Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Jom hanimun di Kundasang, Sabah
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Pelancongan & Percutian
bluzz
Assalamualaikum,
Aku nak jemput korang untuk datang ke sabah, kepada sesiapa yang belum dapat naik kapal terbang MAS atau Air Asia Jomlaah datang sekali ke sabah. Bukannya apa, aku nak promote sebab untuk menghilangkan stress korang juga semua, bila datang kat sabah nie banyak yang korang lawat terutamaanya di KUNDASANG iaitu tempat seperti di cameron highland (sejuk dan bekabus) sesuai kepada sesiapa yang baru kahwin (((( waaahhh hanimun))), sebab aku pernah jadi guide kepada member aku dari perak yang datang bersama dengan suaminya pastu aku try bawah ke KUDANSANG.. kawan aku bagitahu tempat kundasang tu ((A+++ ::: laugh.gif mungkin dia syok sebab baru kahwin))).

Bagi yang bujang pulak jemputlah ke kota kinabalu boleh cuci mata tengok SUMANDAK SABAH lawa-lawa biggrin.gif


wanmus
huhu..Kundasang Sabah memang sejuk sebab bawah kaki Gunung Kinabalu..aku pernah pergi sekali masa program universiti dulu dalam 2004..fuuhh..bangun pagi2 tu macam duduk kat oversea, bercakap pun keluar asap..hehe..lagi best amik wudhuk untuk solat subuh.semua terketar2 menahan kesejukkan sebab air ketika itu macam air batu dari lori Atlas..fuuuu..Tuhan sajalah tahu betapa sejuknya kitorg mase tu. tapi yang tak bestnya Kundasang ni banyak lalat terutama musim Kobis berbunga.Kundasang memeng terkenal dengan tanaman sayuran terutama kobis..

Apapun, kalau ke Sabah jangan lupa ke Poring Hot Spring di Ranau..Seronok dan best..JOM Cuti-cuti Malaysia
bluzz
QUOTE (wanmus @ Sep 9 2008, 02:29 PM) *
huhu..Kundasang Sabah memang sejuk sebab bawah kaki Gunung Kinabalu..aku pernah pergi sekali masa program universiti dulu dalam 2004..fuuhh..bangun pagi2 tu macam duduk kat oversea, bercakap pun keluar asap..hehe..lagi best amik wudhuk untuk solat subuh.semua terketar2 menahan kesejukkan sebab air ketika itu macam air batu dari lori Atlas..fuuuu..Tuhan sajalah tahu betapa sejuknya kitorg mase tu. tapi yang tak bestnya Kundasang ni banyak lalat terutama musim Kobis berbunga.Kundasang memeng terkenal dengan tanaman sayuran terutama kobis..

Apapun, kalau ke Sabah jangan lupa ke Poring Hot Spring di Ranau..Seronok dan best..JOM Cuti-cuti Malaysia


Wahh nampaknya ko dah pernah pergi kundasang.. mesti sumandak sabah ko ada simpan no telefon biggrin.gif
wanmus
QUOTE (bluzz @ Sep 9 2008, 04:17 PM) *
Wahh nampaknya ko dah pernah pergi kundasang.. mesti sumandak sabah ko ada simpan no telefon biggrin.gif


huhu lame sudah bah pergi sana..dalam 2004..nombor semua pun dah hilang..tapi betul bah..sumandak sabah tidak boleh lawan bah..putih melepak..hehehe.. mau meleleh tengok..
bluzz
QUOTE (wanmus @ Sep 9 2008, 05:27 PM) *
huhu lame sudah bah pergi sana..dalam 2004..nombor semua pun dah hilang..tapi betul bah..sumandak sabah tidak boleh lawan bah..putih melepak..hehehe.. mau meleleh tengok..



Alamak jangan cakap lagi puasa-puasa.. karang nanti makhru pulak puasa.
taukey
meleleh la pula si wanmus ni. hehehe. Sabah memang best. awek pun ramai cantik sebab aku jarang tengok. masa belajar dulu awek awek sabah ni mesti glamer. tatau la naper. hehehe. aku blm pernah lagi pergi ke sabah. paling dekat aku nak sampai ke sabah adalah kawasan lawas. tu pun blm masuk sabah lagi.
WebZone-_-Attack
Awek sabah Lawa ngak bah ? laugh.gif
hexagold
QUOTE (webzomAttack @ Sep 19 2008, 10:16 PM) *
Awek sabah Lawa ngak bah ? laugh.gif


Awek Sabah lawa tuh! dulu masa belajar dulu ada la berkawan dengan awek Sabah, dia punya cakap lemah lembut, muka pun lawa. Yang lawanya bila diorang ni mix iaitu mak dan ayah mereka kahwin campur. Tetapi memandagkan jarak yang jauh antara Sabah dan semenanjung hubungan terkandas di tengah jalan. Kalau korang tak kisah dengan jarak jauh di persilakan:)
wanmus
QUOTE (hexagold @ Sep 20 2008, 11:26 AM) *
Awek Sabah lawa tuh! dulu masa belajar dulu ada la berkawan dengan awek Sabah, dia punya cakap lemah lembut, muka pun lawa. Yang lawanya bila diorang ni mix iaitu mak dan ayah mereka kahwin campur. Tetapi memandagkan jarak yang jauh antara Sabah dan semenanjung hubungan terkandas di tengah jalan. Kalau korang tak kisah dengan jarak jauh di persilakan:)


iya..aku pun ada sorang kawan sabah ni..selalu gak tepon mintak tolong ape2..so aku bile dah kawan mintak tolong, aku tolonglah..lemah lembut tu xyah cakaplah..cair aku dibuatnya..marah pun macam x marah tau..kalau tepon lagilah, huhu...cair tiap kali call..sebab memang mendayu2 jer dia cakap padahal dia dah ade pakwe, kalau single tu bolehlah dikatakan nak ngorat aku..hehehe
mat.g
QUOTE (hexagold @ Sep 20 2008, 11:26 AM) *
Awek Sabah lawa tuh! dulu masa belajar dulu ada la berkawan dengan awek Sabah, dia punya cakap lemah lembut, muka pun lawa. Yang lawanya bila diorang ni mix iaitu mak dan ayah mereka kahwin campur. Tetapi memandagkan jarak yang jauh antara Sabah dan semenanjung hubungan terkandas di tengah jalan. Kalau korang tak kisah dengan jarak jauh di persilakan:)


tapi kalau dah jatuh cinta, bukan takat sabah vs semenanjung, benua amerika vs benua asia pon org sanggup layan.. cinta antara benua pon jadik.
rajakamil
Hekeleh, aku jentik kan sorang2 baru tahu. Topix pasal kundagsang terus tukar pasal awekz.
Erm, tapi memang lawa pun. Hahahaha


Selain kat sana, kat mana lagi ada tempat macam tu bluzz? best ar kau, nanti kat WC nanti, kau PM aku, aku nak bagi idea kat kau. Idea untuk buat duit. Hehehe. Kalau nak lah. Tak nak takpe.
Er...jangan salah faham semua, bukan bisnes jual nombor tepon sumandak sabah yeeeeee......biggrin.gif
taukey
hahaha. baru aku perasan topik tentang kundasang. jauh betul melencongnya nih. hahaha. hmm aku rasa kundasang lebih femes utk sektor pertanian. terutamanya seperti tanaman kobis dan lain lain yang memerlukan hawa sejuk. nak guna air cond pun tak payah dah kat kundasang. memang sejuk dah.
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019