Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Mudahnya Bahasa Inggeris ?@#$%
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Lawak & Jenaka
B@zSh™
Seorang anak baru saja tamat pengajiannya di luar negara.Setelah pulang ke Malaysia,ayahnya cuba menguji kemampuan anaknya berbahasa inggeris.Dia pun mula bertanya kepada anaknya...
Ayah : Buku dlm bahasa Inggeris apa?
Anak : De Buk. (The book)
Ayah : Pen dlm bahasa Inggeris apa?
Anak : De Pen. (The pen)
Lantas ayah berfikir bahawa Bahasa Inggeris adalah senang.Setiap benda dlm Bahasa Melayu bila deterjemahkan ke Bahasa Inggeris mesti ada 'De' dan setiap perkataan berikutnya mestilah dipendekkan.Keesokan harinya,si ayah bertemu dengan seorang rakan sebaya di kedai kopi.
Ayah : Aku dah boleh ckp omputihlah.
Rakan : Iye ke? Cuba engkau cakap 'kambing makan rumput' dlm bahasa Inggeris.
Ayah : Senang jer...." Dekam demak derum ".
Rakan : #%$&!?
♦محمد أفيق♦
dela deme debest.(lawak mmg best)
hahai...pandai tak?
eskep
Ekeke... senang btol nak cakap Inggeris ye.

Err... rasanya kalo letak topik ni dalam bhgn lawak, lagi sesuai kot B@zsh.
B@zSh™
Aku tersilap pos kot tongue.gif
Memang nak letak kat bahagian lawak hehe biggrin.gif

P/S : Kena mintak En Padaiyappa pindahkan topik ke bahagian lawak
aina_sara
silap parking la pulok..!
B@zSh™
Jangan mare eh tongue.gif
aina_sara
tp nape masih di sini?
B@zSh™
Aku x dapat nak transfer topik ke bahagian lawak
Mod kat sini adalah En Padaiyappa...dah lama x nampak Padaiyappa
Belum balik dari India kot
padaiyappa©
padaiyappa tidur sekejap
B@zSh™
QUOTE (Padaiyappa @ Mar 16 2009, 05:16 PM) *
padaiyappa tidur sekejap

Hehe...tidur ke sibuk berbisnes tongue.gif
Neway..thanks bro
aEiN
perghh senang nyer lgu 2,,,
jasmanjunid
best gak ... lawak... lawak boleh buat joke time belajo BI. Saper nak offer diri ajor JJ bahasa inggeris. JJ dulu sekolah atap so tak pandai speaking bi.
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019