Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: TIPS Belanja JIMAT utk BABY :P
CAKAP.Net > Cakap Umum > Cakap Keluarga & Rumahtangga
pchanesuan
nk survey kat mna tempat okay utk berbelanja barangan keperluan baby KELAK..
sunflo0303
i biase shoping dekat tesco je, sbb kebiasaan hujung minggu tesco ade promosi.. lagi satu klau nk pergi tesco pon tak ssh nk cri parking.. hahahaha
weiyaow
yupz gi tesco, ade banyak pilihan, tambahan pulak susu baby, pampers baby.. klau time promosi boley lah cekau brg kat situ cepat2.. aku suke shoping kat tesco sbb dia selalu ade promosi HEBAT..
chucheongfan
QUOTE (pchanesuan @ Mar 2 2016, 04:27 PM) *
nk survey kat mna tempat okay utk berbelanja barangan keperluan baby KELAK..

kat tesco lebih murah berlanja di sana lagipon skrg nie tesco ada buat jualan murah for baby..tarikh tamat jualan tu 9 mac 2016..kt situ baju, lampin bayi,makanan bayi,susu dan lain2 brg baby tgh murah
pchanesuan
QUOTE (chucheongfan @ Mar 4 2016, 09:35 AM) *
kat tesco lebih murah berlanja di sana lagipon skrg nie tesco ada buat jualan murah for baby..tarikh tamat jualan tu 9 mac 2016..kt situ baju, lampin bayi,makanan bayi,susu dan lain2 brg baby tgh murah


klau buat club card tesco ade benefit utk barangn baby tak?
tukang kebun
i biase shoping dekat EON~ harga boley taan murah jugak..
sunflo0303
QUOTE (tukang kebun @ Mar 4 2016, 05:26 PM) *
i biase shoping dekat EON~ harga boley taan murah jugak..


kat tesco Mudah dan senang satu lokasi semuanya ada utk barngn baby.. segalanya ada, barangan keperluan, barangan bayi , barangan basah untuk memasak , mainan kanak-kanak, barangan elektrik dan lain-lain lagi ada di tesco.. kat situ kite dah jimat banyak, jimat minyak.. bab shoping kat dalam tuh tayah ckap lah, memang dah tulis ade promosi JIMAT.. biggrin.gif
sunflo0303
QUOTE (pchanesuan @ Mar 4 2016, 05:25 PM) *
klau buat club card tesco ade benefit utk barangn baby tak?


mane yg dah ade clubcard banefit kite dapat point and boley redeem brng , kat situ kite ade untung berbanding pembeli yg takde clubcard.. shoping brng baby bukan nya skit-2, so baguslah ade clubcard walaupon dia takde promosi utk event baby kali ni, tp kelebihan masih berpihak kpd kite yg ade club member tuh tongue.gif
kepler123
QUOTE (pchanesuan @ Mar 2 2016, 04:27 PM) *
nk survey kat mna tempat okay utk berbelanja barangan keperluan baby KELAK..


sebab baru tahu ada sale minggu ni kat tesco, laju je amek booklet kat pintu masuk...nak tengok apa lagi barang yang tengah sale...tapi aku fokus kat barang untuk anakČ aku je lah kan....ketagih woo shopping baju anakČ...huuu
kepler123
aku saja round jugak kawasan bajuČ baby...kalau sebelum ni asyik beli baju untuk akak dia je kan, now tangan ni asyik nak membeli baju untuk anak kecil pulak...tapi bukan bajuČ basahan....baju pakai jenjalan...boring dah tengok bajuČ sedia ada...pastu banyak yang dah tak muat...cepat sangat oii dorang ni membesar...ada baju yang sempat pakai sebulan je...pastu tak muat dahhh...pfft! harga murah-2 abes borong tongue.gif ingat nk beli satu, nah kau 2- 3 helai sebat.. ahhahaa
weiyaow
aku biase time-2 promosi aku amik stock untuk 3 4 bulan punya stock pampers hahhaa~ tayah nk gi beli lagi, tunggu promosi lagi buat bende same, baru lah jimat, hahahahaa... tak pening dah pasal pampers budak-2 kdng2 mne ank kwn2 yg dtg tp takde pampers bawak, leh bagi kat dorng. hahaahaa~ tak rugi pon bagi satu, sbb untuk lebih dr satu pmpers tuh tongue.gif hahahaha
pchanesuan
QUOTE (weiyaow @ Mar 8 2016, 11:56 AM) *
aku biase time-2 promosi aku amik stock untuk 3 4 bulan punya stock pampers hahhaa~ tayah nk gi beli lagi, tunggu promosi lagi buat bende same, baru lah jimat, hahahahaa... tak pening dah pasal pampers budak-2 kdng2 mne ank kwn2 yg dtg tp takde pampers bawak, leh bagi kat dorng. hahaahaa~ tak rugi pon bagi satu, sbb untuk lebih dr satu pmpers tuh tongue.gif hahahaha


bagus idea ni.. hahahaha, boley cube nnti klau dpt baby baru tongue.gif mane tahu kembor pulak, lagi untung beli bnyak-2 en.. hahhaha~ tak sabanya nk tunggu syg kite balik kerje tongue.gif.. nk ajak gi tesco, sbb kete kat dia!! ahahhaa.. lagipon tak berani nk bwak sorng-2. hehehe
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019