Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: cita-cita anda
CAKAP.Net > Cakap Komuniti > Cakap Kedai Kopi
wandisini
salam semua

aku jadi orang kedua bukak topik dlm kedai ni..yess...

masa kecik-kecik dulu atau masa kanak2 korang semua mesti da cita2 kan. sampai la dah anak sekarang ni, pa yg korang cita2 kan tu sampai tak atau jadi kenyataan tak..

aku..tak tercapai, kalu tak salah aku dulu cita2 aku jadi cikgu, sekrang jadi kerani je.hehe..tak tercapai akal mu langsung. aku tak ingat kenapa aku nak jadi cikgu dulu, munkin sbb kerjaya tu je paling dekat dengan kita..ye la..budak2 lagi. mana tau da jawatan pengarah syarikat, pembantu makmal ke

tapi masa aku kecik2 dulu, da kawan aku cita2 nak jadi komunis.hahahh...smpai sekarang aku ingat..

"mail kamu nak jadi apa" cikgu bertanya
"komunis cikgu, boleh tembak orang jahat"
suma tak gelak, sbb tak tau pa tu komunis...tapi aku rasa dia nak jadi askar, salah sebut tu
mat.g™
QUOTE (wandisini @ Feb 18 2009, 02:18 PM) *
"mail kamu nak jadi apa" cikgu bertanya
"komunis cikgu, boleh tembak orang jahat"
suma tak gelak, sbb tak tau pa tu komunis...tapi aku rasa dia nak jadi askar, salah sebut tu

hahaha kira ok gak cita2 kawan ko tu nak jadi komunis wan, kawan sekelas aku dulu ada yg bercita2 sbb nak jadi Polis Angkasa Gaban... laugh.gif
wandisini
QUOTE (mat.g @ Feb 18 2009, 03:03 PM) *
hahaha kira ok gak cita2 kawan ko tu nak jadi komunis wan, kawan sekelas aku dulu ada yg bercita2 sbb nak jadi Polis Angkasa Gaban... laugh.gif

pengaruh tv tu...hahahah rclxm9.gif rclxm9.gif

kawan ko tu musti ponteng sekolah agama kan..sbb masa aku sekolah dulu aku kena gi seolah agama petang, time citer tu suma berkumpul gi umah paling dekat dgn sekolah
♦محمد أفيق♦
QUOTE (wandisini @ Feb 18 2009, 03:19 PM) *
pengaruh tv tu...hahahah rclxm9.gif rclxm9.gif

kawan ko tu musti ponteng sekolah agama kan..sbb masa aku sekolah dulu aku kena gi seolah agama petang, time citer tu suma berkumpul gi umah paling dekat dgn sekolah

zaman bile cite tu??erm...
kalau nak cite pasal cita2..mase sekolah dulu berubah2..kan kena isi borang ape entah..kena tulis cite2.
pekerjaan yang paling popular pada waktu tu yg aku ingat ialah....polis...askar...dan doktor..xde la benda lain..
haha..skrg pon same..aku tgk kat profile pelajar2..xubah..
aku dulu nak jadi cikgu gak...tapi..belum kesampaian kot...jadi technician aje..
biey_ila
QUOTE (qifa_87 @ Feb 18 2009, 07:49 PM) *
zaman bile cite tu??erm...
kalau nak cite pasal cita2..mase sekolah dulu berubah2..kan kena isi borang ape entah..kena tulis cite2.
pekerjaan yang paling popular pada waktu tu yg aku ingat ialah....polis...askar...dan doktor..xde la benda lain..
haha..skrg pon same..aku tgk kat profile pelajar2..xubah..
aku dulu nak jadi cikgu gak...tapi..belum kesampaian kot...jadi technician aje..



saya lak.. no komen.. festime keje dlm hidup after hbs belajo... festime keje... byk giler cabaran n dugaannn... huhuhuhu... rs mcm nak resign pun ada... but now, sy dpt menerima ape yg berlaku, menerima segala cabaran... alhamdulillah......
♦محمد أفيق♦
QUOTE (biey_ila @ Feb 20 2009, 08:25 AM) *
saya lak.. no komen.. festime keje dlm hidup after hbs belajo... festime keje... byk giler cabaran n dugaannn... huhuhuhu... rs mcm nak resign pun ada... but now, sy dpt menerima ape yg berlaku, menerima segala cabaran... alhamdulillah......

first time keje mmg cam tu...xsampai setahun aku habis belajo...byk dah keje..tiap bulan 1 la agaknya..
entah bile la nak ttp....
wandisini
QUOTE (biey_ila @ Feb 20 2009, 08:25 AM) *
saya lak.. no komen.. festime keje dlm hidup after hbs belajo... festime keje... byk giler cabaran n dugaannn... huhuhuhu... rs mcm nak resign pun ada... but now, sy dpt menerima ape yg berlaku, menerima segala cabaran... alhamdulillah......


