Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Sape Pernah Pi The Lost World of Tambun
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Pelancongan & Percutian
B@zSh™
Assalamualaikum sume

Aku ada sumthing nak tanya member2 kat sini
Ada x sape2 yang pernah pergi Tambun
Coz aku plan nak pi weekend ni
So nak tau la jugak best ke x? tongue.gif
B@zSh™
Isk3...
Lama betul aku tunggu kot2 ada orang yang pernah pi Tambun
Sampai aku dah balik dr Tambun pun xder sape2 yang reply
Neway...aku dah pergi The Lost World of Tambun
Hmm....pendapat aku....tempat dia memang cantik
Tapi sayangnya...kecik jer & x banyak sangat permainan outdoor yang di tawarkan
Tp kira berbaloi gak pergi coz memang pemandangannya cantik biggrin.gif
Aku harap owner dia (owner yang sama untuk Sunway Lagoon) akan dapat improve tempat ni
Coz the potential is there wink.gif
mat.g™
QUOTE (B@zSh @ Oct 21 2008, 04:30 PM) *
Isk3...
Lama betul aku tunggu kot2 ada orang yang pernah pi Tambun
Sampai aku dah balik dr Tambun pun xder sape2 yang reply
Neway...aku dah pergi The Lost World of Tambun
Hmm....pendapat aku....tempat dia memang cantik
Tapi sayangnya...kecik jer & x banyak sangat permainan outdoor yang di tawarkan
Tp kira berbaloi gak pergi coz memang pemandangannya cantik biggrin.gif
Aku harap owner dia (owner yang sama untuk Sunway Lagoon) akan dapat improve tempat ni
Coz the potential is there wink.gif


Tambun.. kat mana tu B@zSh? resort ke apa tu.. sana kalau buat tempat team building ok ker?
aina_sara
tambun kat indon lah... huh.gif
B@zSh™
QUOTE
tambun kat indon lah... huh.gif

Indon?
Mak ai...nape sampai jauh ke situ?
Kat Sunway City Ipoh jer
aina_sara
QUOTE (B@zSh @ Oct 31 2008, 02:00 PM) *
Indon?
Mak ai...nape sampai jauh ke situ?
Kat Sunway City Ipoh jer


haha.. aku teka je lah.. sbb tambun tu cam nama indon je.
kat Ipoh je rupanya.. ni 1st time aku dengar. sunway city ipoh tu sama cam kat sunway lagoon ke? ada water park ngan dry park ke?
Raja Kayangan
Aku plan nk gi ujung tahun ni, tp kalo tak byk outdoor games, aku rase aku cancel je la....
ade tak sesape yg penaha pegi TAMBUN & BUKIT MERAH??? Aku penah gi Bukit Merah, kalo ade sesape yg bleh wat perbandingan serba sedikit pasal 2 tempat ni, bagus gak..
B@zSh™
Yups ada dry & wet
Utk water park...dia design mcm pantai...tp xder wave mcm kat Desa Waterpark
Pastu ada mcm water wave tracking....sama cam Desa Water Park
Aku compare ngan Desa Water Park coz aku x pernah masuk Water Park Sunway Lagoon tongue.gif
Aku just masuk dry park jer kat Sunway Lagoon dulu
Yep....Sunway City Ipoh ni bawah company yang sama kat Sunway Pyramid/Lagoon

Untuk dry park pulak...
Ada 3 jer permainan...tu pun aku x main sangat coz aku ada motion sickness (even dah makan ubat)
Pastu ada mcm gua...tp x best sangat
Ada harimau belang...hehe 3 ekor kot...pastu ada la anak depa 2 ekor...
Pastu ada lake...bole snow cycling....bg makan ikan...tp tempat dia x berapa best

Overall utk view...aku rasa mmg cantik
Tp disebabkan x banyak sangat benda yang ditawarkan....aku rate 3/5 la kot
Bg aku lg best pi Genting kalo nak main dry park biggrin.gif
Raja Kayangan
ERMM...GRY PARK GENTING MMG THE BEST..AKU CARI WATER PARK YG MMG BERBALOI...bukan pe, aku ni cepat boring...n temper sket kalo ape yg aku wat tu aku rase cam membazir 3 elemen penting aku :
1. Masa
2. Tenaga
3. $$$$
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019