Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Pendapat utk tayar Nisanna Teana
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
sinchanchan
baru baru ni, tayar kete Nissan Teana saya ada masalah.. saiz tayar 215/60R16. nak tanya sama ada org kat sini pernah pakai tayar michelin P3ST utk saiz ni tak ? camne gripping performance masa hujan dan jalan basah ? semua ok ? harap2 share kat sini ye..
bubble
Kereta I pakai P3ST size 225/50R17. Musim hujan sekarang jadi dapatlah cuba perfomasi tayar ni. Pendapat I, tayar ni sunyi dan genggaman sungguh bagus, drainage pun memuaskan.
tennyliew
kan tayar ko pakai baru ? mestilah tayar baru akan gripping kuat .. biasalah..yg bermasalah tu longevity la.. tahan lama ke tak ?

QUOTE (bubble @ Nov 11 2014, 07:12 PM) *
Kereta I pakai P3ST size 225/50R17. Musim hujan sekarang jadi dapatlah cuba perfomasi tayar ni. Pendapat I, tayar ni sunyi dan genggaman sungguh bagus, drainage pun memuaskan.


chucheongfan
QUOTE (sinchanchan @ Nov 11 2014, 05:18 PM) *
baru baru ni, tayar kete Nissan Teana saya ada masalah.. saiz tayar 215/60R16. nak tanya sama ada org kat sini pernah pakai tayar michelin P3ST utk saiz ni tak ? camne gripping performance masa hujan dan jalan basah ? semua ok ? harap2 share kat sini ye..


Pendapat semua orang tak sama, apa yg saya suka mungkin tak sesuai untuk kamu. Sekarang saya guna Michelin XM2 yang saya rasa dapat jimat petrol. Sebagaimana yang kita maklum, harga petrol baru meningkat, jadi tayar ni dah menjadi pilihan utama saya. Tayar ni memang tahan lasak dan tahan lama.
sinchanchan
dah install tayar P3ST lepas korang komen. hahaha cukup siok sebab langsung takde bunyi dan sgt best gripping performance
weiyaow
aq tgh guna CC5 masih cun
bro jimat cikit le GST nak sampai guna yg bih murah je la hface.gif
akilsofi
ak guna Primacy 3ST, 225/55 R16 utk Satria NEO CPS ak.. rasa chun giler.. kerete dah la laju, skrg pon hujan, masa tekan minyak, tayar gengam jalan kaw2.. mmg betui kata bubble..
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019