Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Agak berapa lama perlu buat pemeriksaan tayar ?
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
tennyliew
nk tanya pendapat korang kat sini. biasanya berapa lama sekali kita kena hantar kete kita ke workshop tayar utk check up ? biasanya check up, hanya adjust alignment, periksa tekanan tayar dan balancing je ke ?
i dah lama tak hantar utk pemeriksaan.. belakangan ni kena hantar la sbb nak pigi melancong..
weiyaow
QUOTE (tennyliew @ Oct 20 2014, 05:42 PM) *
nk tanya pendapat korang kat sini. biasanya berapa lama sekali kita kena hantar kete kita ke workshop tayar utk check up ? biasanya check up, hanya adjust alignment, periksa tekanan tayar dan balancing je ke ?
i dah lama tak hantar utk pemeriksaan.. belakangan ni kena hantar la sbb nak pigi melancong..



6 bulan sekali...
chucheongfan
Biasanya saya check tekanan tayar setiap bulan. Kalo kamu nak pi melancong lebih baik check sekali lagi sebelum pi. Tekanan tayar yang betul sangat penting sebab ia dapat mengelakkan tayar puncit atau kecedaraan dalam tayar. Laman web ni bagui sebab ia ada banyak tips mengenai penjagaan kereta.
Tyreplus
bazaoyu
adui kenapa tak hantar kete dan tayar pi check up selalu ? tayar sgt penting kerana ia support berat kereta kat jln raya.. i selalu check tayar saya setiap bulan..
bagi TS, baik hantar kete dan tayar check kat kedai tayar yg ada complete facilities dan penasihatan tayar yg bagui.
tennyliew
Terima kasih atas bantuan semua. I akan hantar kereta I pi check up bg menjamin keselamatan I.
sunflo0303
biasanya i tak pernah bimbang isue tayar, suami akan tolong saya settle semua baik baik
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019