah satu berbanding ngan lelaki....well.... kenapa pompuan suka pakai minyak wangi sampai ber'pengoi'2? walaupun dia orang mesti tau bab haram nih! Nak soh org lelaki hidu? Sembur abis seluruh bodi.... ngan harapan mewangi dr nine 2 five.... pompuan ni ada satu tempat, cukup suka kalo lelaki menghidu. bukan cium! bukan kat tempat yg kebanyakan org lelaki lumrah terfikir.... fikir2 la ya.... balik test sendiri....


tempat mana tu ganazz?? ketiak ke??? ko suka cium ketiak pempuan ke ganazz?? ko mmg ganazzzzzzzzzzzzz!! 24.gif
Carool_87
QUOTE (aina_sara @ Mar 4 2009, 11:58 AM) *
tempat mana tu ganazz?? ketiak ke??? ko suka cium ketiak pempuan ke ganazz?? ko mmg ganazzzzzzzzzzzzz!! 24.gif



hahaha hface.gif
tp den der bc pper ar dlm kjian prof nth ner nth..die kte cium ktiak gurl kuat seks...
pnin jgk kple den tym tue..cm x logik jer..
jap2x korg jgn pk aku bt lak..lompang kang.. bruce.gif

ganazz
perli ya.... hang tak kan tak tau, pompuan sebenarnya dia sangat suka kalo laki dia menghidu bau (Bukan cium) kat bahagian perot dia gedik.gif
Lagi power guna idung tu kasi tarik bau bior sampai bunyi KHAW2!!! hface.gif nanti ada yg dok dengor sora tergelak geli!!!! rolleye0012.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (ganazz @ Mar 20 2009, 06:24 PM) *
perli ya.... hang tak kan tak tau, pompuan sebenarnya dia sangat suka kalo laki dia menghidu bau (Bukan cium) kat bahagian perot dia gedik.gif
Lagi power guna idung tu kasi tarik bau bior sampai bunyi KHAW2!!! hface.gif nanti ada yg dok dengor sora tergelak geli!!!! rolleye0012.gif

bau perut...kenapa suke cam tu plak..
agaknya kalau yang mengandung lagi best kot...besar sikit...byk ruang leh bau..
WaKenaBeb
QUOTE (aina_sara @ Mar 4 2009, 11:58 AM) *
tempat mana tu ganazz?? ketiak ke??? ko suka cium ketiak pempuan ke ganazz?? ko mmg ganazzzzzzzzzzzzz!! 24.gif

bau ketiak pompuan mmg tengik klu x pakai ape2. nk2 klu x mandi 1 ari. leh pengsan siot..!!! hahaha... leleh.gif laughing.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (WaKenaBeb @ Mar 21 2009, 12:42 PM) *
bau ketiak pompuan mmg tengik klu x pakai ape2. nk2 klu x mandi 1 ari. leh pengsan siot..!!! hahaha... leleh.gif laughing.gif

same aje..lelaki pompuan..bau mmg mantooppp...
Carool_87
QUOTE (cisqo87 @ Mar 21 2009, 02:29 PM) *
same aje..lelaki pompuan..bau mmg mantooppp...



yke mantop den blum lg bau ppuan bpuluh..nt den cube...hahahaha rclxm9.gif
tp leh sesak nfas x?..seriau jugk.. 105.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (Carool_87 @ Mar 25 2009, 01:59 AM) *
yke mantop den blum lg bau ppuan bpuluh..nt den cube...hahahaha rclxm9.gif
tp leh sesak nfas x?..seriau jugk.. 105.gif

ade ke peluh wangi????kalau wangi..deodorants tak laku la..semua nak berpeluh aje..

tapi..kalau makan beras wangi..mesti buang angin dan peluh pon wangi..hahai..
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019