Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: [Drama Bersiri] GODA di 8TV
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Hiburan
PakciQue
GODA di 8TV Episod 01

Entri ini akan mengulas semula drama Goda yang disiarkan di 8TV setiap hari Khamis jam 9.30 malam.

Ah, kenapa mesti bertindih dengan drama Kekasih Kuseru kat TV3 tu. Aduhai. Dah lah cerita tu pun best. Bukan sebab aku tak tau nak pilih cerita yang mana. Tapi, aku takut nanti berebut dengan housemate aku pula. tapi, nasib baik semalam tiada orang di rumah. Kau gila apa nak layan cerita hantu sorang-sorang!

Episod pertama semalam merupakan Pilot Episode untuk memperkenalkan semua watak dan konsep drama tersebut.

Kita berkenalan dengan watak dan perwatakan seperti M, Sanya, Adela, Borhan, Chief dan beberapa watak sampingan yang lain.

[SAMBUNG BACAAN]
via: KEDAIMAGIK
PakciQue
GODA di 8TV Episod 02

Drama bersiri yang sepatutnya mendapat rating yang sangat bagus. Tapi, dek kerana bertindih dengan Kekasih Ku Seru, aku takut-takut drama ini takde siri ke-2 pula. Berdasarkan semakan aku, selepas episod ke-2 semalam, ada 3 pengguna [mungkin orang yang sama] yang membuat carian "Goda 8TV" atau "Series Goda 8TV" dan masuk ke blog aku. Tak tahulah sama ada untuk mendapatkan info atau mencari video. Kalau kau masuk untuk mencari video Goda, aku cadangkan kau ke web 8TV sendiri. Ok? Di sini cuma ada ulasan.

Alamak! Panjang pula pendahuluan.

Ok, episod semalam, aku tak berapa tumpukan perhatian sangat terhadap dialog sebab agak bising suasana di dalam rumah aku. Jadi, aku akan review semula bila aku selesai menonton video dari 8TV.

[SAMBUNG BACAAN]
via: KEDAIMAGIK
PakciQue
GODA Di 8TV Episod 03

Huhuhu. Aku terlepas menonton drama ni minggu lepas. Sebab aku dalam perjalanan dari JB ke Shah Alam. Dalam kereta. Jadi, aku menonton di web 8TV je. Itu pun, hari ni baru dapat tonton. Sebab tak dapat nak online. Hampeh.

Untuk minggu ni, Goda membawa tajuk Mesra Tapi Kawan. Hm. Macam hampir tajuk lagu Teman Tapi Mesra pula.

Untuk kali ni, lebih banyak penggunaan dialog berbahasa inggeris yang digunakan. Aku terpaksa ulang dengar beberapa kali untuk menangkap apa yang diucapkan oleh pelakon tu. Aku rasa, ni mesti ada masalah dengan boom mic masa shoting. Aiyoh!

[SAMBUNG BACAAN]
via: KEDAIMAGIK
PakciQue
GODA di 8TV Episod 4

Kah Kah Kah. Pecah perut aku tengok Goda episod kali ni. Penuh dengan dialog dan adegan yang lucu. Tak kurang juga beberapa shot yang cantik. Akan aku huraikan satu persatu mengikut plot dan sub plot. Apa-apa pun, ini adalah episod terbaik setakat ini.

Pertama: Deen dan Zora

Isunya. Masalah komitmen. Deen seolah-olah takut untuk memberikan komitmennya kepada Zora. Dia takut untuk berbincang tentang masa depan mereka dengan Zora. Itu yang buat Zora bengang dengan Deen sehingga mereka terpaksa berjumpa dengan Kaunselor. Hakikatnya, Deen memang sayangkan sangat Zora.

[SAMBUNG BACAAN]
via: KEDAIMAGIK
PakciQue
GODA di 8TV Episod 5

Sebenarnya, aku sedang menunggu video GODA untuk minggu ni dimuatnaik. Aku terlepas 2-3 minit awal cerita. Dan aku juga perlu mendengar berkali-kali apa yang M akan kata/nasihat.

Satu: Kent & N

Kent, 23 mempunyai seorang kekasih berusia 25 tahun. Tapi bagi Kent itu bukan suatu masalah. Yang menjadi beban difikiran Kent adalah dia berkasih dengan gadis yang berasalkan dari golongan berada. Sedangkan dia datang dari keluarga susah dan perlu menanggung emaknya di kampung dan adiknya yang belajar di kolej.

Yang menjadikan masalah semakin membebankan adalah bila Kent tidak dapat membelikan hadiah istimewa [dari segi harga] kerana wang yang dikumpulkan telah dicuri. Harijadi Kent 1 hari lebih awal dari N [Kent 22 Ogos; N 23 Ogos]. Dan Kent percaya mesti N dah belikan hadiah istimewa dan mahal.

Hakikatnya, aku sendiri pun kadang-kadang tak belikan hadiah yang mahal-mahal untuk Fara. Tapi, aku suka cari dan belikan sesuatu yang murah pada harga tapi mahal dan eksklusif pada dia. Kadang-kadang benda percuma pun aku berikan pada dia.

[SAMBUNG BACAAN]
via: KEDAIMAGIK
WebZone-_-Attack
Wa wa. Sig pun penuh dengan goda2. Mesti PakcikQue ni pandai terlebih goda ni. Best ke drama goda ni pakcikQue ? Mesti tak miss tgk ni laugh.gif PakcikQue dah kahwin belum ? wink.gif
abdfatah
memang menggoda betul ini cerita. siap ada ulasan yang cukup menggoda. cara-cara untuk menggoda wanita dengan penuh jayanya. berikan hadiah yang istimewa kepada si dia biarpun percuma untuk diberikan percuma kepada si dia. goda jangan tak goda...

citer kekasih kuseru boleh aje tengok dalam online. online pun boleh tengok... takkan nak tunggu tergoda depan tv aje... hehehehhee...
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019