Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: 3B Untuk Petua Orang Lambat Jodoh
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Lawak & Jenaka
B@zSh™
Seorang pemuda datang berjumpa seorang Ustaz untuk meminta nasihat..

Pemuda : "Ustaz.. Kenapa susah sangat saya hendak bertemu jodoh saya?sampai sekarang saya belum pernah ada kekasih... "

Ustaz : "Perempuan yang macammana menjadi idaman kamu?"
Pemuda : "Saya mahukan seorang gadis yang putih, cantik, tinggi, pintar,penyayang dan menyintai saya sepenuh hati... "

Ustaz : "Ohhh ... kalau begitu kamu harus melaksanakan petua '3B. 'B'yang pertama adalah 'BERUSAHA'... apakah kamu sudah banyak berusaha?"

Pemuda : "Susah terlalu banyak Ustaz... sudah merata tempat saya pergi untuk mendapat seorang gadis.."

Ustaz : "Kalau begitu kamu kena laksanakan 'B' yang kedua, iaitu
'BERDOA' dan juga 'BERPUASA'

Pemuda : "Sudah setiap kali saya berdoa selepas selesai sembahyang... saya juga akan berpuasa setiap hari isnin dan Khamis ... .."

Ustaz : "Nampaknya kamu sangat perlu melaksanakan "B" yang ketiga."

Pemuda : "Apa itu Ustaz! ?"

Ustaz : "BERCERMIN!"
mat.g™
haha tu kira bercermin dr segi rupa, poket, besi dan sebagainya la kan...

tapi pada pengamatan aku lah, lelaki yg tak hensem boleh jer dapat awek yg muka dan body yg cun... tp kalau pompuan yg tak cun susah sikitlah nak dpt lelaki yg hensem.
WaKenaBeb
QUOTE (mat.g @ Mar 4 2009, 09:06 PM) *
haha tu kira bercermin dr segi rupa, poket, besi dan sebagainya la kan...

tapi pada pengamatan aku lah, lelaki yg tak hensem boleh jer dapat awek yg muka dan body yg cun... tp kalau pompuan yg tak cun susah sikitlah nak dpt lelaki yg hensem.

Betol 2.. Org lelaki walaupon muka pecah umah tp berduit lg senang dpt awek cun. Tp ayat kena power la..
ganazz
orang lelaki, kalau sentiasa pakai smart,eksen cam tokey benk biar pokai melangit.... dok KL, gerenti la... awek auto mai ngorat. Kalo jenis yg auto dapat no phone plak, ayat power pompuan mengalah lelaki!!!!kita tak de plan nak mengorat, dia terlebih dulu stat!!!! carik mampiuh cam ni! UFO anytime siap melayang mari!!!!
♦محمد أفيق♦
QUOTE (ganazz @ Mar 4 2009, 09:38 PM) *
orang lelaki, kalau sentiasa pakai smart,eksen cam tokey benk biar pokai melangit.... dok KL, gerenti la... awek auto mai ngorat. Kalo jenis yg auto dapat no phone plak, ayat power pompuan mengalah lelaki!!!!kita tak de plan nak mengorat, dia terlebih dulu stat!!!! carik mampiuh cam ni! UFO anytime siap melayang mari!!!!

biar papa asal bergaya...bak kata org perak...
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019