Bantuan - Carian - Ahli-ahli - Kalendar
Versi Penuh: Honda Jazz
CAKAP.Net > Cakap Santai > Cakap Dunia Automotif
Abang Jib
salam, yg jazz aku ni nak tkr tyre. ape brand yg korg pakai rasa ok, harge pn ok
Abu hassan
QUOTE (Abang Jib @ Feb 27 2017, 01:12 AM) *
salam, yg jazz aku ni nak tkr tyre. ape brand yg korg pakai rasa ok, harge pn ok


jazz ako Continental WinterContact TS 800, ok je pakai utk keja tiap2 hari dah 2 tahun lebih
faizuldin
recomend tu continental jg, sbl tu ako pakai lain2 , lepas tkr ni rsa best je pandu
Zabanya
QUOTE (faizuldin @ Feb 28 2017, 12:28 AM) *
recomend tu continental jg, sbl tu ako pakai lain2 , lepas tkr ni rsa best je pandu


Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?
TunTeratai
QUOTE (Zabanya @ Feb 28 2017, 05:05 PM) *
Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?

ari tu baru je gi workshop service kereta, foreman tu suggest aku tukar tayar continental,
tapi aku bawa kereta saga yg lama tu, haiz, mana ada duit tukar baru tayar,
walaupun continental brand bagus, tpi mahal sikit juga, aiks
SitiKasih
QUOTE (faizuldin @ Feb 28 2017, 12:28 AM) *
recomend tu continental jg, sbl tu ako pakai lain2 , lepas tkr ni rsa best je pandu

kau pakai continental dah brp lama?
kereta ape kau pakai?
tapi aku rase continental byk sgt model, pening nk tgk, suruh foreman suggest je
Zabanya
QUOTE (TunTeratai @ Mar 1 2017, 06:39 AM) *
ari tu baru je gi workshop service kereta, foreman tu suggest aku tukar tayar continental,
tapi aku bawa kereta saga yg lama tu, haiz, mana ada duit tukar baru tayar,
walaupun continental brand bagus, tpi mahal sikit juga, aiks


Abes tu? Michelin ke Conti yg lg mahal?

Kalau tak cukup bajet, boleh consider silverstone.

Walaopun ada suara ckit masa jln kat highway, tapi mmg murah...
TunTeratai
QUOTE (Zabanya @ Mar 1 2017, 02:44 PM) *
Abes tu? Michelin ke Conti yg lg mahal?

Kalau tak cukup bajet, boleh consider silverstone.

Walaopun ada suara ckit masa jln kat highway, tapi mmg murah...


ya juga, walao ape2 tayar, asal bleh sampai tempat yg kita nk dah bleh...
tapi tayar mahal ada byk sikit features, haiz......
x tau nk pakai tayar mane
SitiKasih
QUOTE (Zabanya @ Mar 1 2017, 02:44 PM) *
Abes tu? Michelin ke Conti yg lg mahal?

Kalau tak cukup bajet, boleh consider silverstone.

Walaopun ada suara ckit masa jln kat highway, tapi mmg murah...

ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu
Abu hassan
QUOTE (Zabanya @ Feb 28 2017, 05:05 PM) *
Continental mahal ke michelin lagi mahal?

Aku tgh guna silverstone ni, tapi suara kuat so igt nak upgrade tayar.

Tak sure nak pilih mana satu... either continental ke michelin?


Conti murah ckit. Walaopun murah, tapi kualiti mmg ada sbb made from german.
Dua tayar spec ni, lebih kurang sama je. Tahan lama, takde sura, lps tu bagus utk cornening dan brake.
Zafri
ape2 tayar pun bole je, yg penting janji kasi kete service , 3bln skali cukp. lubang punye jln lambat skt tayr tahan lama2. saya pakai continental ok je. x mahal lg
Zafri
QUOTE (TunTeratai @ Mar 2 2017, 12:20 AM) *
ya juga, walao ape2 tayar, asal bleh sampai tempat yg kita nk dah bleh...
tapi tayar mahal ada byk sikit features, haiz......
x tau nk pakai tayar mane


xya la susah sgt, pegi kedai tu srh dia recomend je, tanye tu org, imagine kete ni awk punye, ko akn pakkai ape tayar rclxm9.gif rclxm9.gif
Zafri
QUOTE (SitiKasih @ Mar 2 2017, 12:58 AM) *
ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu


x manpu pn nak pakai jg, sikit je tu beze, bukan sentiasa tukar tu . brp tahun baru sekali. kemalangan smkin tambah....sebabkan fikiran ni..
Abang Jib
QUOTE (Zafri @ Mar 4 2017, 12:29 AM) *
x manpu pn nak pakai jg, sikit je tu beze, bukan sentiasa tukar tu . brp tahun baru sekali. kemalangan smkin tambah....sebabkan fikiran ni..

ya tu same pikir ako , kete pnting o. kala ade masalah x bole keje hahaha. continental baik ke michelin.
Abang Jib
QUOTE (SitiKasih @ Mar 2 2017, 12:58 AM) *
ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu

agak2 harge berpa tu continel ?
Ini ialah versi "lo-fi" kepada versi utama. Untuk paparkan versi penuh dengan lebih informasi, format dan imej, sila klik disini.
Cakap.Net © 2019