Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Honda City Baru 2009
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
mat.g™
Pehh sekali pandang dah jatuh cinta, mmg totally baru drp model City sblm ni..

Engine 1.5 iVtec, transmission Manual dan Auto rolleyes.gif



padaiyappa©
aku tak suka kereta tu, aku suka yang baju putih tu ... wow !!!!
padaiyappa©


Honda memang good brand, tak rugi kalau beli,,, jimat minyak,,, selesa .....
Pendekar☺Man☺DiaPahlawan_
Aku tak minat pada honda sebab buatan jepun. Tu bekas penjajah aku tu 24.gif
padaiyappa©
tu kena terima kasih kat orang yahudi/Amerika kerana mencipta BOM, kalau tak di BOMnya jepun tu, berkemungkinan kita masih dijajah
mat.g™
QUOTE (Padaiyappa @ Oct 15 2008, 08:16 AM) *
aku tak suka kereta tu, aku suka yang baju putih tu ... wow !!!!


yang baju color champion white tu body mmg solid, kawe kasik 4 bintang.. flex.gif
padaiyappa©
tu kena belanja besar tu matg, maintained dah tenty tinggi
mat.g™
Tp mmg Honda City baru ni rasanya the best car kelas B kalahkan Vios, Persona, Ascent dan yg lain2 yg sekelas dengannya. 105.gif
mat.g™
Wah lawa betul lah city baru..



padaiyappa©
awesome bro,,,,
muz
QUOTE (mat.g @ Nov 2 2008, 10:51 AM) *
Wah lawa betul lah city baru..







brapa harga dia bro??????
mat.g™
QUOTE (muz @ Nov 3 2008, 03:22 PM) *
brapa harga dia bro??????


kalau masih dgn kadar duti import sakng, harga masih maintain dlm range 80 hingga 90 ribu lagi OTR.. alangkah bestnya jika duti import tidak lebih 10% atau dimansuhkan terus mcm kat langkawi atau labuan.. 105.gif
mat.g™
Terkini ttg Honda City baru..

Honda Malaysia telah secara rasmi mengumumkan yang model Honda City 2009 baru akan dilancarkan dalam pertengahan Dezember 2008. Honda akan menganjurkan peraduan pra-perlancaran tidak lama lagi dimana hadiahnya ialah tiket ke majlis perlancaran dan iPod Nano terkini. Tetapi contest website www.excitementinthecity.com.my masih belum dibuka dan hanya akan mula online pada Jumaat ni.. check it out soon. lust.gif

Perahu
ct gua kat umah jelessssss
aina_sara
asal ada je pameran kete, pempuan juga rela dieksploitasi.. x puas hati tul aku. mad.gif
mat.g™
QUOTE (aina_sara @ Nov 14 2008, 02:02 PM) *
asal ada je pameran kete, pempuan juga rela dieksploitasi.. x puas hati tul aku. mad.gif


kereta cun dan perempuan cun memang tidak dapat dipisahkan.. cool2.gif
mat.g™
Honda City 2009 dilancarkan di China dengan enjin 1.8L
Ia menggunakan enjin R-series 1.8 liter SOHC i-VTEC daripada Civic 1.8.

munger
QUOTE (aina_sara @ Nov 14 2008, 02:02 PM) *
asal ada je pameran kete, pempuan juga rela dieksploitasi.. x puas hati tul aku. mad.gif

ok la tu..kata wanita byk daya penarik..pelaris jualan la katakan.. rolleye0012.gif
mat.g™








Depa tgh angkut untuk dilaunch pada Khamis ni 18/12/2008 oleh Honda Malaysia, boleh la pigi usha2 window shopping..
♦محمد أفيق♦
amboi mat..sempat lagi amik gambar kat tgh highway
mat.g™

Akhirnya telah dilancarkan secara rasmi di Malaysia hari ini. Ada 2 varian 1.5S dgn harga OTR RM84,980 dan 1.5E(high line) dgn harga OTR RM89,980.
Datang dgn 3 tahun warranty dan service percuma 6 bulan.

Enjin baru 1.5 liter SOHC i-VTEC dengan 120 PS pada 6,600rpm dan 145Nm 4,800rpm. Tiada transmisi manual dikeluarkan buat masa skang.


spesifikasi 1.5 E vs 1.5 S

mat.g™

Wah nampaknya sudah banyak diatas jalan... nampak smart lah City baru ni...



Perbandingan New dan Old City... mcm beauty and the beast... tp ini dah mmg bisnes strategi Honda, depa kuar yg hodoh dulu lps tu sikit demi sikit buat facelift dan kuar yg lawa sbg totally new model.. jadi peminat2 City akan sentiasa jual beli kereta mereka.
♦محمد أفيق♦
wajah depan city baru ni nampak garang..
skrg dah ramai city baru ni kat jln raya..mesti popular..
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019