Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Besi buruk pun boleh jual??
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
wanmus
Tak paham betul aku ngan dunia sekarang..jual besi buruk pun boleh kaya..tapi nih pelik skit..nih aku xtau ar nak kategorikan sebagai besi buruk ke ape..hahaha..sebab kalau korang angkat pun aku rasa dah boleh terbarai..gambar ni aku amik dari mudah.com.my tu. ada orang nak jual kerangka, enjin dan gearbox besi buruk nih dengan harga RM450!!!hahahha..450 untuk besi buruk yang dah nak terbarai..buang masa betul lah diorang ni..aku rasa diorang nih betul2 nak pakai duit kot sampai besi yang dah terlampau buruk pun sanggup jual.. kalau korang nak tengok detail iklan dia kat mudah, ni alamt iklan tu tapi mungkin kalau tengok lewat2, mungkin iklan dah dibuang kot..http://www.mudah.com.my/vi/1229230.htm?ca=12_s





hexagold
QUOTE (wanmus @ Sep 21 2008, 09:45 PM) *
Tak paham betul aku ngan dunia sekarang..jual besi buruk pun boleh kaya..tapi nih pelik skit..nih aku xtau ar nak kategorikan sebagai besi buruk ke ape..hahaha..sebab kalau korang angkat pun aku rasa dah boleh terbarai..gambar ni aku amik dari mudah.com.my tu. ada orang nak jual kerangka, enjin dan gearbox besi buruk nih dengan harga RM450!!!hahahha..450 untuk besi buruk yang dah nak terbarai..buang masa betul lah diorang ni..aku rasa diorang nih betul2 nak pakai duit kot sampai besi yang dah terlampau buruk pun sanggup jual.. kalau korang nak tengok detail iklan dia kat mudah, ni alamt iklan tu tapi mungkin kalau tengok lewat2, mungkin iklan dah dibuang kot..http://www.mudah.com.my/vi/1229230.htm?ca=12_s







Ni kat Sabah nih..zaman sekarang, orang melakukan macam-macam nak cari duit, tapi aku rasa betul la orang yang nak jual besi buruk tengah terdesak ni. Tapi kalau beli, jual kat besi buruk laku lagi nih. Tapi kalau kat sabah tak tau la rate harga besi buruk berapa. Kalau kat KL ni 2..3 ratus boleh dapat nih.
taukey
hmm... ni dah tahap gaban ni. kereta ni memang dah nak runtuh dah. tak ada faedah kalau nak repair. hmm dulu ada jiran saya jual kereta ni kat kedai besi buruk. lepas jugak Rm400 lebih. tapi kalau yang ni aku rasa memang takder untung dah sebab nak tarik lagi pastu tolak semua belanja. heheh. takder untung terus dah ni.
wanmus
dalam web tu tulis untuk dijual Rm450..tapi kalu kita jual balik kat besi buruk Rm400, tambah modal angkat bawak gi kedai besi buruk tu..fuhhh..tak berbaloi langsung kan? dalam tu dia ada cakap spare part seperti enjin dan gearbox ok lagi, tapi mane dia tahu ok lagi? gile ke ape..orang tengok pun dah tahu isi dalam dia cmner..ada ke orang nak beli wat spare part kete dah terbiar berpuluh tahun cmni? orang terdesak sangat2 ni aku rasa.silap2 bukan kete dia pun, jumpe mana2 pastu ngaku kete dia..manusia..manusia..macam2 jenis manusia ni lah
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019