Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Kongsi Lawak Korang
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Lawak & Jenaka
iwan
Dalam kehidupan korg ni kan,ape dia yg membuatkan lawak bagi korg yang mane leh buat korg ketawa terbahak2 sampai terkeluar urat perut..huhuhu...jom kongsi.. blink.gif
♦محمد أفيق♦
lawak ape???diri sendiri dah mmg lawak..tak perlu lawak lain..
iwan
yeke..ko lawak ek? citer r skit pe yg lawak ko tu...
WaKenaBeb
ape kate tuan umah mulakan dulu citer lawak giler yg penah alami smpai skrg masih teringat. jd pas2 sesapa leh ikut kongsi pengalaman masing2.
♦محمد أفيق♦
tuan rumah dulu...lebih baik...
iwan
ok...owner first..
ni citer mase raye lepas la kan...
korg ade tngok x angpau raya skang ni yg berwajah duit? duit 5ringgit,10ringgit,50ringgit,100ringgit pun ade...
so,nk d jadikan citer la,d hari raya ketiga aku dan mmber aku x tau nk wat nape..kite org punyai la satu idea yg x termasuk akal iaitu nk mengena org...aku dan mmber2 aku letak la angpau tu atas jalan,lipat angpau tu skit..lpas tu tunggu la mangsa,x sampai 5 minit lalu la sebuah moto yg mane seorg pakcik ni..bile die lalu je melintasi angpau tu,aku dan mmber2 aku ingat kan umpan x mengena,rupa2 nya pakcik tu brenti dan buat u-turn sambil whelli dan brenti dekat angpau tu...yela,dh nmpak duit kan,sape xnk,biar bnde tu tipu pun..hehe..pakcik tu terus ambik dan tngok,terkejut die rupa2nya itu adalah angpau...aku dan mmber aku yg x tahan ni apa lagi,terus ketawa terbahak2 smpai pecah perut...malu pakcik tu dan tnpa segan silu sekali lagi die buat whelli dan terus pergi...kitorg ni dari kejadian tu sampai la ke mlm duk ketawa x henti2 sampaikan nk tido pun ketawa lagi....
so,inila citer aku...
ganazz
“Wanita yang bertugas di sebuah jabatan kerajaan di Sungai Petani memberi alasan kononnya sedang mengadakan perbincangan perniagaan dengan lelaki berkenaan ketika serbuan jam 5.30 pagi,” katanya. --- LAWAK LA NI PUNYA ALASAN
♦محمد أفيق♦
dah xde idea lain kot mase di tanya ape alasan awak...jawab aje la itu....
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019