cita cita dulu nak jadi apa?
munger
aku dlu cita2 nk jadi pilot airplane tp disebabkan sumber kewangan abes SPM dlu terpaksa la aku tolak tepi..tp alhamdullillah la skang dh abes bljr dan insyaALLAH xlama lagi mungkin akan bergelar "enjin-nyior" atau yg same waktu dgnnya..tp klu ade rezki aku nk try mintak jadi pilot heli plak..insyaALLAH
♦محمد أفيق♦
QUOTE (munger @ Mar 1 2009, 03:58 AM) *
aku dlu cita2 nk jadi pilot airplane tp disebabkan sumber kewangan abes SPM dlu terpaksa la aku tolak tepi..tp alhamdullillah la skang dh abes bljr dan insyaALLAH xlama lagi mungkin akan bergelar "enjin-nyior" atau yg same waktu dgnnya..tp klu ade rezki aku nk try mintak jadi pilot heli plak..insyaALLAH

ooo..ni kes nak terbang ke angkasa la ni..cam awan dania...
insyaallah...ade usaha disitu ade jalan..
munger ni bakal "enjin-nyior" ape ye?
munger
...klu ade rezki maybe E&I la..tp klu dpt len pon lynkn aje..hhehe
ganazz
saya punya angan2, nak guna YM untuk buat bisnes aqiqah. Online tawar menawar secara sunnah supaya dapat pahala. melihat produk pilihan secara langsung. melihat ibadat aqiqah secara langsung. Boleh berniat skali. siibu boleh melihat ibadat aqiqah anak dia walaupun sedang lepak dihospital atau sedang berpantang dirumah bersama suami dan anak dia. pakai kamera la wei.... apo la.... nok masuk line sangat deh!!! pasang wayarleh dulu....
♦محمد أفيق♦
QUOTE (ganazz @ Mar 4 2009, 10:30 PM) *
saya punya angan2, nak guna YM untuk buat bisnes aqiqah. Online tawar menawar secara sunnah supaya dapat pahala. melihat produk pilihan secara langsung. melihat ibadat aqiqah secara langsung. Boleh berniat skali. siibu boleh melihat ibadat aqiqah anak dia walaupun sedang lepak dihospital atau sedang berpantang dirumah bersama suami dan anak dia. pakai kamera la wei.... apo la.... nok masuk line sangat deh!!! pasang wayarleh dulu....

nak buat akikah ni kena akad ke??
semua secara online...1 usaha yang menarik...
WebZone-_-Attack
Cita2 sy ialah mau jadi salah seorang jutawan, boleh tak ? bruce.gif

RM1juta mesti ada dalam BANK HSBC....................

Sekian serba sedikit cita2 sy.
Carool_87
dlu den kcik2 nk jd plis n tntra..xtau npe..tp da bsau den xtau cta den ar..xnmpk lg..cmne tue??...skg nie jz sbg tecnician..tp den xcke... bruce.gif
eskep
Dolu, masa kecik, seklah rendah, cite2... nak jadi juruterbang aka pilot... pastu bila masuk sekolah menengah, nak jadi polis lak. sekarang... semua tu tak jadi. aku keje lain, tak macam yg aku nak dulu.. huh.gif
padaiyappa©
cita cita eden nok berjayo dalam business networking
wandisini
QUOTE (Padaiyappa @ Mar 19 2009, 12:43 PM) *
cita cita eden nok berjayo dalam business networking


bisnes networking baru je mula akhir2 tahun ni...dulu masa kecik2 masa cikgu tanya nak jadi apa? jawap apa?
♦محمد أفيق♦
QUOTE (wandisini @ Mar 23 2009, 04:56 PM) *
bisnes networking baru je mula akhir2 tahun ni...dulu masa kecik2 masa cikgu tanya nak jadi apa? jawap apa?

jadi polis ngan askar...pekerjaan paling popular di kalangan pelajar2 sekolah rendah..
kalau yang pandai sikit.nak jadi peguam...
Carool_87
QUOTE (cisqo87 @ Mar 23 2009, 08:08 PM) *
jadi polis ngan askar...pekerjaan paling popular di kalangan pelajar2 sekolah rendah..
kalau yang pandai sikit.nak jadi peguam...



tp y tym kcik2 kite mnt plis n askar?.....
leh korg bgtau.... 105.gif
♦محمد أفيق♦
QUOTE (Carool_87 @ Mar 24 2009, 01:32 AM) *
tp y tym kcik2 kite mnt plis n askar?.....
leh korg bgtau.... 105.gif

mungkin pekerjaan itu yang selalu kita tgk dan mudah.lepas tu mereka2 yang keje polis ngan askar ni kuat..maklum lah ade pistol..mungkin..
sebab budak2 sekolah rendah ni..darjah 1-3..nampak kuat aje..ade pistol cam power ranger..mula la..jadikan idola..
wandisini
dulu da citer polis gak

polis angkasa gaban..tu sbb suma nak jadi polis, pastu dulu citer roda-roda kota raya famous amos...
ingatkah anda kepada sarjan misai??
Carool_87
QUOTE (cisqo87 @ Mar 24 2009, 08:18 AM) *
mungkin pekerjaan itu yang selalu kita tgk dan mudah.lepas tu mereka2 yang keje polis ngan askar ni kuat..maklum lah ade pistol..mungkin..
sebab budak2 sekolah rendah ni..darjah 1-3..nampak kuat aje..ade pistol cam power ranger..mula la..jadikan idola..



mgkin kot reason cmtue.kt msia plis n askar tu jerla hero..ner der pwer rngers msia btkn..msuk akal gk n tol gk kte wandisini..den dlu mnt srjan misai tue..roda-roda KL ke per tym tue...logik2x.. mega_shok.gif
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2020