Sepasang suami isteri sudah lama mencuba utk mendapatkan anak. Setelah
mendapatkan nasihat dari doktor, akhirnya mereka bersetuju utk
menggunakan kaedah "anak tumpang" atau kata lain, isterinya itu akan
menggunakan benih lelaki lain utk mengandung..

Setelah bersetuju dan memilih bakal lelaki yang akan "menyedekahkan"
spermanya, maka satu hari.. berkatalah si suami "Ok sayang.. abang pergi
dulu... sebentar lagi lelaki tu akan datang..." (lelaki yang nak dermakan
sperma dia)

Sambil menunggu kedatangan penderma tersebut, tibaČ muncul seorang
jurugambar yang kerjanya ambik gambarČ bayi.

"Selamat pagi puan.. saya datang utk...." belum sempat habis bercakap,
si isteri tadi memotong kataČnya dan berkata "oh ya.. saya memang
menunggu awak.."

"errr ye ke?" kehairanan photographer tu..

"kalau macam tu..bagus la.. saya dah buat banyak bayi yang istimewa..
(maksudnya gambar bayi yang baik la.. )

"Itu la yang suami dan saya harapkan.."kata si isteri.." silakan masuk..
dan duduk la.."

"Hmmm macamana kita nak start???" tanya si isteri setelah beberapa
ketika...

"Serahkan pada saya puan... saya selalunya buat di bathtub... sekali kat
atas sofa.. dan beberapa kali di katil.. kekadang kat atas lantai di
ruang tamu saja. itu pun seronok juga..anda mesti suka..." kata lelaki
tadi menerangkan tempat2 yang sesuai utk diambil gambar..

"Bathtub??? atas lantai...??? Patutlah ianya tak pernah berkesan pada
saya dan suami..kami selalu lakukan di bilik tidur saja.. "jelas
isteri....

"Puan, tak da orang yang boleh gerenti ianya baik setiap kali.. tapi
kalau kita pelbagaikan posisi dan saya shoot dari beberapa angle.. saya
jamin...anda akan suka dengan resultnya... Si isteri tercengang...

"Puan..dlm keja saya nie..seseorang mesti mengambil masa sikit..saya
suka berada diluar dan didalam buat beberapa ketika.. tapi tentu puan tak
suka..

"Macam saya tak tau???" kata si isteri..Photographer tadi mengeluarkan
gambar2 bayi yang sungguh comel dari briefcasenya.. "yang ini saya buat
masa di atas bus kat London..

"Hah!...atas bas????" terkejut si isteri...

"Yang kembar ini plak memang tak disangka2.. bila anda tau bahawa memang
susah nak bekerjasama ngan emaknya.. " kata photograper tadi..

"Emaknyer susah nak bekerjasama????" tanya si isteri..

"Ya... memang susah.. sehingga saya terpaksa bawa dia ke Hyde Park utk
buat keja dengan baik.. orang ramai mengerumuni kami ketika itu..utk
melihat dengan jelas apa yang kami lakukan..."

"Di depan public???"tekazut si isteri. "Ya..dah tu..lebih kurang 3 jam
baru selesai.. emaknya.. menjerit.terpekik.. sehingga saya tak boleh nak
concentrate..bila tupai2 dah datang menghampiri alat saya.. saya terpaksa
berhenti melakukannya.. " cerita si Photograper..
"awak maksudkan tupaiČ tu really usik awak punya....alat???" tanya si
isteri..

"Ya puan... tak per la.. Puan dah bersedia ker.. Saya akan siapkan
tripod.... lepas tu kita akan mulakan..

"Tripod????"nak buat aper..??? "tanya si isteri..

"OH..itu utk laraskan alat saya nanti... ianya terlalu besar utk saya
pegang lama-lama.. "

"er puan.???Puan??? la..dier pengsan!! biggrin.gif biggrin.gif