Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Anugerah Juara Lagu
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Hiburan
♦محمد أفيق♦



hidup muzik indie, inilah kali kedua band indie berjaya merangkul Anugerah Juara Lagu, setelah band Estranged mengonggoli trofi tersebut tahun lepas. Tahniah buat Meet Uncle Hussain!


Keputusan Anugerah Juara Lagu 23 bagi tahun 2008 adalah seperti berikut:

Juara Lagu 2008 : Lagu Untukmu nyanyian Meet Uncle Hussain

Lagu Balada Terbaik : Sampai Syurga nyanyian Faizal Tahir

Lagu Pop Rock Terbaik : Lagu Untukmu nyanyian Meet Uncle Hussain

Lagu Etnik Kreatif Terbaik : Persoalan Cinta nyanyian Farawahida

Vokal Terbaik : Sampai Syurga nyanyian Faizal Tahir

Persembahan Terbaik : Sampai Syurga nyanyian Faizal Tahir

mmg tidak ku sangka...M.U.H akan menang..erm..ingatkan faizal..sebab persambahan ngan vokal dia menang..adoi...
anda pula bagaimana???betul ke tekaan anda semua?? wait.gif
Lady
aku pon ingat faizal menang,rupa nya MUH....
anywhere,psembahan diowg lain dari yang lain sebab tu menang...
pakai make up ala2 badut hface.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (Lady @ Jan 19 2009, 08:36 AM) *
aku pon ingat faizal menang,rupa nya MUH....
anywhere,psembahan diowg lain dari yang lain sebab tu menang...
pakai make up ala2 badut hface.gif

persembahan faizal pon ok...
siap ade potong rambut lagi..
tapi..yg best..persembahan terakhir tu..
dak2 tu suara sedap..
jamal pon dah makin smart..
mat.g
hahaha "jumpa pacik husain" juga yg menang... pasti pacik husain depa cukup banga... aku sampai sakng tertanya2 pasai la nama kumpulan depa ni Meet Uncle Hussain...
WaKenaBeb
aku x nk komen ape2 sbb aku mmg x minat dan amik tahu pon pasal dunia hiburan ni. hehehe... biggrin.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Jan 19 2009, 10:27 AM) *
hahaha "jumpa pacik husain" juga yg menang... pasti pacik husain depa cukup banga... aku sampai sakng tertanya2 pasai la nama kumpulan depa ni Meet Uncle Hussain...

sebab dulu mase nak buat lagu...kejap2 mesti nak jumpe pak cik husin..
nak lagu aje..pak cik husin..
sebab tu la terus letak name tu..
ha..pandai tak aku reka cite?
eskep
Nak ikutkan persembahan + vocal + etc MUH ni biasa jer, best lagik Faizal Tahir.
♦محمد أفيق♦
QUOTE (eskep @ Jan 20 2009, 11:30 AM) *
Nak ikutkan persembahan + vocal + etc MUH ni biasa jer, best lagik Faizal Tahir.

itu semua keputusan juri..
tak boleh dipertikaikan....
mat.g
QUOTE (Cisqo @ Jan 20 2009, 12:19 PM) *
itu semua keputusan juri..
tak boleh dipertikaikan....

ala biasa program2 mcm ni pon banyak politik dan faktor2 carik makan.. sbb dah faizal tahir tu sapu 3 title... depa nak jugak naikkan band indie dlm industri muzik malaysia ni jadi kasikla chance kat MUH jadik juara... yerla kalo ikut logik FT dah dpt vokal terbaik + juara kategori + persembahan terbaik... patut dia lah juara lagu.. tapi elok gak MUH jadi juara, takde la FT sorang2 dpt durian runtuh.... kongsi2 la kan.. smoke.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (mat.g @ Jan 20 2009, 12:29 PM) *
ala biasa program2 mcm ni pon banyak politik dan faktor2 carik makan.. sbb dah faizal tahir tu sapu 3 title... depa nak jugak naikkan band indie dlm industri muzik malaysia ni jadi kasikla chance kat MUH jadik juara... yerla kalo ikut logik FT dah dpt vokal terbaik + juara kategori + persembahan terbaik... patut dia lah juara lagu.. tapi elok gak MUH jadi juara, takde la FT sorang2 dpt durian runtuh.... kongsi2 la kan.. smoke.gif

tepat sekali..
kalau dia menang semua..
cam dia sorang plak masuk
pasni jgn ade adegan bukak baju lagi..
biey_ila
ziana zain pun best gak.. ingt die yg menang.... huhuhuhu flex.gif
Lady
QUOTE (biey_ila @ Jan 20 2009, 02:40 PM) *
ziana zain pun best gak.. ingt die yg menang.... huhuhuhu flex.gif



ila pyokong kak ziana rupanya....
missnariza
aku tak minat le sangat Meet Uncle Hussain
nie.
Tapi aku ske Lagu Untukmu nyanyian Meet Uncle Hussain ni, gedik.gif
terutamanya Suara dia yang....lain skit
♦محمد أفيق♦
QUOTE (missnariza @ Jan 20 2009, 05:55 PM) *
aku tak minat le sangat Meet Uncle Hussain
nie.
Tapi aku ske Lagu Untukmu nyanyian Meet Uncle Hussain ni, gedik.gif
terutamanya Suara dia yang....lain skit

kini MUH dah semakin dikenali..
semakin ramai peminat...
xde siapa minat kat Aiman ke?
aina_sara
aku mmg x puas hati tul AJL kali ni. patutnya FT yang menang bukan 'pak husin'.. pak husin tu mmg ok.. tp lebih ok FT lg. ntah apa2 lah juri ni. AJL dulu pun patut FT menang, tp sbb kes bukak baju kena gam plak. kes ni pun aku x puas hati dah.. suka ati lah dia nak bukak baju, dia tu jantan, kalu pempuan dok bukak baju tak plak nak digamnya.. (citer lama daaa...)

kesimpulannya : aku x puas hati tul FT x menang. vmad.gif
eskep
QUOTE (biey_ila @ Jan 20 2009, 02:40 PM) *
ziana zain pun best gak.. ingt die yg menang.... huhuhuhu flex.gif

Best ker? 105.gif

Cam dah hilang taring jer nengok dia nyanyi sekarang... rolleyes.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (eskep @ Jan 21 2009, 12:42 PM) *
Best ker? 105.gif

Cam dah hilang taring jer nengok dia nyanyi sekarang... rolleyes.gif

dia mmg xde taring. dah buang.
tak ade sesiapa ke yg minat kat Aiman. penat dia pakai cam pak arab.
xde org suke...
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019