Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Pengalaman semasa sekolah, matrik atau IPT yang tak boleh dilupakan
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Keluarga & Rumahtangga
wanmus
Sorry kalau salah post kat sini..rasanya dah betul kot..heheh

So kawan2...jomlah kita berkongsi sedikit sebanyak pengalaman kita semasa di sekolah, matrik, poli, IPT atau mana2 institusi pengajian dulu..rasanya mesti banyak yang kita boleh share kt sini untuk kita imbas kembali kenangan dulu2..hehhe..mesti seronok ingat masa muda2 dulu...mesti nakal2 jer semua ek..hehheh..tapi Alhamdulillah kerana berjaya di tahap ni..so, jomlah kita berkongsi..
wanmus
oklah..aku mulakan dulu ek..oleh kerana aku x masuk matriks atau mana2 insitusi pangajian selain UTM selepas habis sekolah, soo pengalaman kat sekolah n U jerlah ada..hehhe..

Ni cerita masa di asrama sekolah dulu..dulu skolah kt Kuala Terengganu, sekolah sheikh abd malek. aku duk asrama dari tingkatan 1 sampai setengah tingkatan 5 sebab pertengahan tingkatan 5 aku keluar asrama dan duk umah pak sedara aku..semua ni sebab aku tiba2 ade kesedaran untuk gi tuisyen..korang tau, oleh kerana tinggal beberapa bulan je nak SPM, aku gi dua tuisyen sekaligus..hehhe..mungkin semua Allah dah tentukan tapi aku tetap bersyukur kerana keputusan aku keluar asrama tu betul dan akhirnya dengan result SPM tu, aku diterima masuk UTM direct lepas SPM..dan batch aku last ade intake direct dari SPM..hehehe

Satu cerita best kat asrama aku ni time2 bulan poser cmni ialah nasi lemak..budak2 PUM atau Projek Usahawan Muda yang biasanya diuruskan oleh pelajar tingtkn 4, ada jual nasi lemak..yang kelakarnya sape2 nak kene tulis nama..kalau x memang x merasalah..hehhe..sedap tu memang sedap sangat2..aku boleh ingat lagi betapa sedapnya nasi lemak tu..hehhehe..walaupun harga RM1.20 satu, tapi kami tetap berebut nak beli..yerlh, kalau kat asrama kekadang sahur pagi tu x sedap dan nasi dah sejuk..lauk x yah nak cakaplah, kalau baling ke cermin pun boleh pecah sebab keras..hehehehe..

Setkat tu saja kot untuk permulaan..nanti kita kan masuk bab2 yang panas2 skit..hehhee..so kongsilah pengalaman anda pulak
taukey
aku punya kes sama cam ko gak. cuma aku kat uitm. biggrin.gif kat sekolah aku budak baik. dan kat U budak jahat. cuma satu sahaja yang masih kekal dari dulu sampai sekarang. aku tak pandai cari awek. ha ha ha. awek cari aku sekali dua jer. tu pun aku tak layan sangat. asyik bermain jer kerja.
hexagold
QUOTE (taukey @ Sep 26 2008, 07:45 PM) *
aku punya kes sama cam ko gak. cuma aku kat uitm. biggrin.gif kat sekolah aku budak baik. dan kat U budak jahat. cuma satu sahaja yang masih kekal dari dulu sampai sekarang. aku tak pandai cari awek. ha ha ha. awek cari aku sekali dua jer. tu pun aku tak layan sangat. asyik bermain jer kerja.


Awek tak yah cari, masa sekolah dan U dulu mana ada aku main awek. Kalau jodoh tu tak kemana.Aku plak masa kat U, pengalaman kena buli adalah pengalaman yang paling tak dapat dilupakan.Biasalah, masa minggu orientasi la diaorang ni ambik peluang.Macam-macam la kena. Lagi satu, budak-budakbergaduh kat depan asrama. Maklumlah aku ni tak suka keganasan.
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019