Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: bagaimana periksa tayar?
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
kepler123
hi semua…kamu semua tau tak bagaimana check saiz tayar, tekanan tayar kereta ? I baru dapat lesen,tak berapa tau pasal kereta..
saya nak pi stesen Petron untuk mengepam tekanan untuk kereta tapi tak tau berapa banyak tekanan yang perlu dimasukkan..rasa malu ni..
boleh bagi tunjuk ajar bagaimana baca saiz tayar. Bagaimana pilih saiz tayar yg sesuai bagi kereta saya dan apakah tekanan tayar max yg perlu?
melindaapang
tekanan tayar dan saiz tayar tu smua ade tulis kt atas bunga tayar kite, sng je nk periksa. kite kena lah sentiasa check tekanan tayar kite supaya tayar kite x de masalah dan kite jg dpt memandu dgn lebih selesa. selain tu, ni jg dpt bantu kite jimatkan petrol taw.
miya
Saya tak pandai la tentang tayar ni. Mungkin saya seorang perempuan, jarang kaji tentang perkara ini. Biasanya saya hanya biar kedai tayar yang tukar, saya tak pernah tanya mereka tentang tayar.
Kathy K
I rasa tau lebih baik daripada tak tau.Tayar bukan sahaja penting untuk prestasi .sebenarnya belajar mengenai tayar penting sebab ia boleh jamin keselamatan anda di jalan raya.
cuba tengok laman web ni http://www.tyreplus.com.my/tyreplus/tyreti...adsidewall.aspx
ni boleh tambah pengetahuan anda terhadap tayar.
bazaoyu
biasanye aku jg bg pekerja workshop tu settle smua masalah utk aku, sbb lebih sng lah kan. tp info2 yg korang bg tu mmg berguna lah, lain kali aku dpt pilih dgn lebih pandai dh. hihi. tp aku masih akan tanya cadangan keluarga dan member ku yg ade pengetahuan ttg tayar tu. sbb diorg tu lebih pro eh. hihi
sunflo0303
QUOTE (miya @ Oct 1 2014, 01:15 AM) *
Saya tak pandai la tentang tayar ni. Mungkin saya seorang perempuan, jarang kaji tentang perkara ini. Biasanya saya hanya biar kedai tayar yang tukar, saya tak pernah tanya mereka tentang tayar.


Fuyoh!! Tak takut kena tipu dgn bayar harga caj yg tinggi deng barang yg tak original?! Mesti la., kenal sedikit,,
Kalau tak jujur punya kedai.. habis engkau ..
Kalau u tinggal di Puchong, I recommend you pg Klang Hin Leong Tyre Shop.. boss situ sangat jujur.. antara yang aku kenal
kepler123
QUOTE (sunflo0303 @ Oct 5 2014, 05:44 PM) *
Fuyoh!! Tak takut kena tipu dgn bayar harga caj yg tinggi deng barang yg tak original?! Mesti la., kenal sedikit,,
Kalau tak jujur punya kedai.. habis engkau ..
Kalau u tinggal di Puchong, I recommend you pg Klang Hin Leong Tyre Shop.. boss situ sangat jujur.. antara yang aku kenal



kalau nak jujur pergi retail yang proffesional punya la! TYREPLUS... di mana semenjung malaysia pun ada!!
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019